5 modalități ușoare de a opri e-mailurile spam

Aproape jumătate din toate e-mailurile trimise în întreaga lume sunt spam. Sunt o mulțime de mesaje spam pentru fi șterse. Și spam-ul nu este nou; a apărut încă de la momentul inventării e-mailului (î ...

Publicat la data de 30.08.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Aproape jumătate din toate e-mailurile trimise în întreaga lume sunt spam. Sunt o mulțime de mesaje spam pentru fi șterse. Și spam-ul nu este nou; a apărut încă de la momentul inventării e-mailului (în anii 1980). Deși spam-ul poate părea ușor evitat pentru unii oameni, acesta rămâne cauza numărul unu a virușilor și a altor tipuri de programe malware ce doresc să între în computere sau chiar în întreaga rețea.

Acest articol vă va explica la ce să va așteptați, va va oferi câteva sfaturi despre modalitățile de a opri e-mailurile spam – chiar și cele care arată foarte reale – și cum vă puteți reduce expunerea la spam.

# 1 Instruiți filtrul de spam

Când primiți un e-mail spam de la un expeditor necunoscut, nu îl ștergeți. Selectați-l și marcați-l ca pe un mesaj spam. Uneori, clientul dvs. de e-mail poate marca un e-mail important de la un expeditor cunoscut că spam. În astfel de scenarii, trebuie să marcați acel e-mail ca fiind sigur pentru a instrui clientul de e-mail despre falsurile pozitive.

# 2 Nu răspundeti niciodată la spam

În cazul în care ați primit un e-mail spam și l-ați recunoscut ca fiind spam înainte să îl deschideți, nu-l mai deschideți. Dacă realizați că un e-mail este spam după ce l-ați deschis, marcați-l ca spam și închideți-l. Nu faceți clic pe link-uri sau butoane și nu descărcați fișiere din mesajele spam.

# 3 Utilizați adrese de e-mail alternative

O mulțime de e-mail-uri nedorite pot intra în căsuța de e-mail dacă doriți să comandați un produs sau să vă abonați la o listă de corespondență. Prin comanda unui produs sau prin abonarea la o listă de corespondență a unei companii, sunteți automat înscris pentru a primi actualizări de marketing nedorite de la acea companie sau vă poate partaja informațiile de contact cu un agent de publicitate terță parte.

O soluție simplă pentru a opri astfel de e-mailuri spam este de a crea o adresă de e-mail secundară pe care o puteți utiliza pentru astfel de activități. În acest fel, acele e-mailuri de marketing nedorite nu vor apărea în adresa primară de e-mail.

# 4 Ascunde adresa ta de email

Cu cât mai mulți oameni care vă află adresa de e-mail, cu atât mai multe e-mailuri de spam veți primi. Deci păstrați-vă adresa de e-mail ascunsă din vizualizarea publică. Evitați publicarea adresei dvs. principale de e-mail pe web, dacă nu este necesar. Utilizați adrese alternative de e-mail pentru astfel de scenarii.

# 5 Utilizați un filtru anti-spam separat de cel al clientului de email

Majoritatea soluțiilor anti-spam disponibile astăzi pot fi personalizate conform necesităților dvs., permițând numai e-mailurile aprobate în căsuța de e-mail. Există programe gratuite anti-spam, precum și software anti-spam plătit.

0

Articole relevante

14 Feb2020

Diferența dintre subdomenii, domeniile addon și domeniile parcate

Citește mai departe
07 Feb2020

Cum să aflați erorile din PrestaShop

Citește mai departe
03 Feb2020

Addon Domains - Gestionarea mai multor domenii dintr-un singur cont de găzduire

Citește mai departe
28 Jan2020

Cum se schimbă versiunea și extensiile PHP din cPanel?

Citește mai departe
11 Apr2019

Gazduirea: SSD sau HDD

Citește mai departe
03 Jan2019

Copiați site-ul dvs. utilizând FTP

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT