17 avantaje și dezavantaje ale cumpărăturilor online

Există o mulțime de site-uri de cumpărături online de unde puteți cumpăra orice, de la bilete de avion și televizoare cu ecran plat la alimente, haine, mobilier, rechizite, bilete la film și multe alt ...

Publicat la data de 08.07.2022

Actualizat la data de 08.07.2022

Scris de NAV Communications

5 minute rămase

Există o mulțime de site-uri de cumpărături online de unde puteți cumpăra orice, de la bilete de avion și televizoare cu ecran plat la alimente, haine, mobilier, rechizite, bilete la film și multe altele. În timp ce cumpărăturile online sunt convenabile și distractive, există câteva dezavantaje. Să cunoaștem și dezavantajele pentru a aprecia beneficiile cumpărăturilor la un magazin tradițional.

Avantajele cumpărăturilor online
Există, desigur, avantaje distincte ale cumpărăturilor online:

Economia de timp
În comparație cu un magazin fizic cu program fix, magazinele de cumpărături online sunt disponibile la orice oră, zi sau noapte. Acest lucru este util în special pentru părinții cu copii mici, celor ce lucrează pe tot parcursul zilei și în perioadele cu vreme nefavorabilă.

Aplicații de cumpărături
Cumpărăturile dintr-o aplicație sunt un lux convenabil. Indiferent dacă sunteți acasă și nu puteți vizita un magazin, cumpărăturile de pe telefon sunt o experiență extraordinară.

Comparații de preț
Când vizitați un magazin, cel mai probabil vă mulțumiți cu orice preț stabilit de vânzător pentru un anumit articol. În cazul cumpărăturilor online, puteți compara prețurile de la sute de furnizori diferiți. Aplicațiile de comparare a prețurilor din magazinele alimentare sunt un exemplu.

Reduceri și notificări
Magazinele online doresc să vă păstreze ca și client, astfel încât acestea pot oferi reduceri mari, recompense și o parte din bani înapoi dacă vă înscrieți pentru mesajele lor informative. Acest lucru vă poate ține la curent cu cele mai bune oferte viitoare. Codurile de reducere, precum cele pe care le puteți obține de pe site-urile ce oferă cupoane pentru anumite produse, sunt, de asemenea, extrem de populare atunci când faceți cumpărături online.

Alegere infinită
Spațiul la raft într-un magazin fizic este limitat, ceea ce înseamnă că varietatea de bunuri este limitată. Acest lucru nu este adevărat în cazul magazinelor online, unde opțiunile sunt abundente. Dacă nu găsiți ce doriți la un magazin online, treceți la următorul. În calitate de consumator, aveți puterea de a face asta.

Fără limită de dimensiune
Un alt beneficiu este atunci când produsul pe care doriți să-l cumpărați este prea mare pentru a fi transportat în vehicul. Cumpărarea unei bărci de pe un site de specialitate sau comandarea online a unei case modulare sunt doar două exemple de situații în care mașina dvs. pur și simplu nu va fi de folos.

Zero probleme de parcare
Găsirea unui loc de parcare poate fi un motiv important pentru care nu vă opriți la un magazin. Mai ales în perioada sărbătorilor, există un avantaj major al lipsei aglomerației atunci când faceți cumpărături online. Când este cu adevărat aglomerat, s-ar putea să nu vă mai amintiți nici măcar unde ați parcat mașina, aici vă spun din proprie experiență!

Livrare la domiciliu pentru persoanele cu handicap
Cumpărarea de articole supradimensionate lipsa grijilor cu privire la parcare sunt beneficii de care toată lumea poate profita, dar dacă sunteți o persoană cu dizabilități fizice până la punctul în care nu puteți conduce sau merge printr-un magazin, cumpărăturile online ar putea fi singura soluție pentru a comanda mâncare, articole esențiale și alte bunuri.

Acces facil la recenziile consumatorilor
Este ușor să accesați recenziile consumatorilor pentru aproape orice produs la care vă puteți gândi online, ceea ce este un avantaj în ceea ce privește achizițiile. În cazul în care nu sunteți sigur dacă doriți să cumpărați ceva, efectuați o mică cercetare verificând recenziile clienților.

Vânzări fără presiune
Dacă nu doriți să experimentați abordări incomode din partea agenților de vânzări, merită să faceți cumpărăturile online. Deși ați putea considera reclamele pop-up o experiență similară, ele sunt puțin mai ușor de suportat. Site-urile web de licitații de mașini sunt un exemplu excelent în acest sens.

Mai puține achiziții pe impuls
Aceasta depinde de obiceiurile dvs. de cumpărături. Dacă vă este mai ușor să cumpărați lucruri pe care le vedeți în treacăt în timp ce mergeți pe culoarele unui magazin, cumpărăturile online v-ar putea economisi bani și chiar v-ar putea ajuta să faceți alegeri mai sănătoase.

Mai multe metode de plată
Un alt beneficiu al cumpărăturilor online este că puteți plăti pentru lucruri în mai multe moduri decât o puteți face la un magazin fizic. Unii comercianți acceptă și PayPal sau Bitcoin, de exemplu.

Dezavantajele cumpărăturilor online
Iată câteva din dezavantajele cumpărăturilor pe internet care v-ar putea descuraja să faceți următoarea achiziție online:

Nu puteți încerca lucrurile
Când cumpărați articole vestimentare online, nu puteți să simțiti materialul, să vedeți cum se potrivește în jurul taliei dvs. sau să observați cum sunt croite. Dacă nu vă cunoașteți dimensiunile și nu sunteți familiarizat cu marca de îmbrăcăminte oferită, aceasta ar putea fi o experiență proastă. Majoritatea magazinelor online facilitează returnarea articolelor din acest motiv. Site-urile web de îmbrăcăminte publică de obicei informații detaliate despre măsurare și țesătură pentru a minimiza returnările.

Nu puteți vorbi întotdeauna cu cineva imediat
Dacă aveți o întrebare despre produsul pe care sunteți pe cale să îl comandați sau unul pe care tocmai l-ați comandat, poate fi necesar să așteptați o zi întreagă sau mai mult pentru a primi răspunsul la întrebare. Această situație se îmbunătățește, totuși, deoarece tot mai multe site-uri au adăugat un serviciu de chat instant sau un ecran automat de chat robotic pentru a răspunde preocupărilor și a întrebărilor pe loc.

Trebuie să așteptați livrarea
Aveți nevoie de ceva nu mai târziu de după-amiaza aceasta? Nu multe site-uri de cumpărături online au livrare în aceeași zi sau ridicarea produsului pe loc, avantaj pe care îl oferă un magazin fizic. La unele site-uri de cumpărături online poate dura săptămâni până să vă livreze comanda (deși, sunt puține cazuri). De obicei comanda va ajunge la dvs. în câteva zile lucrătoare.

Costuri de livrare
În funcție de ceea ce cumpărați, puteți cheltui aceeași sumă doar pentru costurile de transport sau, uneori, chiar mai mult. Cumpărăturile în magazin nu necesită taxe suplimentare pentru transport.

Confidențialitate și securitate
Confidențialitatea și securitatea sunt preocupări legitime pentru orice cumpărător online. Informațiile dvs. de plată ar putea fi furate de pe site sau cineva care lucrează acolo ar putea copia detaliile dvs. bancare și le poate folosi ulterior pentru propriile achiziții. De asemenea, este greu să știți imediat dacă un magazin online este real sau făcut doar pentru a vă înșela.

0

Articole relevante

21 Aug2023

Securitatea Online și Inteligența Artificială în VPN-uri

Citește mai departe
07 Aug2023

Inteligența Artificială în Companiile IT

Citește mai departe
02 Aug2023

Ce este tehnologia Blockchain și cum funcționează?

Citește mai departe
03 Jul2023

Bluetooth Low Energy (BLE): Tehnologia fără fir ce schimbă lumea conectivității

Citește mai departe
29 May2023

Descoperă Fascinantul Univers al Deep Learning-ului

Citește mai departe
20 Apr2023

Tehnologia viitorului în industria IT

Citește mai departe

Comentarii