Ce sunt pachetele de date

Un pachet este o unitate de bază pentru comunicarea dintr-o rețea digitală. Un pachet este, de asemenea, numit datagramă, un segment, un bloc, o celulă sau un cadru, în funcție de protocolul utilizat ...

Publicat la data de 09.01.2019

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Un pachet este o unitate de bază pentru comunicarea dintr-o rețea digitală. Un pachet este, de asemenea, numit datagramă, un segment, un bloc, o celulă sau un cadru, în funcție de protocolul utilizat pentru transmiterea datelor. Atunci când datele trebuiesc transmise, acestea sunt împărțite în structuri similare de date înainte de transmisie, numite pachete, care sunt reasamblate în fișierul original odată ce ajung la destinație.

Structura unui pachet de date

Structura unui pachet depinde de tipul de pachet și de protocol. Citiți mai jos despre pachete și protocoale. În mod normal, un pachet are un antet și conținut.

Antetul păstrează informații generale privind pachetul, serviciul și alte date legate de transmisie. De exemplu, transferul de date prin Internet necesită descompunerea datelor în pachete IP, care este definit în IP (Internet Protocol), iar un pachet IP include:

– Adresa IP sursă, care este adresa IP a dispozitivului care transmite datele.

– Adresa IP destinație, care este echipamentul sau dispozitivul la care sunt transmise datele.

– Numărul secvenței pachetelor, un număr care pune pachetele în ordine astfel încât să fie reasamblate în aceeași ordine pentru a obține datele originale exact așa cum a fost înainte de transmitere.

– Tipul de serviciu.

– Etichete de identificare.

– Și alte date tehnice.

– Conținutul, care reprezintă cea mai mare parte a pachetului (toate cele de mai sus sunt considerate informații generale) și reprezintă de fapt datele transmise.

Pachete și protocoale

Pachetele variază în funcție de structură și funcționalitate, și în funcție de protocoalele care le pun în mișcare. VoIP utilizează protocolul IP și, prin urmare, pachetele IP. Într-o rețea Ethernet, de exemplu, datele sunt transmise în cadre Ethernet.

În protocolul IP, pachetele IP călătoresc pe Internet prin noduri, care sunt dispozitive și routere (denumite tehnic noduri în acest context) găsite pe calea de la sursă la destinație. Fiecare pachet este direcționat spre destinație pe baza sursei și a adresei sale de destinație. La fiecare nod routerul decide, pe baza calculelor care implică statistici de rețea, la care nod vecin este mai eficient să trimită pachetul.

Acest nod este mai eficient pentru a trimite pachetul. Aceasta este o parte a comutării pachetelor care de fapt trimite pachetele de pe Internet iar fiecare dintre ele își găsește calea proprie spre destinație. Acest mecanism utilizează structura de bază a Internetului, acesta fiind motivul principal pentru care apelurile VoIP și apelurile prin Internet sunt în majoritatea cazurilor gratuite sau foarte ieftine.

Spre deosebire de telefonia tradițională, unde o linie sau un circuit între sursă și destinație trebuie să fie dedicată și rezervată (numită comutare de circuite), de unde rezultă costul ridicat, comutarea pachetelor exploatează rețelele existente gratuit.

Un alt exemplu este TCP (Transmission Control Protocol), care funcționează cu IP-ul în ceea ce numim suita TCP / IP. TCP este responsabil pentru asigurarea fiabilității transferului de date. Pentru a realiza acest lucru, protocolul verifică dacă pachetele au ajuns în ordine, dacă pachetele lipsesc sau au fost duplicate și dacă există o întârziere în transmiterea pachetelor. Controlează acest lucru prin setarea unui timeout și a semnalelor numite „confirmări”.

Concluzie

Datele se deplasează în pachete pe rețelele digitale și toate datele pe care le folosim, indiferent dacă sunt text, audio, imagini sau video, sunt defalcate în pachete care sunt reasamblate în dispozitivele sau computerele noastre. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, atunci când o imagine se încarcă pe o conexiune lentă, vedeți că bucățile de ea apar una după alta.

0

Articole relevante

19 May2020

Dezavantaje pentru găzduire web ieftină

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
27 Apr2020

Ce este un VPS sau găzduire VPS?

Citește mai departe
17 Apr2020

Păstrarea site-ului securizat în timp ce lucrați de acasă

Citește mai departe
07 Apr2020

Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT