Acum puteți cere Google să elimine informațiile personale din căutări

Google își asumă un rol mai activ în stoparea răspândirii informațiilor sensibile și personale, permițându-vă să solicitați eliminarea acestora din căutări. Noua politică se aplică la ceea ce Google s ...

Publicat la data de 13.07.2022

Actualizat la data de 13.07.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Google își asumă un rol mai activ în stoparea răspândirii informațiilor sensibile și personale, permițându-vă să solicitați eliminarea acestora din căutări.

Noua politică se aplică la ceea ce Google se referă ca informații de identificare personală (PII), cum ar fi detaliile care ar putea fi utilizate pentru furtul de identitate sau vătămarea directă. Informații precum numerele de cont bancar sau de card de credit, dosarele medicale, detaliile personale de contact, codurile numerice personale și așa mai departe.

Dacă sunteți de părere că există informații sensibile despre dvs. postate online undeva, puteți face o solicitare de eliminare care include link-uri și explicații cu privire la elementele ofensive. În cazul doxxing-ului (partajarea intenționată a datelor dvs. personale de contact), Google trebuie să stabilească dacă există amenințări explicite, implicite sau îndemnuri de hărțuire pentru a acționa. Dacă se decide că informațiile conectate nu se califică (Google nu și-a divulgat metodele de verificare a acestor detalii), nu se va lua nicio măsură.

În cazul în care Google decide că linkurile se califică pentru eliminare, va lua măsuri pentru a preveni apariția informațiilor în viitoarele căutări Google. Acestea pot include căutări pentru numele dvs., căutări generale care ar putea afișa detaliile dvs. din alt motiv sau ambele. Deși este important să rețineți că Google va elimina aceste detalii doar ca rezultate de căutare – de fapt, eliminarea informațiilor va trebui să fie gestionată de site-urile web.

Puteți începe să trimiteți acum la Google linkuri către pagini web și imagini despre care credeți că includ informațiile dvs. personale. Fiți gata să furnizați linkuri către sursă, un link către rezultatele căutării Google și o captură de ecran a informațiilor sensibile așa cum apar pe pagina web.

0

Articole relevante

26 May2023

Introducere în HTML: Limbajul de bază al paginilor web

Citește mai departe
17 May2023

Ce este PHP?

Citește mai departe
10 May2023

Ce este Web Design?

Citește mai departe
04 May2023

Conexiunea prin fibră optică

Citește mai departe
02 May2023

Ce sunt administratorii de rețea?

Citește mai departe
24 Apr2023

Ce este o rețea?

Citește mai departe

Comentarii