Aparatele inteligente ne fac viața mai ușoară

Aparatele inteligente sunt o parte esențială a vieții noastre. Deși am putea sta o zi fără ele, acestea fac totul mai ușor și mai convenabil. Sigur, nu am muri fără frigidere și mașini de spălat, dar ...

Publicat la data de 23.08.2022

Actualizat la data de 29.09.2022

Scris de NAV Communications

6 minute rămase

Aparatele inteligente sunt o parte esențială a vieții noastre. Deși am putea sta o zi fără ele, acestea fac totul mai ușor și mai convenabil. Sigur, nu am muri fără frigidere și mașini de spălat, dar lipsa acestora ar avea un impact imens asupra stilului nostru de viață. Deși aceste aparate sunt aproape esențiale pentru noi, ar putea fi util un upgrade. Multe dintre ele au fost inventate cu peste o sută de ani în urmă și nu au primit o actualizare completă de atunci – până acum. Tehnologia inteligentă oferă acea actualizare mult așteptată, transformând aparatele dvs. obișnuite de uz casnic în aparate inteligente.

Internet of Things

Un set de aparate electrocasnice inteligente (sau alte dispozitive inteligente), conectate la un hub comun, este adesea denumit internetul lucrurilor (sau IoT). Noutatea, care vine cu această inovație, este conectivitatea dispozitivelor anterior strict independente. Dispozitivele obișnuite de uz casnic, cum ar fi frigiderele, aragazurile și termostatele, nu puteau fi operate de la distanță sau programate să funcționeze singure.

Scopul principal al unui sistem IoT este, ca și în cazul altor inovații, să ne facă viața mai ușoară. În acest caz, acest lucru se realizează prin:

  1. Control – dispozitivele, conectate la un hub, pot fi accesate și controlate de la distanță
  2. Automatizare – unele dispozitive pot fi învățate să funcționeze singure atunci când ar trebui
  3. Monitorizare – puteți monitoriza direct starea curentă a unui dispozitiv IoT, consumul de energie și multe altele

Acestea sunt punctele principale, care definesc un sistem IoT și îl fac o tehnologie de perspectivă, dar există și mai multe caracteristici. Și pentru că aceasta este încă o tehnologie în curs de dezvoltare, se inventează mai multe soluții în fiecare zi.

Faceți upgrade la aparatele obișnuite

Când vine vorba de electrocasnice inteligente, piața este deja destul de mare și diversă. În zilele noastre, o mulțime de dispozitive vin deja cu funcții inteligente. Dar, astfel de dispozitive sunt adesea mult mai scumpe decât variantele lor obișnuite. Sunt mai utile și mai convenabile, dar nu își justifică întotdeauna prețul mai mare. În plus, majoritatea dintre noi au deja aparate electrocasnice vechi obișnuite. Din fericire, există o modalitate de a vă moderniza vechiul fierbător și cuptorul cu microunde și de a le face inteligente.

Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când faceți upgrade la aparatele de uz casnic sunt preferințele dvs. Cu toate aceste dispozitive și gadgeturi inteligente disponibile, nu trebuie să vă achiziționați primul obiect ieșit în cale. Tehnologia inteligentă ne oferă posibilitatea de a o adapta exact nevoilor noastre.

Un alt lucru important pe care trebuie să-l luați în considerare este compatibilitatea. Deoarece fiecare dispozitiv este diferit, acest lucru trebuie luat în considerare atunci când încercăm să le conectăm la un sistem inteligent. Atât fierul de călcat, cât și mașina de spălat rufe pot fi conectate la același hub, dar nu pot fi controlate în același mod.

PRIZE INTELIGENTE – cea mai simplă modalitate de a vă upgrada aparatele electrocasnice existente

Cea mai obișnuită modalitate de a vă upgrada aparatele electrocasnice existente este utilizarea unor prize inteligente. Caracteristica ce le separă de cele obișnuite este conectivitatea. Aceste gadgeturi se pot conecta la sistemul dvs. WiFi. De acolo, le puteți accesa cu ușurință de pe smartphone și puteți porni și opri orice dispozitiv este conectat la acea priză. În plus, acestea pot fi programate să pornească și să se oprească la anumite ore.

Când sunt utilizate corect, prizele inteligente vă pot îmbunătăți considerabil viața. Iată câteva exemple:

Folosiți-le la un încălzitor de apă – în acest fel, puteți economisi energie și bani, pornindu-l doar când este nevoie

Vă pot îmbunătăți diminețile – conectați-vă radioul, lumina, prăjitorul de pâine sau orice alt dispozitiv la priza inteligentă și puneți-le pe toate să pornească la ora la care vă treziți

Utilizați-le cu orice dispozitiv cu modul de standby – multe aparate de uz casnic, cum ar fi cuptoarele cu microunde, consumă multă putere în modul de așteptare. Prizele inteligente le pot menține oprite atunci când nu aveți nevoie de ele

Opriți uscătorul de rufe – cercetările au arătat că uscătoarele sunt predispuse să provoace incendii. Programați-vă priza inteligentă pentru a le opri noaptea sau când sunteți plecat de acasă

Controlați consolele și televizoarele copiilor dvs. – vă puteți programa priza inteligentă să se oprească în fiecare zi chiar înainte de culcare

Porniți dispozitivul de gătire lentă de la birou – operați priza inteligentă de la distanță și pregătiți masa delicioasă până când vă întoarceți acasă

Acestea sunt doar câteva exemple despre cum prizele inteligente vă pot face fiecare zi mai convenabilă. Combinați asta cu puțînă imaginație, iar posibilitățile sunt nesfârșite.

Cele mai bune aparate inteligente

Deoarece piața de electrocasnice inteligente este atât de largă, ar putea fi dificil să alegeți produsul perfect pentru dvs. Pentru a vă face o idee despre ce este această tehnologie, am alcătuit o listă cu gadgeturi inteligente pe care le-am considerat cele mai utile sau mai interesante.

GRIL INTELIGENT

Oricine face grătar în mod regulat știe cât de incomod poate deveni. Verificarea constantă a cărnii, sperând că aceasta nu se arde sau teama de a rămâne fară jar. Acest gadget vă scutește de toate aceste neplăceri, informându-vă despre temperatura internă și avertizându-vă când este nevoie.

FRIGIDER INTELIGENT

Acest dispozitiv a fost unul dintre primele aparate electrocasnice care au fost făcute inteligente. Sunt pe piață de ceva vreme, dar asta nu le face depășite și învechite. Frigiderele inteligente moderne sunt echipate cu un ecran tactil și se pot conecta la internet prin Wi-Fi. Pe lângă aceste două funcții, multe modele includ multe caracteristici mai convenabile, cum ar fi personalizarea separată a temperaturii pentru fiecare compartiment sau crearea unei liste de cumpărături, care se sincronizează automat cu smartphone-ul dvs.

DISPOZITIVE DE GĂTIT INTELIGENTE

În zilele noastre puteți găși multe dispozitive inteligente, concepute pentru a vă ajuta să gătiti o masă delicioasă. Astfel de dispozitive nu sunt menite să înlocuiască oala sau grătarul, ci sunt concepute pentru a vă ajuta cu mâncărurile mai complicate. Un exemplu grozav este mașina inteligentă sous vide, care gătește încet carnea la temperatura exactă potrivită.

APARAT DE CAFEA INTELIGENT

Nimic nu e mai bun ca o cafea proaspăt preparată dimineața. Un aparat de cafea inteligent va oferi acea băutură care infuzează viața fără a necesita niciun efort din partea dvs. Și dacă sunteți un băutor de cafea devotat, puteți puteți transforma acel aparat de cafea într-un ceas cu alarmă. Îl puteți programa să pornească înainte ca ceasul să sune , și să vă trezească cu mirosul de cafea proaspătă.

Aparatele inteligente vă oferă posibilități nesfârșite

De asemenea, merită menționat modul în care alte dispozitive inteligente pot îmbunătăți utilitatea bucătăriei dvs. Puteți conecta asistentul vocal la aparatele inteligente de uz casnic pentru a le opera de la distanță. Sau puteți programa aspiratorul inteligent pentru aspira podeaua bucătăriei după ce ați terminat de gătit.

Există, de asemenea, dispozitive care ar putea deveni într-o zi parte a echipamentului standard de bucătărie. Un prim exemplu este un afișaj inteligent în bucătărie. La prima vedere, seamănă mult cu tabletele obișnuite, dar sunt construite suficient de durabil pentru a rezista la mediul aspru de lângă aragaz. De asemenea, vin cu diferite funcții încorporate, de la sugestii de rețete și setarea temporizatoare până la compunerea listei de cumpărături și asistenta de buget.

Pentru face un rezumat, electrocasnicele inteligente vă fac viața fără îndoială mult mai ușoară. Ele pot automatiza multe treburi pe care ar trebui să le faci în mod normal. Și dacă o treabă nu poate fi automatizată, cel puțin o fac mult mai ușoară. Am menționat multe moduri și exemple de electrocasnice inteligente care vă îmbunătățesc viața de zi cu zi – dar nu trebuie să vă opriți aici. Tehnologia inteligentă vă permite să vă configurați casa inteligentă așa cum doriți. Indiferent dacă doriți să faceți gătitul mai plăcut sau să reduceți facturile la electricitate, electrocasnicele inteligente vă pot ajuta cu siguranță să vă atingeți obiectivele.

0

Articole relevante

30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe
21 Sep2022

Serviciul de găzduire web. Ce este?

Citește mai departe
08 Sep2022

Plan de întreținere a site-ului web. Ai nevoie?

Citește mai departe
25 Jul2022

Centrele de date din Marea Britanie nu pot face față căldurii

Citește mai departe
22 Jul2022

Ar trebui să vă găzduiți blogul pe un server dedicat?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT