7 Inovații tehnologice în securitate cibernetică

Cloud-ul a devenit baza pentru lansarea de noi tehnologii. Pe măsură ce acestea sunt dezvoltate și adoptate de companii, ele vor avea un impact din ce în ce mai mare pe parte de securitate cibernetică ...

Publicat la data de 05.01.2023

Actualizat la data de 05.01.2023

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Cloud-ul a devenit baza pentru lansarea de noi tehnologii. Pe măsură ce acestea sunt dezvoltate și adoptate de companii, ele vor avea un impact din ce în ce mai mare pe parte de securitate cibernetică.

Tehnologii și tendințe pe care să le urmărim pe parte de securitate cibernetică

Inteligenţă artificială

Pe măsură ce avansăm în viitorul automatizării, AI se dovedește că joacă un rol esențial atât în domeniul securității cibernetice, cât și în cel al securității cloud. Capacitatea de a învăța în ritmul AI face extrem de important prioritizarea descoperirii modalităților prin care AI poate ajuta securitatea. De asemenea, este important să începem standardizarea utilizării adecvate a inteligenței artificiale, asigurându-ne că întreprinderile sunt pregătite pentru creșterea să continuă.

Blockchain/Ledger

Blockchain îmbunătățește securitate cibernetică în cloud prin îmbunătățirea securității datelor, în special confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor. În funcție de soluția Blockchain și de tehnologia utilizată, se pot seta nivelurile de securitate necesare pentru întregul sistem. Precum și nivelul de înregistrare individual, după cum este necesar. Deoarece cloud computing implică adesea externalizarea încrederii către un furnizor sunt necesare noi modalități de asigurare a securității datelor.

High Performance Computing

Mediile cloud „Vanilla” nu au fost concepute pentru a gestiona medii dure. Odată cu tendința actuală a încărcăturilor de lucru care devin din ce în ce mai asemănătoare cloud sau interacțiunea cu cloud-ul, securitatea va deveni o mare preocupare.

Sisteme de control industriale pe parte de securitate cibernetică

Pe măsură ce sistemele de control industrial (ICS) avansează, eficiența, eficacitatea și scalabilitatea lor s-a îmbunătățit. Cu toate acestea, aceste progrese creează o complexitate suplimentară și o suprafață de atac mai mare. Ceea ce, la rândul său, crește oportunitatea pentru atacuri cibernetice.

Internetul lucrurilor (IoT)

Dispozitivele Internet of Things (IoT) reprezintă o mare varietate de dispozitive netradiționale. Cum ar fi dispozitive medicale, mașini, drone, senzori și multe altele. Aceste dispozitive unice reprezintă adesea o provocare de securitate cibernetică din cauza dimensiunii limitate și a lipsei de securitate nativă, ceea ce le face dificil de securizat cu metodele tradiționale de securitate. O combinație a acestor factori a făcut multe dispozitive vulnerabile la atacuri precum botnet-ul Mirai.

Quantum Computing

Cercetătorii din întreaga lume lucrează pentru a face din calculul cuantic o realitate. Microsoft, Google, IBM, Intel și multe guverne lucrează la construirea primului computer cuantic la scară largă. Anumite tipuri de computere cuantice, înarmate cu un algoritm matematic cunoscut sub numele de algoritmul lui Shor, pot factoriza rapid ecuații matematice care implică numere prime mari.

Ecuațiile care implică numere prime mari sunt ceea ce conferă celei mai tradiționale criptografii cu cheie publică capacitățile sale de protecție, deoarece computerele tradiționale bazate pe algoritmul binar nu pot factoriza cu ușurință ecuațiile cu numere prime mari. Calculatoarele cuantice cu destui „qubiți” pot factoriza ecuații cu numere prime mari într-o perioadă foarte scurtă de timp, măsurată în minute sau zile. Aceasta înseamnă că, în curând, un computer cuantic va putea sparge infrastructura actuală de securitate cibernetică. Trebuie să începem să ne pregătim acum.

Încredere zero in securitate cibernetică

Zero Trust este una dintre cele mai discutate tendințe în materie de securitate cibernetică astăzi. Zero Trust spune că nicio parte a unui computer și a unui sistem de rețea nu poate fi implicit de încredere, inclusiv oamenii care o operează. Prin urmare, trebuie să punem măsuri pentru a oferi asigurarea că sistemele și componentele lor funcționează corespunzător, de obicei sub un model de „cel mai mic privilegiu” și verificate continuu.

0

Articole relevante

21 May2024

Inteligența Artificială versus Rețele: Rivalitate sau Colaborare?

Citește mai departe
05 Oct2023

Wi-Fi 6: Următoarea evoluție a conectivității fără fir

Citește mai departe
21 Aug2023

Securitatea Online și Inteligența Artificială în VPN-uri

Citește mai departe
07 Aug2023

Inteligența Artificială în Companiile IT

Citește mai departe
02 Aug2023

Ce este tehnologia Blockchain și cum funcționează?

Citește mai departe
03 Jul2023

Bluetooth Low Energy (BLE): Tehnologia fără fir ce schimbă lumea conectivității

Citește mai departe

Comentarii