Au trecut 6 ani, iar IPv4 încă mai domină IPv6

Au trecut șase ani de la lansarea oficială a IPv6 în ziua „World IPv6” în 2012, însă cea mai recentă versiune a Protocolului de Internet încă nu este responsabilă pentru majoritatea trafic ...

Publicat la data de 30.10.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Au trecut șase ani de la lansarea oficială a IPv6 în ziua „World IPv6” în 2012, însă cea mai recentă versiune a Protocolului de Internet încă nu este responsabilă pentru majoritatea traficului online, potrivit Societății de Internet.

IPv6, versiunea modernă din cadrului Protocolului de Internet care stă la baza tuturor aspectelor din rețea, se confruntă cu o creștere constantă în rândul furnizorilor de servicii, dar nu și-a împins predecesorul, IPv4, spre scoaterea din uz, potrivit unui raport publicat de Internet Society.

Există 24 de țări din lume în care IPv6 reprezintă mai mult de 15% din traficul IP total și 49 care abia au depășit pragul de 5%. Cu toate acestea, Internet Society – o organizație non-profit care promovează standardele de internet și accesul liber la acesta – descrie tehnologia ca fiind trecerea de la etapa de dezvoltare a „adoptării timpurii” la faza de „majoritate timpurie”.

O parte din raționamentul care stă la baza caracterizării solare a stării IPv6 a grupului este natura creșterii utilizării standardului. Unii dintre cei mai importanți operatori de telefonie din lume – inclusiv cei patru mari operatori de telefonie mobilă americani, Comcast și India – Reliance JIO, cu cei 237 de milioane de abonați – utilizează deja IPv6 pentru traficul pe Internet. Deoarece rețelele IPv6 pot simplifica dramatic operațiunile de rețea și mențin costurile jos, există motive să de creadă că această tendință va continua.

Aplicațiile de renume țin IPv6 pe loc?

ISOC a remarcat că una dintre provocările majore pentru implementarea IPv6 este piața de întreprinderi. Datorită aplicațiilor care ar putea să nu fie arhitectate pentru a rula pe IPv6, mulți utilizatori de întreprinderi au încă nevoie de conectivitate IPv4. Însă acest lucru face ca ceea ce grupul numește „o oportunitate de afaceri interesantă” – dat fiind faptul că Microsoft a achiziționat 666.000 de adrese IPv4 în 2011 pentru 11.25 dolari fiecare, companiile care au un salt în adoptarea IPv6 pot profita de piața pentru adrese IPv4 înainte ca valoarea să înceapa să scadă, scădere așteptată să se întâmple în 2019.

În general, creșterea a continuat. Dintre cele 1.000 de site-uri cele mai populare, conform Alexa, 28% lucrează cu IPv6, cu o creștere de 5 puncte procentuale față de numărul din ultimul an. Această cifră a crescut de asemenea cu 4 puncte procentuale pentru cele mai importante milioane de site-uri Alexa, de la 13% la 17%.

Cu toate acestea, perspectiva adoptării IPv6 nu este uniform așteptată. Un proiect de propunere al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de a deplasa internetul în general spre IPv6 a fost puternic criticat pentru că nu a făcut suficient pentru a reduce dependența de IPv4 și este puțin probabil să se ajungă la reforme semnificative.

0

Articole relevante

27 Apr2020

Ce este un VPS sau găzduire VPS?

Citește mai departe
30 Mar2020

Considerații cheie ce trebuiesc luate in considerare înainte de migrarea în cloud

Citește mai departe
05 Mar2020

Șase lucruri de luat în considerare pentru alegerea unui server dedicat

Citește mai departe
02 Mar2020

Alegerea unui sistem de operare pentru serverul dedicat

Citește mai departe
24 Feb2020

40 de comenzi utile pentru serverul Linux

Citește mai departe
05 Feb2020

CentOS 8 - Caracteristici noi și link de descărcare

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT