Intel continuă să își optimizeze produsele în jurul AI

În mod normal, aceasta este perioada în care Intel va organiza conferința Intel Developer Forum, care va fi plină de anunțuri despre produse noi. Dar, odată cu terminarea întâlnirii de anul trecut, co ...

Publicat la data de 28.11.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

În mod normal, aceasta este perioada în care Intel va organiza conferința Intel Developer Forum, care va fi plină de anunțuri despre produse noi. Dar, odată cu terminarea întâlnirii de anul trecut, compania a ales să organizeze un eveniment de o zi pe care o va transmite în flux live pe internet.

Summit-ul Data Centric Innovation al companiei a fost momentul pentru o serie de anunțuri despre o serie de procesoare și memorii destinate în special centrelor de date și inteligenței artificiale. Chiar dacă Intel a rămas fără un lider, încă are un impuls considerabil. Navin Shenoy, vicepreședinte executiv și director general al Grupului de centre de date, a făcut dus tot greul pe umeri.

Zvonuri despre Cascade Lake, chipul pentru servere Xeon rebranduit

În primul rând, este vorba despre procesorul Xeon Scalable, chipul pentru servere Xeon rebranduit. Cipul de ultimă generație, cu numele de cod „Cascade Lake”, va conține un controler de memorie pentru noua memorie Intel Optane DC și un accelerator AI integrat, despre care compania susține că va accelera sarcinile de învățare cu până la unsprezece ori comparativ cu generația actuală Procesoare Intel Xeon Scalable.

Cascade Lake va oferi, de asemenea, caracteristici de securitate îmbunătățite pentru a aborda vulnerabilitățile Spectre și Meltdown, plus o extensie AI numită Intel Deep Learning Boost care extinde Intel AVX 512 și alte instrucțiuni concepute pentru AI. Cascade Lake este programat să înceapă să fie livrat la sfârșitul acestui an.

Următorul cip, la sfârșitul anului 2019, va fi Cooper Lake. Intel nu a intrat în detaliu decât să spună că ar oferi un set general de îmbunătățiri ale performanței, plus îmbunătățiri ale volumului de instruire al AI. Ice Lake este setat pentru anul 2020, iar singurul detaliu a fost că ar fi creat pe un proces de fabricație de 10nm față de 14nm pentru Cascade Lake și Cooper Lake. Intel încearcă de ani buni să ajungă la cipuri de 10nm, acest lucru fiind unul dintre cele mai mari eșecuri ale companiei în ultimii ani.

Xeon nu a fost optimizat pentru AI în urmă cu doi ani, a declarat Shenoy, însă de atunci s-a îmbunătățit performanța pe inferență cu până la de 5,4 ori mai mult pentru Skylake, cea mai recentă arhitectură utilizată pe platforma Xeon Scalable.

Intel livrează primele unități de Optane DC

Shenoy a oferit de asemenea un feedback pentru memoria persistente Intel Optane DC, care este o nouă clasă de memorie și spațiu de stocare care se situează undeva între memoria flash DDR și memoria flash NAND în termeni de viteză și performanță. Și stă exact acolo unde se află, între DRAM și SSD, acționând ca un cache SSD și este capabil să atingă până la de opt ori performanța unui scenariu bazat doar DRAM.

Intel a declarat că livrează primele unități de Optane către Google, iar disponibilitatea generală este planificată pentru anul 2019.

Procesorul Nervana AI pregătit pentru lansare

Intel deține două noi procesoare AI, Nervana și Movidius, iar compania a declarat că primul cip comercial Nervana, NNP L-1000, va fi lansat în 2019. Un cip anterior a fost pus la dispoziția dezvoltatorilor pentru a începe să lucreze la aplicații, insă acesta va fi primul procesor livrat în cantități mari de pe piață. Intel pretinde o îmbunătățire de trei până la patru ori în ceea ce privește performanța primului cip NNP.

Intel a întâmpinat o serie de probleme în ultimul timp: pierderea CEO-ului; confruntarea cu o companie AMD revitalizată; preocuparea de bug-uri precum Spectre și Meltdown; Nvidia care își petrece tot timpul în zona AI; și efortul său extraordinar de a ajunge la producția de 10nm. Până în prezent, totuși, aceasta continuă să se încadreze în planuri.

0

Articole relevante

26 Jan2021

Oferta NAV pentru VPS hosting a devenit mai atractivă!

Citește mai departe
01 Oct2020

Apple lansează un nou pachet care combină serviciile sale majore pentru consumatori -Apple One

Citește mai departe
11 Feb2020

Raritan® introduce nouă generație Economical KVM-over-IP

Citește mai departe
05 Feb2020

CentOS 8 - Caracteristici noi și link de descărcare

Citește mai departe
22 Jan2020

Suport Steam Valve pe sistemul de operare Chrome OS?

Citește mai departe
13 Jan2020

Update vital pentru Windows 7 - Microsoft avertizează că milioane de utilizatori ar putea avea probleme

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT