+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

Ce este un gateway implicit în rețea?

Un gateway implicit permite dispozitivelor dintr-o rețea să comunice cu dispozitivele din altă rețea. Dacă computerul dvs., de exemplu, solicită o pagină web pe internet, cererea va trece mai întâi pr ...

Publicat la data de 04.01.2019

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de George Pavelescu

2 minute rămase

Un gateway implicit permite dispozitivelor dintr-o rețea să comunice cu dispozitivele din altă rețea. Dacă computerul dvs., de exemplu, solicită o pagină web pe internet, cererea va trece mai întâi prin gateway-ul dvs. prestabilit înainte de a ieși din rețeaua locală pentru a ajunge la internet.

O modalitate mai ușoară de a înțelege un gateway implicit ar putea fi să vă gândiți la acesta ca la un dispozitiv intermediar între rețeaua locală și internet. Este necesar pentru transferul datelor interne către Internet și înapoi.

Acest dispozitiv transferă traficul de la subrețeaua locală către dispozitivele din alte subrețele. Gateway-ul implicit adesea conectează rețeaua locală la internet, deși gateway-urile interne pentru comunicații dintr-o rețea locală servesc, de asemenea, un scop util în rețelele corporative.

Cum se deplasează traficul printr-un gateway implicit

Toți clienții dintr-un punct de rețea sunt ghidați către un gateway prestabilit care le rutează traficul.

Gateway-ul implicit din rețeaua dvs. de domiciliu înțelege, de exemplu, rutele care trebuiesc urmate pentru a vă trimite solicitările pe internet din computerul dvs., din rețeaua dvs., pe următorul echipament care știe ce trebuie făcut.

De acolo, se repetă același proces până când datele dvs. vor ajunge în final la destinația dorită. La fiecare rețea pe care o întâlnește traficul, gateway-ul implicit al rețelei servește scopului propriu pentru transmiterea informațiilor către Internet și, în cele din urmă, către dispozitivul care le-a solicitat inițial.

În cazul în care traficul este legat cu alte dispozitive interne și nu cu un dispozitiv extern din rețeaua locală, gateway-ul implicit înțelege cererea, însă în loc să trimită datele afară din rețea, acesta indică spre dispozitivul local corect.

Acest proces este înțeles pe baza adresei IP pe care o solicită dispozitivul inițial.

Tipuri de gateway-uri implicite

Gateway-urile implicite pentru Internet sunt de obicei unul din cele două tipuri:

– În rețelele de domiciliu sau de afaceri mici, cu un router broadband folosit pentru a partaja conexiunea la internet, acel router servește și ca gateway implicit.

– În rețelele de domiciliu sau de afaceri mici, fără un router, cum ar fi reședințe cu acces la internet prin dial-up, un router din locația furnizorului de servicii de internet servește ca și gateway implicit.

Gateway-urile implicite de rețea pot fi, de asemenea, configurate utilizând un computer obișnuit în loc de un router. Aceste gateway-uri utilizează două adaptoare de rețea unde unul este conectat la subreteaua locală iar celălalt este conectat la rețeaua externă.

Fie routerele, fie computerele folosite ca și gateway-uri pot fi folosite pentru a realiza rețeaua de subneturi locale, cum ar fi cele din întreprinderile mai mari.

Cum să găsiți adresa IP a gateway-ului

Este posibil să aveți nevoie să cunoașteți adresa IP a gateway-ului implicit dacă există o problemă de rețea sau dacă trebuie să faceți modificări în router.

În Microsoft Windows, adresa IP a gateway-ului implicit al unui computer poate fi accesată prin Command Prompt cu comanda ipconfig, precum și prin intermediul Panoului de control. Comenzile netstat și ip sunt utilizate pe macOS și Linux pentru a găsi adresa implicită a gateway-ului.

0

Articole relevante

25 Oct2019

Ce este DNSSEC?

Citește mai departe
11 Oct2019

Ce este i686 în Linux / Unix?

Citește mai departe
27 Sep2019

Ce este phishing-ul?

Citește mai departe
09 Sep2019

Când este indicat să folosim o adresă IP statică?

Citește mai departe
03 Sep2019

Ce este MySQL?

Citește mai departe
30 Aug2019

Tipuri de firewall-uri intr-o rețea

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT