+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

5 motive pentru a folosi subnetting-ul

Dacă aveți o tona de trafic care trece prin rețeaua dvs., acest trafic poate duce la o rulare lentă. Cu o subretea, puteți planifica dispozitivele din rețea, conducând la o gestionare eficientă, struc ...

Publicat la data de 09.08.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de George Pavelescu

5 minute rămase

Dacă aveți o tona de trafic care trece prin rețeaua dvs., acest trafic poate duce la o rulare lentă. Cu o subretea, puteți planifica dispozitivele din rețea, conducând la o gestionare eficientă, structurare și performanță.

Există o mulțime de motive pentru care credem că subreteaua este calea de urmat, dar aici sunt cinci dintre preferatele noastre:

1. Îmbunătățirea securității rețelei

Având întreaga rețea într-o singură subrețea poate parea mai usor, dar ce se întâmplă dacă un dispozitiv din acea rețea este compromis? Întreaga rețea și toate dispozitivele din cadrul acesteia devin imediat vizibile.

Dacă rupeți rețeaua în diferite subrețele, puteți controla fluxul de trafic prin rețea folosind ACL, QoS sau hărți de rute. Veți putea identifica cu ușurință amenințările si puteti închide punctele de intrare.

Este posibil să vă împărțiți rețeaua utilizând unul sau mai mulțe routere pentru a conecta subrețele împreună, prin configurarea ACL-urilor pe routere și switch-uri. Configurarea acestor routere înseamnă că dispozitivele dintr-o subrețea nu vor putea accesa întreaga rețea. În acest fel, toți angajații nu au acces deplin la mașinile de salarizare, de exemplu.

Sau puteți limita accesul la resurse pentru toți clienții wireless, astfel încât informațiile valoroase să nu fie ușor accesibile în locații îndepărtate.

2. Performanță și viteză mai bune ale rețelei

Dacă nu utilizați subrețele în rețea, un singur pachet difuzat va trimite informații care vor ajunge la fiecare dispozitiv conectat la acea rețea, datorită faptului că fiecare dispozitiv are un punct de intrare în rețea.

O listă mare de puncte de intrare reduce performanța dispozitivului de comutare internă, împreună cu performanța generală a rețelei. Un singur pachet de difuzare de asemenea sparge în mod efectiv toate dispozitivele din rețea, chiar și cele care nu sunt relevante pentru informațiile de față. Acest lucru ar putea aduce capacitatea rețelei dvs. la vârf, ducând-o la colaps din cauza coliziunilor excesive de informații.

Subnetting-ul va ajuta însă informațiile să rămână în rețeaua subnetată sau în domeniul difuzat, eliberând alte subrețele pentru a le utiliza în cele mai rapide și eficiente capabilități. De asemenea, vă va împărți domeniile de broadcasting și veți controla fluxul de trafic, ceea ce va spori performanța rețelei.

Este avantajos să păstrați traficul pe o singură subrețea, în loc să lăsați fluxul de trafic dintr-o subrețea în alta. Pentru a obține o performanță și o viteză mai bune pentru rețea, trebuie să reduceți numărul de dispozitive dintr-o subrețea și să controlați fluxul de trafic între subrețele.

3. Administrarea este o ca o briza

Ca si administrator de retea, subnetting-ul poate ajuta la îmbunătățirea vieții tale.

Puteți crea rețele cu limite gazdă mai realiste, spre deosebire de limitele impuse de clasele de adresare IP (8 biți pentru clasa A, 16 biți pentru clasa B și 24 biți pentru clasa C).

În cazul în care internetul era limitat la adresele de clasă A, B sau C, fiecare rețea poate avea doar 254, 64000 sau 16 milioane de adrese IP pentru dispozitivele gazdă. Deși există numeroase rețele cu mai mult de 254 de dispozitive, puține există cu 64.000, să nu mai vorbim de 16 milioane.

Fără subrețele, orice rețea cu mai mult de 254 de dispozitive ar avea nevoie de o alocare de Clasă B, iar acest lucru ar duce probabil la pierderea a mii de adrese IP. Prin subnetting, puteți selecta numărul de biți din subnetwork, creând limite mai mari ale gazdei.

Subnettingul oferă o modalitate eficientă de a urmări toate mașinile din rețeaua dvs., precum și o modalitate mai ușoară de a determina ce mașini cauzează probleme. Deși acest lucru nu adaugă mai mulți pași către funcția de succes a rețelei dvs., rețelele subnetate sunt mult mai ușor de gestionat și de depanat.

4. Mai ușor de controlat creșterea rețelei

Prin subnetarea rețelei dvs., aveți și puterea de a controla cât de mult crește rețeaua dvs.

Când vă gândiți la cât de mare doriți să fie rețeaua dvs., puteți folosi ceea ce se numește formula gazdei, care spune că ia numărul de zerouri din masca subrețelei dvs. atunci când este convertit în binar, luați două la puterea acelui număr , minus două, și veți vedea numărul de gazde posibile atunci când utilizați această mască de subrețea.

Odată ce ați aflat acest aspect, trebuie să determinați creșterea așteptată pentru acest site. Există șansa ca numărul de dispozitive să se dubleze sau credeți că va rămâne constant? De obicei, aceasta se bazează pe dimensiunea fizică a biroului. Apoi, puteți să vă ajustați ecuația în formularul gazdă și să determinați cât de multe adrese IP probabil veți avea nevoie în viitor, astfel încât să puteți selecta spațiul corect de adrese IP.

Rețineți că există metode pentru ruperea unui anumit spațiu de adrese IP pentru a permite mai multe rețele cu mai puține gazde sau mai puține rețele cu mai multe gazde. Există avantaje pentru fiecare opțiune, în funcție de creșterea pe care o așteptați în cadrul rețelei.

5. Mai puțină congestie a rețelei

Subnetting-ul adaugă ordinea și creșterea performanței prin împărțirea traficului în rețele mai mari.

Când vă impartiti rețeaua, asigurați-vă că traficul destinat unui anumit dispozitiv din acea subrețea rămâne în subrețea. Acest lucru va reduce la minimum congestionarea în alte părți ale rețelei. Prin amplasarea strategică a subrețelelor pentru a minimiza congestionarea, companiile pot reduce încărcarea rețelei și traficul într-un mod mai eficient.

Într-o rețea mare fără subrețele, fiecare computer ar vedea orice pachete de difuzare de la fiecare dintre celelalte computere și servere. Întrerupătoarele ar trebui, de asemenea, să treacă traficul către porturile corespunzătoare, ceea ce ar duce la niveluri mai mari de congestie, la o performanță mai scăzută a rețelei și la timpi de răspuns mai îndelungați.

Atunci când plasați un router pentru a ruta corect traficul între fiecare subrețea, router-ul nu va trasa niciun trafic de difuzare și nici nu va ruta orice informație care nu trebuie să fie direcționată către cealaltă subrețea. Ca urmare, viteza fiecărei subrețele ar crește, deoarece nivelul de trafic din fiecare subrețea este mai mic, crescând astfel performanța generală a rețelei și reducând congestia rețelei.

Abilitatea de a împărți o rețea mare în rețele mai mici este o abilitate valoroasă care vă va aduce beneficii imense. Subnetting-ul vă va ajuta, de asemenea, si la studiul pentru examene de certificare, cum ar fi Cisco CCNA Routing and Switching și CompTIA Network +.

0

Articole relevante

03 Dec2018

Traducerea adreselor de rețea

Citește mai departe
29 Nov2018

Ce este adresa de rețea a unui computer

Citește mai departe
27 Nov2018

ARP - Protocolul de rezolvare a adreselor

Citește mai departe
05 Nov2018

DHCP și modul în care funcționează

Citește mai departe
30 Oct2018

Au trecut 6 ani, iar IPv4 încă mai domină IPv6

Citește mai departe
12 Oct2018

Ce este DNS cache și cum funcționează?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT