Acum puteți cere Google să elimine informațiile personale din căutări

Google își asumă un rol mai activ în stoparea răspândirii informațiilor sensibile și personale, permițându-vă să solicitați eliminarea acestora din căutări. Noua politică se aplică la ceea ce Google s ...

Publicat la data de 13.07.2022

Actualizat la data de 13.07.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Google își asumă un rol mai activ în stoparea răspândirii informațiilor sensibile și personale, permițându-vă să solicitați eliminarea acestora din căutări.

Noua politică se aplică la ceea ce Google se referă ca informații de identificare personală (PII), cum ar fi detaliile care ar putea fi utilizate pentru furtul de identitate sau vătămarea directă. Informații precum numerele de cont bancar sau de card de credit, dosarele medicale, detaliile personale de contact, codurile numerice personale și așa mai departe.

Dacă sunteți de părere că există informații sensibile despre dvs. postate online undeva, puteți face o solicitare de eliminare care include link-uri și explicații cu privire la elementele ofensive. În cazul doxxing-ului (partajarea intenționată a datelor dvs. personale de contact), Google trebuie să stabilească dacă există amenințări explicite, implicite sau îndemnuri de hărțuire pentru a acționa. Dacă se decide că informațiile conectate nu se califică (Google nu și-a divulgat metodele de verificare a acestor detalii), nu se va lua nicio măsură.

În cazul în care Google decide că linkurile se califică pentru eliminare, va lua măsuri pentru a preveni apariția informațiilor în viitoarele căutări Google. Acestea pot include căutări pentru numele dvs., căutări generale care ar putea afișa detaliile dvs. din alt motiv sau ambele. Deși este important să rețineți că Google va elimina aceste detalii doar ca rezultate de căutare – de fapt, eliminarea informațiilor va trebui să fie gestionată de site-urile web.

Puteți începe să trimiteți acum la Google linkuri către pagini web și imagini despre care credeți că includ informațiile dvs. personale. Fiți gata să furnizați linkuri către sursă, un link către rezultatele căutării Google și o captură de ecran a informațiilor sensibile așa cum apar pe pagina web.

0

Articole relevante

15 Sep2022

Codurile de stare HTTP

Citește mai departe
14 Sep2022

Certificatele SSL

Citește mai departe
12 Sep2022

Site Mobile-Friendly. Ai așa ceva?

Citește mai departe
08 Sep2022

Plan de întreținere a site-ului web. Ai nevoie?

Citește mai departe
06 Sep2022

Navigarea web privată. Mituri comune

Citește mai departe
01 Sep2022

Internet sau Web: Care este diferența?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT