Backup la site-ul WordPress

Preveniți dispariția în eterul virtual a orelor de muncă dificilă prin efectuarea de backupuri la WordPress în mod regulat. Există câteva moduri diferite de a salva fișierele de pe site-urile WordPres ...

Publicat la data de 13.04.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Preveniți dispariția în eterul virtual a orelor de muncă dificilă prin efectuarea de backupuri la WordPress în mod regulat. Există câteva moduri diferite de a salva fișierele de pe site-urile WordPress, în funcție de modul în care site-ul dvs. este scris și pe ce se concentrează (de exemplu comerțul online sau blogging-ul).

Ce este un Backup?

Creerea unei copii de rezervă înseamnă să duplicați întregul site web și să îl salvați într-o altă locație. Tema site-ului dvs. WordPress, baza de date cu toate comentariile și utilizatorii (dacă este cazul), pluginurile dvs. (vom ajunge și la acestea) și toate celelalte fișiere sunt copiate și salvate în locația dorită. Puteți alege să salvați site-ul web într-un server cloud, pe o unitate hard disk externă sau pe computer. Dacă se întâmplă ceva cu baza de date și fișierele site-ului WordPress, veți avea o copie de rezervă ce va putea fi instalată, astfel încât site-ul dvs. să nu se piardă pentru totdeauna. Unii păstrează mai mult de o singură copie de rezervă în locații diferite – copii de rezervă ale copiilor de rezervă. S-a întâmplat în cazul în care o copie de rezervă a fost distrusă împreună cu copia de rezervă a site-ului, deci acest lucru nu este paranoic dacă doriți să fiți în siguranță.

La ce trebuie făcut backup?

Fișiere de pe site: fișierele de pe site-uri web sunt cele care cuprind aspectul și funcția site-ului dvs. web, inclusiv teme, pluginuri, fișiere de cod etc.

Baza de date: baza de date a site-ului dvs. web este cea care cuprinde postările de pe blog, inclusiv comentariile utilizatorilor, informațiile de conectare ale utilizatorilor, conținutul blogului, etichetele, categoriile, cuvintele cheie și orice altceva salvat pe site.

Aveți posibilitatea de a efectua copii de rezervă la acestea două separat sau împreună.

Tipuri și metode de backup

Fiecare tip de backup are argumentele sale pro și contra. Trebuie să o gășiți pe cea care vă este cea mai bună, astfel încât să nu fiți deranjat de procesul sau de tipul de stocare. Ar trebui să-l găsiți ușor de efectuat, astfel încât să nu vă pierdeți timpul făcând asta.

4 Metode de backup:

# 1 FTP: o copie de rezervă a conexiunii protocolului de transfer de fișiere vă permite să salvați și să stocați tot site-ul dvs. WordPress într-o locație la distanță (offsite pe o unitate hard disk externă sau pe un alt server). Această metodă permite securitate suplimentară sub formă de criptare, modul pasiv și servere proxy. Compania dvs. de găzduire web ar trebui să ofere, de asemenea, acest lucru.

# 2 Plugin-uri: Puteți utiliza un plug-in WordPress pentru a vă ajuta să faceți backup la site-ul dvs. Deși este plăcut să ai un plugin care efectuează în mod automat backup pentru site-ul dvs. la intervale regulate, există, de asemenea, unele dezavantaje. Cu cât mai multe pluginuri are site-ul dvs., cu atât mai lent se poate încărca, deoarece creează mai multă muncă pentru serverul dvs. Încercați să vă mențineți pluginurile la un nivel minim pentru a vă asigura că site-ul dvs. se încarcă cât mai repede posibil.

Notă: Cele mai multe pluginuri vor face backup numai pentru informațiile bazei de date.

# 3 Cloud: backup-ul site-ului dvs. în cloud vă permite să accesați fișierele de oriunde. Serviciul de cloud va copia fișierele și baza de date ale site-ului web și va stoca totul într-un server de tip cloud.

# 4 Backup Local: Folosind backup local, pur și simplu faceți o copie a site-ului dvs. WordPress și o salvați pe unitatea hard disk a calculatorului, o unitate hard disk externă, o unitate flash sau un disc. Un backup local este o necesitate! Puteți utiliza toate aceste patru metode sau două, dar includeți și o copie de rezervă locală, astfel încât să o aveți întotdeauna cu dvs. Păstrați hard diskul extern în birou, în condiții de siguranță împotriva incendiilor, în cutia de valori sau chiar într-o altă locație (în afară de birou sau de acasă) pentru a o menține în siguranță.

Cât de multe, cât de des?

WordPress vă recomandă să creați copii de siguranță ale site-ului dvs. în cel puțin trei medii diferite (cloud, hard disk extern și compania de hosting). Cu cât aveți mai multe copii de siguranță, cu atât va fi mai puțin probabil să vă pierdeți informațiile. Cu toate acestea, nu păstrați fiecare instanță de rezervă. Nu este nevoie să ocupați prea mult spațiu sau să vă încetiniti site-ul web. Păstrați cea mai recentă copie de rezervă. Dacă faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. o dată pe lună, de exemplu, nu aveți nevoie să o păstrați pe cea pe care ați făcut-o cu o lună în urmă. După ce backup-ul dvs. este complet, puteți șterge cel mai vechi (sau îl puteți suprascrie).

Cu cât este mai actualizat site-ul dvs. web, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru a face backup la site-ul dvs. Dacă site-ul dvs. Web este actualizat zilnic, este posibil să doriți să faceți o copie de rezervă zilnică. Cu toate acestea, nu așteptați mai mult de o lună, fără a face backup la site-ul dvs.

Cum se face backup cu WordPress:

1. Navigați la folderul wp-content din WordPress
2. Transferați acel director pe computer
3. Salvați în iCloud, ca fișier zip sau ca o copie pe HDD

Cum se face backup cu FTP:

1. Descărcați o aplicație FTP (cum ar fi Cyberduck, Filezilla, etc.)
2. Introduceți informațiile despre conexiune
3. Navigați la folderul wp-content din WordPress
4. Transferați acel folder

0

Articole relevante

13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
22 Apr2020

Cum se schimbă parola unui cont de e-mail în cPanel, 5 pași simpli

Citește mai departe
07 Apr2020

Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Citește mai departe
16 Mar2020

Cum să creați o adresă de e-mail din cPanel și cum configurați un client de e-mail

Citește mai departe
24 Feb2020

40 de comenzi utile pentru serverul Linux

Citește mai departe
07 Feb2020

Cum să aflați erorile din PrestaShop

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT