+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

5 Pași simpli pentru a vă proteja calculatorul împotriva virușilor

Computerele sunt întotdeauna vizate de hackeri. Viruși de toate tipurile vizează computerele și le pot infecta dacă nu se iau măsuri la timp. Amenințările există întotdeauna, pentru orice computer din ...

Publicat la data de 29.03.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de George Pavelescu

3 minute rămase

Computerele sunt întotdeauna vizate de hackeri. Viruși de toate tipurile vizează computerele și le pot infecta dacă nu se iau măsuri la timp. Amenințările există întotdeauna, pentru orice computer din orice parte a lumii. Deci, care este tratamentul? Cum vă puteți proteja PC-ul împotriva virușilor și atacurilor online?

Iată cinci modalități de bază pe care le puteți utiliza pentru a vă proteja PC-ul de viruși.

Instalați o protecție antivirus sau un software antivirus și efectuați actualizări regulate

Creați parole puternice

Fiți precaut cu link-urile de e-mail

Utilizați un firewall și îmbunătățiți setările de confidențialitate ale browserului

Utilizați blocarea pop-up-urilor și ajustați setările contului de utilizator

1. Instalați un software antivirus și efectuați actualizări regulate

Acesta este un lucru pe care aproape toți îl facem atunci când cumpărăm un nou computer; optăm un software antivirus. Software-ul antivirus este primul pas spre combaterea atacurilor de viruși asigură îndepărtarea acestora. Avem nevoie de programe antivirus pentru a scana computerul și toate fișierele acestuia, pentru a verifica dispozitivele externe împotriva oricăror amenințări posibile și pentru a ne proteja PC-urile împotriva malware-ului care vine de pe internet. Alegerea unui antivirus autentic, eficient și de încredere este foarte importantă în acest sens. De asemenea, ar trebui să faceți o obișnuință în a vă actualiza software-ul dvs. antivirus. Multe branduri oferă opțiuni de automatizare a actualizării în momentul în care se apropie data de expirare. Alte actualizări de securitate, cum ar fi actualizările sistemului de operare Windows, ar trebui, de asemenea, efectuate în mod obișnuit pentru a va asigura că acestea pot remedia ultimele amenințări în materie de securitate cibernetică.

2. Creați parole puternice

Parolele reprezintă una dintre cele mai importante legături din lanțul dvs. de securitate. Trebuie să fiți foarte atent în crearea parolelor. Deși credem că parolele trebuie să fie ușoare pentru a fi memorate, trebuie să fie complexe și sigure în același timp. O modalitate bună de a crea parole puternice este de a combina cuvinte și caractere; combinația de caractere alfanumerice și speciale pentru a crea parole mai lungi (cel puțin 8 caractere), care să semene cu un șir de litere și caractere fără sens.

3. Fiți atenți la link-urile de e-mail

Deși un antivirus bun monitorizează și e-mailurile dvs., ar trebui să luați măsuri proactive în sensul de a nu da clic pe link-uri sau atașamente în care nu aveți încredere. Ca o regulă generală, nu dați clic pe link-urile din e-mailurile care au surse necunoscute, fără a verifică proveniența lor, indiferent de cât de urgente sau de atrăgătoare ar putea parea acestea. Recent, a existat un tip de atac malware trimis prin e-mail sub forma unor amenzi false pentru depășirea vitezei, care aveau scopul ca destinatarii să acceseze acel link și să plătească amenzile altora.

4. Utilizați un firewall și îmbunătățiți setările de confidențialitate ale browserului

Utilizarea unui firewall vă poate ajuta să stabiliți politicile de securitate și să reglementați traficul care intră și iese din rețeaua dvs. Unele firewall-uri au antivirusuri încorporate, astfel încât să blocheze virușii, viermii și alte procese dăunătoare de la intrarea în rețea. Un lucru foarte important de reținut este păstrarea întotdeauna a firewall-ului pentru detectarea și combaterea amenințărilor în timp real.

În plus, efectuarea ajustărilor de securitate necesare pentru setările de confidențialitate ale browserului dvs. web asigură o securitate mai puternică și vă menține departe de probleme.

5. Utilizați blocarea pop-upurilor și ajustați setările contului de utilizator

Utilizați întotdeauna un program pentru blocarea pop-upurilor pentru browserul dvs. pentru a avea experiența unei sesiuni online sigure. Multe ferestre pop-up sunt spyware și adware-uri care vin cu atașamente periculoase ce vă pot deteriora sistemul. De asemenea, activați opțiunea de control al contului de utilizator (UAC) din computerul dvs. pentru a vă asigura că orice modificare efectuată în sistemul dvs. necesită permisiunea la nivel de administrator.

0

Articole relevante

23 Aug2019

Viteza de rețea, ce este și cum se măsoară

Citește mai departe
21 Aug2019

Diferențele dintre Linux și GNU/Linux

Citește mai departe
16 Aug2019

Cum poate un mallware să fure datele completate automat de către browser

Citește mai departe
30 Jul2019

Sfaturi pentru a vă asigura securitatea Web Gateway-ului

Citește mai departe
22 Jul2019

Cum ștergem automat activitatea web și istoricul locațiilor din contul Google

Citește mai departe
25 Jun2019

Cum monitorizăm activitatea pe un server Linux

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT