+40 (21) 655-55-55
 1. NAV
 2. Data Center

Centrul de date NAV Communications

Servicii profesionale în propriul nostru Data Center

Având echipamente de ultimă generaţie ce oferă disponibitate ridicată putem oferi servicii de colocare într-un mediu profesional pentru găzduirea serverelor şi a altor echipamente hardware.

Data Center

Data center ce dispune de facilităţi tehnice moderne prin care este implementată redundanţa tuturor elementelor cheie ce contribuie la asigurarea funcţionării neîntrerupte a serverelor.

Retea Cisco

Reţeaua noastră este construită exclusiv pe echipamente Cisco testate, robuste şi de ultimă generaţie. Modelul reţelei este unul redundant de tip „2n”, ceea ce înseamnă că pentru orice echipament cheie din reţea există unul identic care este pregătit să preia tot traficul în cazul unui eveniment nedorit sau al unei lucrări programate, fără ca acest lucru să aibă impact asupra serviciilor. Toţi aceşti factori duc la un uptime al reţelei de mimim 99.99%.

Layer de exchange şi core

Pentru layer-ul de Exchange şi Core folosim echipamente din seria „6500E” dotate cu Supervisor „2T XL” ce garantează tranzitul neîntrerupt al oricărui tip de trafic şi satisface toate nevoile unei reţele de ultimă generaţie.

Layer de distribuţie şi agregare

Layerul de distribuţie şi agregare a fost construit folosind echipamente Cisco din seria „4500” (4900M, 4948-10GE).

Conectivitate

Conectivitatea în data center-ul nostru este realizată prin interconectări stabile cu marii operatori naţionali şi internaţionali având peering-uri de peste 140Gbps. Astfel, în centrul nostru de date veţi beneficia de conectivitate la Internet stabilă şi uptime de minim 99,99% garantat prin SLA.

Protecţie DDoS

Protectia noastră împotriva atacurilor informatice se bazează pe o soluţie de analizare a traficului la nivel de „packet” şi echipamente hardware performante echipate cu interfeţe de reţea 40GE. Capacitatea de curăţare a atacurilor fiind de 140Gbps/20Mpps.
Află mai multe...

Suport

În cadrul centrului de date avem o echipă de ingineri cu experienţă specializaţi în securitate, monitorizarea reţelei şi suport. Echipa noastră de ingineri asigură buna funcţionare şi suport 24 ore pe zi, pentru a răspunde prompt în cazul evenimentelor nedorite.
Află mai multe...

Echipamente

 • Infrastructură integrală Cisco

 • Servere Dell, HP, SuperMicro, IBM, Intel

 • UPS-uri APC Schneider de 80kVA

 • PDU (Power Ditribution Unit) Dell

 • Generatoare diesel Kipor

 • Sistem profesional antiseismic

 • Sisteme de răcire HVAC Daikin

Mediul de funcţionare

 • Două linii de alimentare trifazată

 • Climatizare redundantă N+1

 • Sistem de detecţie şi stingere incendiu

 • Senzori de temperatură şi umiditate

 • Senzori de prezenţă a apei

 • 2 sesiuni BGP per provider

 • 2 conexiuni fizice cu fiecare provider

Beneficii

 • Acces în Data Center - Conform contract

 • Protecţie DDoS/DOS hardware

 • Monitorizarea serviciilor

 • Suport - Conform contract

 • Suport Remote Hands

 • Start/stop/reboot server

 • KVM-over-IP Conform ToS

we make a difference

Două linii de alimentare trifazată

Generator diesel de 120kVA

UPS-uri de 80kVA

Sisteme de climatizare HVAC industrial Daikin
Sistem antiseismic de fixare a rack-urilor

Senzori de detecţie şi stingere incendiu

Senzori de temperatură şi umiditate a aerului

Echipamente

Data center-ul este proiectat şi construit în conformitate cu cele mai înalte standarde din industrie, TIA-942 Tier III.

Împreună cu o echipă de ingineri specializaţi în proiectare şi implementare data center am identificat cele mai bune soluţii pentru asigurarea unor condiţii operaţionale peste standarde, păstrând în acelaşi timp competitivitatea din punct de vedere comercial într-o piaţă care tinde spre un SLA cât mai ridicat la un cost cât mai accesibil.

Ne diferenţiem faţă de alte centre de colocare prin implementarea unor soluţii inteligente de operare şi administrare, care permit utilizatorului un management extrem de eficient al echipamentelor.

Cabinete Rack

În cadrul centrului de date folosim rack-uri de 19 inch produse de o companie de renume (Dell) în concordanţă cu standardul “EIA-310-D” pentru a furniza calitate şi compatibilitate. Suporturile noastre standard au 42 de unităţi disponibile, Rack Units (RU), per cabinet, cu dimensiunile 600mm x 1040mm.

Securitate

Data center-ul NAV respectă toate normele de securitate fiind dotat cu sisteme precum: „Fingerprint” ce acţionează pe bază de amprentă şi cod, supraveghere video la nivel de clădire şi data center, detecţie şi stingere incendiu, sistem antiefracţie, senzori de temperatură şi umiditate a aerului dar şi pază umană.

Climatizare

Menţinerea unei temperaturi optime (21°-23°C) este vitală pentru funcţionarea corectă a serverelor, de aceea folosim cele mai performante aparate de aer condiţionat industriale Daikin. Aparatele de răcire de înaltă eficienţă Daikin cu inverter sunt vârf de gamă în materie de capacitate de răcire în acest segment al pieţei.

Generator diesel şi UPS

În eventualitatea unei întreruperi a alimentării cu energie electrică, generatorul diesel de 120kVA alimentează UPS-urile APC care au o putere de 80kVA ce oferă o autonomie de aproximativ 17 ore. Autonomie ce poate fi asigurată pe termen nelimitat prin realimentarea cu combustibil a generatorului.

Întrebarea ta, răspunsul nostru

Care sunt avantajele colocării?

Avantajele pot fi multe, însă cele mai importante sunt cele in care nu trebuie să investeşti în soluţii de climatizare redundantă, în UPS-uri profesionale şi generatoare diesel. Îţi punem la dispoziţie accesul la Internet fără să fie nevoie să negociezi cu diverşi provideri. Ai acces la serverul tău oricând pentru depanare, upgrade-uri etc...

Ce trebuie să fac înainte de a aduce echipamentul?

Este important ca înainte de a aduce echipamentul să îţi instalezi pe el sistemul de operare pentru a te putea conecta remote la acesta. De asemenea recomandăm să îţi configurezi setările IP înainte de a-l aduce. Aceste detalii îţi vor fi furnizate de catre colegii noştri de la departamentul tehnic. În acest fel, dacă nu vor exista complicaţii, întreaga instalare va presupune doar alimentarea echipamentului şi conectarea acestuia în switch.

De ce aş coloca echipamentul meu la NAV?

Pentru că atat echipamentele noastre cat şi cele ale clienţilor noştri sunt găzduite în propriile centre de date „Tier 3 ready” în zona de nord a Bucureştiului, echipate cu sisteme profesionale de climatizare, alimentare cu energie electrică redundantă, protecţie antiincendiu şi antiseismică.

Trebuie să semnez ceva în momentul în care aduc un echipament?

Fireşte, în momentul în care laşi echipamentul în custodia noastră, pe lângă contractul de furnizare servicii data center se va semna şi un proces verbal în două exemplare din care unul va rămâne la noi şi unul la tine. Acesta va cuprinde informaţii detaliate despre echipamentul tau şi caracteristicile tehnice ale acestuia.

Încă mai am întrebări!

Este în regulă! Te rugăm nu ezita să discuţi cu unul dintre reprezentanţii noştri de vânzări accesând sistemul LiveChat! Reprezentanţii noştri de vânzări vor fi mai mult decât bucuroşi să te ajute cu orice întrebare pe care o ai. De asemenea, poţi trimite un email către departamentul nostru de vânzări în orice moment la office@nav.ro, echipa noastră de vânzări oferind o garanţie de maxim 15 minute pentru orice răspuns în timpul orelor noastre de program.