+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

De ce mi se incarca greu pagina principala?

Cat de frustrant este sa faceti click pe un link numai pentru a afla ca acelei pagini ii ia foarte mult sa se incarce? Probabil ca nu vei astepta si vei trece la alta cautare. Este o dezamagire mare p ...

Publicat la data de 14.03.2017

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de George Pavelescu

3 minute rămase

Cat de frustrant este sa faceti click pe un link numai pentru a afla ca acelei pagini ii ia foarte mult sa se incarce? Probabil ca nu vei astepta si vei trece la alta cautare. Este o dezamagire mare pentru dvs. dar si mai mare pentru proprietarul site-ului, care isi poate pierde afacerea pentru o problema ce poate fi rezolvata. Site-ul dumneavoastra se incarca rapid sau pierdeti vizitatori? Vom afla in cele ce urmeaza de ce se incarca mai greu prima pagina a site-ului dvs.

Problema utilizator sau problema server?

Exista doi factori principali care contribuie la incetinirea timpului de incarcare a paginii de start. Utilizatorul (computerul utilizatorului care vizualizeaza pagina web) si partea de server (computerul pe care etse gazduit site-ul web).

Puteti tine cont de pasii de mai jos pentru ca propriul computer sa obtina cele mai bune viteze de incarcare / descarcare pe un site web.

Cresterea vitezei de incarcare pentru utilizatorii de site-uri web

1. Compozitia paginilor

Rezolutia monitorului va afecta in mod direct ceea ce vedeti pe o pagina web. Utilizarea unui monitor mai vechi sau a unui monitor care are mai putine FPS-uri (cadre pe secunda) ca aduce o diferenta considerabila in experienta dvs. de vizionare a site-ului.

2. Performanta computerului

Tipul de computer, puterea de procesare si actualizarile la zi vor ajuta la cresterea vitezei de incarcare a paginilor. Daca vizitati o pagina web care are o multime de efecte speciale sau cum ar fi videoclipuri sau popup-uri, este posibil sa aveti o experienta dificila daca le rulati pe un computer cu Windows XP cu un procesor generatia 1. Este timpul sa faceti upgrade la un computer de generatie mai noua.

3. Viteza conexiunii

Din perspectiva utilizatorului, viteza de incarcare va scadea drastic, la viteze mici de internet. Este posibil sa trebuiasca sa faceti upgrade la un pachet mai rapid sau la un alt furnizor de servicii. Viteza medie a internetului este de aproximativ 5 MBps.

Cresterea vitezei de incarcare pentru proprietarii de site-uri Web

In calitate de proprietar al unui site web exista cateva lucruri pe care le puteti face pantru a va asigura ca pagina dvs. principala se incarca rapid pentru vizitatorii dvs.

Serviciul de gazduire pe care il alegeti pentru site-ul dumneavoastra web este cea mai mare decizie pe care va trebui sa o luati in ceea ce priveste viteza de incarcare a paginilor. Va trebui sa va interesati in legatura cu modul in care compania respectiva se ocupa de serverele lor.

1. Calitatea codului

Calitatea codului scris este coloana vertebrala a site-ului dvs. si, daca este scris bine, va reduce presiunea asupra a ceea ce serverul trebuie sa proceseze. Asigurati-va ca, codul site-ului dvs. este eficient si nu este plin cu resurse in cazul in care va scrieti pripriul cod.

2. Performanta serverului

Acest lucru merge mana in mana cu performanta computerelor utilizatorilor. Daca serverul de gazduire este vechisi depasit, veti avea ca rezultat o calitate slaba.
Serverul trebuie sa poata rezista la mii de vizite pe minut, daca nu mai mult, si trebuie sa aiba putere mare de procesare pentru a fi capabil sa preia cererile utilizatorilor, apoi sa scape de informatii. Cunoasterea configuratiei si a configurarii serverului de la compania de hosting ar trebui sa fie primul pas in alegerea serviciilor de la acestia. In zilele noastre este un fapt stiut ca cele mai populare companii de gazduire au recenzii mari datorita serverelor de mare performanta. Acesta poate fi cel mai important factor in ceea ce priveste viteza de incarcare a paginilor site-ului dvs.

3. Locatia serverului

Daca cineva din China incearca sa acceseze site-ul dvs. care este gazduit in Romania, viteza de incarcare va avea de suferit in comparatie cu cineva care face acelasi lucru dar din Romania. Cu cat un utilizator care incearca sa acceseze site-ul dvs. are mai multe hop-uri (pasi) de facut pentru a ajunge la continutul acestuia, cu atat viteza de incarcare va scadea. Un aspect de avut in vedere pentru a evita aceasta problema este cautarea unui serviciu de gazduire care ofera CDN (retea de livrare continut). Aceasta este in principiu o retea care este configurata pentru a furniza continut bazat pe geo-locatia utilizatorului, acest lucru reducand hop-urile necesare pentru a ajunge la continutul site-ului dvs. Cele mai multe servicii de gazduire vor include un CDN, acest aspect fiind extrem de important in cazul in care continutul paginii dumneavoastra este destinat unui public global.

Cunoasterea publicului va va ajuta sa luati decizii cu privire la serviciile de care aveti nevoie de la un furnizor de hosting. Scopul numarul unu este satisfactia utilizatorilor si reputatia site-ului dvs. Pastrati viteza de incarcare a primei pagini cat mai mare.

0

Articole relevante

11 Apr2019

Gazduirea: SSD sau HDD

Citește mai departe
03 Jan2019

Copiați site-ul dvs. utilizând FTP

Citește mai departe
28 Dec2018

Securitatea Wordpress în 10 pași

Citește mai departe
23 Oct2018

Ce este Uptime-ul în Găzduirea Web

Citește mai departe
15 Oct2018

5 măsuri pentru a vă proteja în mediul online

Citește mai departe
03 Sep2018

Ce este HTTP Apache?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT