Alocare număr AS

Numărul AS (Autonomous System Number)

Un Sistem Autonom este constituit dintr-un grup de reţele ce folosesc Internet Protocol, grup ce este menţinut de unul sau mai mulţi operatori de reţea, cu o singură politica de routare, clar definită. La efectuarea schimbului informaţiei de routare în exterior, fiecare AS este identificat printr-un număr unic: Autonomous System Number (ASN).

Alocare

Numărul AS (Autonomous System Number) se alocă clienţilor care doresc să realizeze rutări dinamice şi balansări de trafic folosind protocolul BGP.

Cerinţe obligatorii

Pentru alocarea unui număr AS este necesar să aveţi minimum două legături de acces la Internet prin doi provideri diferiţi şi deţinerea unei clase de cel puţin 256 IP-uri (/24).

Posibile condiţii impuse de provideri

Fiecare provider poate avea propria politică şi propriile condiţii. În acest sens vă rugăm ca, înainte de a solicita un număr AS, să verificaţi existenţa acestor condiţii cu providerii Dvs.

* Taxa de alocare număr AS se plăteşte o singură dată, reprezintă costul unui serviciu şi include şi taxa anuală doar dacă alocarea se face după primele 6 luni din anul în curs.
* Taxa anuală reprezintă costul de mentenanţă. Facturarea pentru taxa anuală va avea loc în prima lună a fiecărui an calendaristic.
* Preţurile sunt exprimate în EURO, nu includ TVA şi se calculează la cursul B.N.R. din ziua facturării.
* Termenul de alocare AS este de maxim patru zile lucratoare de la recepţionarea plăţi.

NAV Membru

Tarife pentru alocare

Alocare număr AS Alocare MNT Taxă anuală AS Taxă anuală MNT
90€ 5€ 90€ 0€
Formular alocare număr AS
Can't read the above security code? Refresh