+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

Ce este Gateway-ul implicit

Un gateway implicit permite dispozitivelor dintr-o singură rețea să comunice cu dispozitive dintr-o altă rețea. În cazul în care computerul dvs. solicită, de exemplu, o pagină web pe internet, solicit ...

Publicat la data de 22.04.2019

Actualizat la data de 22.04.2019

Scris de George Pavelescu

2 minute rămase

Un gateway implicit permite dispozitivelor dintr-o singură rețea să comunice cu dispozitive dintr-o altă rețea. În cazul în care computerul dvs. solicită, de exemplu, o pagină web pe internet, solicitarea va fi inițializată prin gateway-ul dvs. prestabilit înainte de a ieși din rețeaua locală pentru a ajunge la internet.

O modalitate mai ușoară de a înțelege termenul de „default gateway” ar putea fi să vă gândiți la acesta ca la un dispozitiv intermediar între rețeaua locală și internet. Este necesar pentru transferul datelor interne către Internet și înapoi.

Dispozitivul de gateway implicit transferă traficul dintr-o subrețea locală la dispozitivele din alte subrețele. Default gateway adesea conectează rețeaua locală la internet, deși gateway-urile interne pentru comunicații în cadrul unei rețele locale servesc de asemenea unui scop util în rețelele corporative.

Cum se deplasează traficul printr-un gateway implicit

Toți clienții dintr-un punct de rețea se îndreaptă către un gateway prestabilit care le rutează traficul.

Gateway-ul implicit din rețeaua dvs. de domiciliu înțelege, de exemplu, anumite rute care trebuie urmate pentru a comuta cererile dvs. pentru Internet din rețea și pe următorul echipament care știe trebuie făcut.

De acolo, același proces se întâmplă până când datele dvs. vor ajunge în final la destinația dorită. Cu fiecare rețea pe care traficul o atinge, gateway-ul implicit al rețelei servește scopului propriu pentru a retransmite informațiile pe Internet și, în cele din urmă, înapoi la dispozitivul care le-a solicitat inițial.

Dacă traficul este legat de alte dispozitive interne și nu de un dispozitiv din afara rețelei locale, gateway-ul implicit este folosit pentru a înțelege cererea, dar în loc să trimită datele din rețea, acesta le trimite spre dispozitivul local dorit.

Acest proces este înțeles pe baza adresei IP pe care o solicită dispozitivul originar.

Tipuri de gateway-uri implicite

Gateway-urile implicite pentru Internet sunt de obicei unul din cele două tipuri:

  • În rețelele de domiciliu sau de afaceri mici cu un router broadband, pentru a partaja conexiunea la internet, acesta servește drept gateway implicit.
  • În rețelele de domiciliu sau de afaceri mici, fără un router, cum ar fi pentru reședințe cu acces la internet prin dial-up, un router de la locația furnizorului de servicii internet servește ca gateway implicit.

Gateway-urile implicite pot fi, de asemenea, configurate utilizând un computer obișnuit în loc de un router. Aceste gateway-uri utilizează două adaptoare de rețea unde unul este conectat la subnetwork-ul local și celălalt este conectat la rețeaua externă.

Fie routerele, fie calculatoarele folosite ca gateway pot fi utilizate pentru a conecta subrețelele locale, cum ar fi cele din întreprinderi mai mari.

Cum să găsiți adresa IP a gateway-ului implicit

Este posibil să aveți nevoie să cunoașteți adresa IP a gateway-ului implicit dacă există o problemă de rețea sau dacă trebuie să faceți modificări pe router.

În Microsoft Windows, adresa IP a gateway-ului implicit a unui computer poate fi accesată prin Command Prompt cu comanda „ipconfig”, precum și prin intermediul panoului de control. Comenzile „netstat” și „ip” sunt utilizate pe macOS și Linux pentru a găsi adresa gateway-ului implicit.

0

Articole relevante

11 Oct2019

Ce este i686 în Linux / Unix?

Citește mai departe
27 Sep2019

Ce este phishing-ul?

Citește mai departe
09 Sep2019

Când este indicat să folosim o adresă IP statică?

Citește mai departe
03 Sep2019

Ce este MySQL?

Citește mai departe
30 Aug2019

Tipuri de firewall-uri intr-o rețea

Citește mai departe
17 Jun2019

10 sfaturi pentru a fi în siguranță pe Internet în 2019

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT