5 Motive pentru a evita serviciile de găzduire ieftine

Alegerea pachetului de găzduire potrivit pentru site-ul web este esențială pentru succesul afacerii dvs. online, la fel fiind și alegerea furnizorului de hosting. O căutare rapidă pe google va lista u ...

Publicat la data de 05.06.2019

Actualizat la data de 05.06.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Alegerea pachetului de găzduire potrivit pentru site-ul web este esențială pentru succesul afacerii dvs. online, la fel fiind și alegerea furnizorului de hosting. O căutare rapidă pe google va lista un număr de mare de servicii de găzduire web din care să alegem. De la prețurile mici la cele mai ridicate, prețul poate fi un factor important ce poate fi folosit convertirea vizitatorilor în clienți. Cu toate acestea, nu tot ceea ce este ieftin este și de calitate, iar uneori se poate dovedi că prețul mic nu este o soluție pe termen lung.

În acest articol, vom vorbi despre găzduirea ieftină sau gratuită și vom alcătui o listă de 5 motive pentru care este mai bine să evitați astfel de servicii de găzduire web.

Ce contează?

Există mai multe caracteristici pe care clienții le caută atunci când vine vorba de alegerea web hosting-ului pentru site-ul lor – performanța și viteza fiind primele două, iar în această misiune de a căuta cel mai bun serviciu de găzduire, de multe ori neglijăm o altă caracteristică importantă – costul.

Acest lucru se întâmplă probabil deoarece vedem o mulțime de companii de hosting care oferă găzduire web gratuită sau foarte ieftină cu caracteristici rezonabile iar nouă ni se pare că este cea mai bună opțiune, mai ales dacă ne aflăm la început. Fie și așa, un serviciu de găzduire web gratuit sau ieftin poate să pună cu adevărat probleme site-ului dvs., rezultând o performanță slabă dar și clienți nesatisfăcuți.

Indiferent dacă intenționați să vă axați pe un serviciu găzduire ieftin datorită unor fonduri limitate sau pentru că ați achiziționat deja acel serviciu, vă recomandăm să citiți acest articol și să luați în considerare cele 5 motive pentru care ar trebui să evitați găzduirea gratuită sau ieftină pentru site-ul dvs. Web.

5 Motive pentru a evita serviciile de găzduire ieftine

Scăderea vitezei de încărcare a paginii

Tehnologia de găzduire, în general, este cunoscută pentru viteza mare de încărcare a paginii și pentru scalabilitate. De fapt, potrivit unui raport realizat de Hubspot, viteza optimă de încărcare a unei pagini HTML trebuie să fie mai mică de 1,5 secunde. Având în vedere aceste statistici, este evident că serviciul de găzduire este cea mai logică alegere pentru viteza rapidă a site-ului.
Cu toate acestea, cu servicii găzduire ieftine, există doi factori care trebuie luați în considerare:

Găzduirea este ieftină mereu sau exista o promoție
În cazul în care prețurile serviciilor de găzduire sunt mai scăzute, șansele sunt ca serverul să fie găzduit într-o platformă de slabă calitate. Aici mai multe site-uri Web partajează același server care, dacă nu are o tehnologie de top, ar putea influența viteza de încărcare a paginii site-ului. Cu toate acestea, în cazul în care totuși este o promoție, atunci efectuați cercetări temeinice, deoarece serviciul de găzduire ar putea fi de calitate, iar furnizorul dorește doar să ruleze o campanie pentru a-și mari vânzările de pe piața concurențială.

Impact negativ asupra SEO și a clasamentelor

Viteza de încărcare are un impact direct asupra SEO (Search Engine Optimization). Google ia în considerare viteza de încărcare a paginii în timp ce determină clasarea pe care o atribuie unei anumite pagini. De fapt, aceasta este extrem de importantă atunci când vine vorba de căutările mobile.
În cazul în care viteza site-ului este lentă, atunci pagina dvs. se va încărca mai greu, ceea ce va afecta în cele din urmă rangul dvs. de pagină în Google. Astfel, un serviciu de gazduir ieftin va avea un impact negativ asupra SEO și al clasamentului paginilor.

Probleme legate de uptime / downtime

Găzduirea ieftină înseamnă, de cele mai multe ori, un server cu probleme. În cazul în care serverul pe care este găzduit site-ul dvs. va avea probleme de conexiune, va exista un downtime foarte mare. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori deoarece mai multe site-uri Web împart același spațiu de server și există o lățime de bandă limitată.
Astfel, dacă un anumit site web primește dintr-o dată un trafic intens, este posibil să nu afecteze numai performanța acelui site, ci și celelalte site-uri web găzduite pe același server. Mai mult, dacă serverul se confruntă cu mult downtime, acesta va afecta în mod indirect timpul de funcționare, iar site-ul dvs. nu se va mai putea recupera atât de repede pe cât ar trebui.

Preocupările legate de securitate

Totul vine cu un preț! Găzduirea ieftină sau gratuită nu vă garantează securitatea. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. este vulnerabil la erori de securitate, viruși rău-intenționați și așa mai departe. În plus, cu mai multe site-uri web care partajează același server și o lipsă de firewall pot crește grijile dvs. în ceea ce privește securitatea. Chiar dacă alegeți să aveți propria dvs. securitate, în cazul în care serverul este compromis totul este pierdut.

Suportul oferit clienților

Cele mai multe servicii de găzduire ieftine sau gratuite nu oferă suport gestionat clienților lor. Acest lucru înseamnă că, dacă nu sunteți expert în tehnologie, s-ar putea să vă întâlniți cu o problemă care vă va da multă bătaie de cap. Înainte de a alege un furnizor de hosting ieftin, asigurați-vă că aveți o bună asistență pentru clienți prin apeluri telefonice / e-mailuri / tichete de suport / chat-uri. Dacă simțiți că lipsește ceva, atunci este înțelept să nu continuați colaborarea. La urma urmei, un suport bun este util în momente de nevoie.

Concluzie:

Găzduirea ieftină poate părea o opțiune profitabilă la început, cu toate acestea, pe termen lung, este mult mai scumpă decât un hosting cu un preț ușor ridicat. Deci, data viitoare când sunteți tentați să optați pentru un serviciu de găzduire ieftin vă sugerăm să faceți un pas înapoi și să cercetați dacă este într-adevăr o economie bani sau doar veți faceți o gaură mai mare buget.

Noi, la NAV Communications, oferim servicii de găzduire accesibile, care asigură o viteză rapidă de încărcare a site-ului web cu utilizarea varnish cache-ului, suport impecabil, 99,9% uptime, performanță ridicată și scalabilitate.

0

Articole relevante

08 Jun2020

Contează locația furnizorului de găzduire web?

Citește mai departe
19 May2020

Dezavantaje pentru găzduire web ieftină

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
27 Apr2020

Ce este un VPS sau găzduire VPS?

Citește mai departe
17 Apr2020

Păstrarea site-ului securizat în timp ce lucrați de acasă

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT