5 măsuri pentru a vă proteja în mediul online

Ce ați face în cazul în care informațiile dvs. cele mai private ar fi brusc disponibile online pentru a fi văzute de oricine? Imaginați-vă: imagini, clipuri video, informații financiare, e-mailuri  ...

Publicat la data de 15.10.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Ce ați face în cazul în care informațiile dvs. cele mai private ar fi brusc disponibile online pentru a fi văzute de oricine? Imaginați-vă: imagini, clipuri video, informații financiare, e-mailuri … toate accesibile fără știrea sau consimțământul dvs. pentru oricine vrea să le acceseze. Probabil că am văzut cu toții știrile despre diverse vedete și persoane politice care au fost mai puțin atenți decât ar fi trebuit să fie cu informațiile care nu au fost destinate consumului public. Fără o supraveghere adecvată a acestor informații sensibile, acestea pot deveni disponibile pentru orice utilizator care are o conexiune la internet.

Menținerea informațiilor din mediul online în condiții de siguranță reprezintă o preocupare crescândă pentru mulți oameni, nu doar pentru oameni politici și celebrități. Este important să țineți cont de măsurile de confidențialitate pe care le-ați putea avea pentru propriile informații financiare, legale și personale. În acest articol, vom prezența cinci moduri practice prin care puteți să vă protejați împotriva eventualelor scurgeri de informații în timp ce vă aflați online, și pentru a păstra datele dvs. personale în siguranță.

Creați parole și nume de utilizator unice pentru fiecare serviciu online

Mulți oameni folosesc aceleași nume de utilizator și parole pentru toate serviciile lor online. La urma urmei există atât de multe și poate fi dificil să țineți evidența unui alt nume de utilizator și a unei parole diferite pentru fiecare dintre acestea. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de generare și urmărire a mai multor parole securizate, KeePass este o opțiune bună gratuită: „KeePass este un manager gratuit de parole open source, care vă ajută să vă gestionați parolele într-un mod sigur. Puteți să vă puneți toate parolele într-o singură bază de date, care este blocată cu o cheie principală sau un fișier cheie. Astfel, trebuie doar să vă amintiți o singură parolă sau să selectați fișierul cheie pentru a debloca întreaga bază de date. Bazele de date sunt criptate folosind cele mai bune și cei mai cunoscuți algoritmi de criptare (AES și Twofish). ”

Nu presupuneți că serviciile vă protejează informațiile

Site-urile de stocare online, cum ar fi DropBox, fac o treabă destul de bună în a păstra informațiile dvs. securizate și în siguranță. Cu toate acestea, dacă sunteți preocupat de faptul că ceea ce încărcați este deosebit de sensibil, ar trebui să criptați acel conținut – servicii precum BoxCryptor vor face acest lucru gratuit (se aplică totuși niveluri tarifare diferențiate în materie de securitate).

Fiți atent la informația partajată online

Suntem rugați să completăm formulare sau să ne conectăm la un serviciu nou tot timpul pe Web. Pentru ce sunt folosite toate aceste informații? Companiile fac o mulțime de bani analizând și folosind datele pe care le oferim în mod liber. Dacă doriți să rămâneți puțin mai privat, puteți utiliza BugMeNot pentru a evita completarea formularelor inutile care solicită prea multe informații personale.

Nu furnizați niciodată informații private

Trebuie să știm în momentul de față că dezvăluirea informațiilor personale (nume, adresă, număr de telefon etc.) este o mare eroare în mediul online. Cu toate acestea, mulți oameni nu își dau seama că informațiile pe care le publică pe forumuri și pe platforme de social media pot fi puse împreună bucată cu bucată pentru a crea o imagine foarte completă. Această practică este numită „doxxing” și devine o problema din ce în ce mai mare, mai ales că mulți oameni folosesc același nume de utilizator pentru toate serviciile lor online. Pentru a evita acest lucru, fiți extrem de precaut în cât de multe informații oferiți și asigurați-vă că nu folosiți același nume de utilizator în cadrul serviciilor.

Deconectați-vă mai des de pe site-uri

Iată un scenariu care se întâmplă prea des: Mihai decide să ia o pauză la locul de muncă și în acel moment decide să-și verifice soldul bancar. El devine distras și lasă pagina cu balanțele bancare deschisă pe computerul său, lăsând informații sigure pentru ca oricine să le vadă și să le poată folosi. Acest tip de greșeli se întâmplă tot timpul: informațiile financiare, conectările la rețelele sociale, e-mailurile etc. pot fi compromise extrem de ușor. Cea mai bună practică este să vă asigurați că utilizați un computer sigur (nu public sau de la serviciu) atunci când accesați informații personale și că vă deconectați de pe orice site pe care îl utilizați pe un computer public, astfel încât alte persoane care au accesul la computerul respectiv nu vor putea accesa informațiile dvs.

Prioritizati confidențialitatea online

Din păcate tot mai des ne confruntăm cu acest aspect: în timp ce ne-am dori să credem că toată lumea cu care întrăm în contact are cele mai bune interese, acest lucru, din păcate, nu este întotdeauna adevărat – și se aplică în special atunci când suntem online. Utilizați sfaturile din acest articol pentru a vă proteja împotriva scurgerilor nedorite de informații personale în mediul online.

0

Articole relevante

14 Feb2020

Diferența dintre subdomenii, domeniile addon și domeniile parcate

Citește mai departe
07 Feb2020

Cum să aflați erorile din PrestaShop

Citește mai departe
03 Feb2020

Addon Domains - Gestionarea mai multor domenii dintr-un singur cont de găzduire

Citește mai departe
28 Jan2020

Cum se schimbă versiunea și extensiile PHP din cPanel?

Citește mai departe
11 Apr2019

Gazduirea: SSD sau HDD

Citește mai departe
03 Jan2019

Copiați site-ul dvs. utilizând FTP

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT