Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Adresă IP dedicată vs adresă IP partajată. Vă simțiți pierdut prin toți acești termeni? Până să ajungeți la acest articol, pariez că ați săpat puțin pe internet și ați găsit câteva „teorii” contradict ...

Publicat la data de 18.12.2020

Actualizat la data de 18.12.2020

Scris de NAV Communications

6 minute rămase

Adresă IP dedicată vs adresă IP partajată. Vă simțiți pierdut prin toți acești termeni? Până să ajungeți la acest articol, pariez că ați săpat puțin pe internet și ați găsit câteva „teorii” contradictorii cu privire la subiectul adreselor IP care v-au făcut și mai confuz.

Există o mulțime de informații pe internet cu privire la adresele IP dedicate și modul lor de funcționare. Vă întrebați dacă aveți sau nu nevoie sau ar trebui să utilizați o adresă IP dedicată sau partajată pentru serviciul dvs. de găzduire web?

Acest articol va dezvălui cinci mituri și lucruri pe care ar trebui să le știți despre adresele IP dedicate și partajate – beneficiile reale, riscurile, avantajele, dezavantajele.

Ce este o adresă IP?

Vom începe cu elementele de bază. IP înseamnă protocol de internet și este o adresă care este atribuită unui nume de domeniu de pe web (Un exemplu de adresă IP este: 1.1.1.1).

Fiecare server din lume care are acces la Internet are cel puțin o adresă IP – la un computer, este ca un număr de telefon.

Când optați pentru un serviciu de găzduire web, atribuim contului dvs. o adresă IP specifică pe unul dintre serverele noastre. Dacă cineva vizitează un nume de domeniu asociat contului dvs., computerul vizitatorului va afla adresa IP corectă la care ar trebui să se conecteze și de pe ce server ar trebui să încarce conținutul site-ului dvs. web.

În prezent, există două tipuri de adrese IP utilizate pe internet: IPv4 și IPv6.

Un exemplu de adresă IPv4: 1.1.1.1
Un exemplu de adresă IPv6: 2606:4700:20::681a:fe1

Odată cu scăderea numărului adreselor IP IPv4, acesta este principalul motiv pentru care a fost introdus IPv6.

Ce este o adresă IP dedicată?

Dacă aveți o adresă IP dedicată, aceasta înseamnă că aveți, de fapt, o adresă de internet unică atribuită contului dumneavoastră de găzduire. Fiind exact cum sună, o adresă IP dedicată nu va fi partajată cu niciun alt nume de domeniu aparținând altui utilizator – astfel, site-ul dvs. web are propria adresă și poate fi accesat fie prin adresa IP, fie prin numele său de domeniu.

Ce este o adresă IP shared/partajată?

Când o singură adresă IP găzduiește mai multe site-uri pe un singur server web, aceasta înseamnă că este una partajată. Când vine vorba de „a împărtăși” ceva de genul adresei IP, oamenii sunt mai sceptici și tind să dezvolte teorii cu privire la acest subiect.

De aceea, există o mulțime de mituri – acolo, pe internet – despre cât de riscant și dăunător poate fi acest tip de adresă. Citiți mai departe pentru a afla dacă aceste mituri sunt adevărate sau false.

IP dedicat vs partajat: securitate

1: „IP-urile partajate sunt riscante mai ales pentru că permit traficul intruziv sau accesul de la un domeniu la altul”

Acesta este, cu siguranță, doar un mit. Singurul caz în care se poate întâmpla așa ceva este când providerul dvs. nu izolează clienții în propriile sisteme, existând multe astfel de companii care sunt vulnerabile, insa, nu este și cazul nostru.

La noi, aceasta nu mai este o preocupare cu caracteristica noastră de izolare CageFS. CageFS este un sistem de fișiere virtualizat, per utilizator, care încapsulează în mod unic fiecare cont pe serverele noastre, împiedicându-le să se vadă și să modifice informații sensibile.

IP dedicat vs partajat: SEO

2: „Site-urile web cu IP-uri partajate au performanțe SEO mai scăzute.”

Mulți oameni cred că o adresă IP partajată este inutilă din perspectiva SEO. Acest mit este condus și mai departe: numai adresele IP dedicate pot ajuta un site web să fie recunoscut și clasat bine de către motoarele de căutare.

În urmă cu câțiva ani, Craig Silverstein (Director de tehnologie la Google) a declarat într-o discuție deschisă cu privire la importanța IP-urilor dedicate față de SEO pe care unii webmasteri le aveau la acea vreme:

„Google gestionează domeniile găzduite practic și linkurile acestora la fel ca domeniile de pe adresa IP unică. Dacă ISP-ul dvs. efectuează corect o găzduire virtuală, nu veți vedea niciodată o diferență între cele două cazuri ”.

Mai mult, acest lucru a fost consolidat cu câțiva ani în urmă, când Matt Cutts (fostul șef al echipei de webspam de la Google) a declarat următoarele pe blogul său personal:

„Nu există nicio diferență PageRank între aceste două cazuri (găzduire pe IP partajat vs. un IP dedicat)”

De asemenea, puteți arunca o privire la Regulile Google pentru webmasteri și veți observa că adresele IP partajate sau dedicate nu se găsesc pe lista respectivă.

Pe baza tuturor acestor informații direct de la Google, adevărul este că o adresă IP dedicată nu vă va îmbunătăți clasamentul SEO. Și asta pentru că motoarele de căutare sunt suficient de inteligente pentru a „citi” performanța site-ului dvs., indiferent dacă folosiți o adresă IP dedicată sau una comună.

Sfatul nostru: mențineți-vă treaba excelentă pe site-ul dvs., creați conținut veșnic verde și interesant și totul va fi grozav.

IP dedicat vs partajat: certificat SSL

3: „Dacă doriți să puteți instala și utiliza un certificat SSL, trebuie să aveți o adresă IP dedicată.”

Aceasta este doar o altă concepție greșită. De fapt, utilizând servere de tehnologie SNI (Server Name Indication), selectați certificatul SSL corect pentru numele de domeniu solicitat, deci nu este nevoie de o adresă IP dedicată costisitoare.

Folosim tehnologia SNI aici, iar acest lucru vă permite să instalați propriile certificate SSL sau certificate SSL gratuite cu integrarea noastră cPanel. Indiferent de faptul că aveți adresă IP dedicată sau partajată.

Toate planurile noastre de găzduire includ certificatele SSL gratuite pentru toate domeniile dvs., permițându-vă să utilizați protocolul https pentru mai multe beneficii de securitate și SEO.

IP dedicat vs partajat: reputația prin e-mail

4: „Reputația mea prin e-mail este influențată de tipul de adresă IP pe care o folosesc”

Principalul motiv pentru care doriți să utilizați un IP dedicat în ceea ce privește trimiterea unui e-mail este că IP-urile au o reputație. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de furnizorii de servicii Internet și de ratele de livrare, deoarece reputația adreselor IP poate avea un impact asupra ratei de livrare și este posibil ca e-mailul să nu ajungă la căsuța de e-mail a destinatarului.

După cum probabil ați observat deja, lista neagră a e-mailurilor este mai mult o consecință a obiceiurilor și practicilor greșite ale persoanelor. Partajat sau dedicat. – nu există nicio garanție că e-mailul nostru nu va fi inclus pe lista neagră la un moment dat. Dacă trimiteți un volum mare de e-mailuri, pentru a reduce riscul ca e-mailul dvs. să fie listat pe lista neagră, se recomandă să utilizați un furnizor de relay SMTP terță parte.

Noi ne asigurăm pentru ca e-mailurile dvs. să fie livrate întotdeauna în Inbox-ul destinatarilor dvs. Există un serviciu de reluare SMTP bazat pe cloud, care identifică și blochează spammerii pentru a asigura livrarea de e-mailuri de încredere.

Este, probabil, cel mai important aspect în care o adresă IP dedicată este recomandată deoarece acțiunile altor utilizatori ca în cazul adresei IP partajate nu v-ar afecta.

IP dedicat vs partajat: viteza site-ului web

5: „Adresa IP dedicată îmi va accelera site-ul”

Viteza site-ului dvs. web nu depinde de tipul de adresă IP pe care o utilizați. În schimb, depinde de conținutul site-ului dvs. web și, de asemenea, de furnizorul dvs. de găzduire a site-ului web.

Știați că la NAV Communications garantăm o viteză rapidă a site-ului web?
Nimănui nu îi place un site lent. Bucurați-vă de timpi de încărcare mai rapizi pentru site-urile dvs. web datorită serverelor cu densitate redusă, hardware premium și locații multiple ale serverelor pentru cea mai bună latență posibilă.

De la stocarea SSD la cache-ul la nivel de server, folosim tehnologii de ultimă generație pentru a vă face site-ul mai rapid ca niciodată. Acest lucru îmbunătățește clasamentul dvs. Google și oferă vizitatorilor cea mai bună experiență posibilă.

În concluzie;
Adresele IP dedicate nu mai sunt chiar atât de puternice. Tehnologiile web au evoluat și astăzi, unele dintre ele sunt capabile să suplinească avantajele unei adrese IP dedicate, chiar dacă nu o fac în totalitate;
Motoarele de căutare sunt suficient de inteligente pentru a „citi” performanța site-ului dvs., indiferent dacă folosiți o adresă IP dedicată sau una comună;
Adresă IP partajată sau dedicată, puteți gestiona corect un certificat SSL, atâta timp cât vă bazați pe un furnizor de găzduire profesionist care utilizează tehnologia SNI;
Livrarea de e-mailuri poate fi expusă riscului că utilizați o adresă IP partajată.
Viteza site-ului dvs. web depinde în principal de codul site-ului dvs. și de serviciul de găzduire web pe care l-ați ales.

1

Articole relevante

08 Apr2024

Domeniile Premium: Ce sunt și ce le face atât de valoroase?

Citește mai departe
25 Jan2024

Ce este Whois și cum poate fi utilizat în Lumea Digitală

Citește mai departe
23 Jan2024

Mail Exchange (MX): Cum funcționează și de ce este important

Citește mai departe
01 Jun2023

Cât poate valora un domeniu web

Citește mai departe
23 Jan2023

Este numele de domeniu important?

Citește mai departe
05 Dec2022

Ce înseamnă statusul unui domeniu "Pending Delete" la ROTLD?

Citește mai departe

Comentarii