Backup la site-ul WordPress

Putem preveni dispariția în eterul virtual a orelor de muncă dificilă prin efectuarea de backupuri la WordPress în mod regulat. Există moduri diferite de a salva fișierele de pe site-urile WordPress, ...

Publicat la data de 05.04.2023

Actualizat la data de 27.07.2023

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Putem preveni dispariția în eterul virtual a orelor de muncă dificilă prin efectuarea de backupuri la WordPress în mod regulat. Există moduri diferite de a salva fișierele de pe site-urile WordPress, în funcție de modul în care site-ul este scris.

Ce este un Backup WordPress?

Crearea unei copii de rezervă înseamnă să duplicarea întregului site web care va fi salvat într-o altă locație. Tema site-ului WordPress, baza de date cu toate comentariile și utilizatorii, pluginurile și toate celelalte fișiere sunt copiate și salvate în locația dorită. Putem alege să salvăm site-ul web într-un server cloud, pe o unitate hard disk externă sau pe computer. Dacă se întâmplă ceva cu baza de date și fișierele site-ului WordPress, vom avea o copie de rezervă ce va putea fi instalată, astfel încât site-ul să nu se piardă pentru totdeauna. Unii păstrează mai mult de o singură copie de rezervă în locații diferite – copii de rezervă ale copiilor de rezervă. S-a întâmplat ca o copie de rezervă să fie distrusă împreună cu site-ul, deci acest lucru nu este paranoic dacă dorim să fim în siguranță.

La ce trebuie făcut backup?

Fișierele de pe site. Fișierele de pe site-uri web sunt cele care cuprind aspectul și funcția site-ului, inclusiv teme, pluginuri, fișiere de cod etc.

Baza de date. Baza de date a site-ului web este cea care cuprinde postările de pe blog, inclusiv comentariile utilizatorilor, informațiile de conectare ale utilizatorilor, conținutul blogului, etichetele, categoriile, cuvintele cheie și orice altceva salvat pe site.

Avem posibilitatea de a efectua copii de rezervă la acestea două separat sau împreună.

Tipuri și metode de backup WordPress

Fiecare tip de backup are argumentele sale pro și contra. Trebuie să o găsesti pe cea care este cea mai bună, astfel încât să nu fii deranjat de procesul sau de tipul de stocare. Ar trebui să fie ușor de efectuat, astfel încât să nu ne pierdem timpul făcând asta.

4 Metode de backup:

 1. FTP: o copie de rezervă a conexiunii protocolului de transfer de fișiere ne permite să salvăm și să stocăm tot site-ul WordPress într-o locație la distanță (offsite pe o unitate hard disk externă sau pe un alt server). Această metodă permite securitate suplimentară sub formă de criptare, modul pasiv și servere proxy. Compania de găzduire web ar trebui să ofere, de asemenea, acest lucru.
 2. Plugin-uri: Putem utiliza un plug-în WordPress pentru a ne ajuta să facem backup la site. Deși este plăcut să ai un plugin care efectuează în mod automat backup pentru site-ul tău la intervale regulate, există, de asemenea, unele dezavantaje. Cu cât avem mai multe pluginuri pe site, cu atât mai lent se va încărca, deoarece va încărca mai mult serverul. Încearca să menții pluginurile la un nivel minim pentru a te asigura că site-ul se încarcă rapid.

Notă: Cele mai multe pluginuri vor face backup numai pentru informațiile bazei de date.

 1. Cloud: backup-ul site-ului în cloud ne permite să accesăm fișierele de oriunde. Serviciul de cloud va copia fișierele și baza de date ale site-ului web și va stoca totul într-un server de tip cloud.
 2. Backup Local: Folosind un backup local, pur și simplu vei face o copie a site-ului WordPress pe care o poți salva pe unitatea hard disk a calculatorului, o unitate hard disk externă, o unitate flash sau un disc. Un backup local este o necesitate! Poți utiliza doua sau toate aceste patru metode, însă trebuie să incluzi și o copie de rezervă locală, astfel încât să o ai întotdeauna la îndemăna. Păstreaza hard diskul extern în birou, în condiții de siguranță împotriva incendiilor, în cutia de valori sau chiar într-o altă locație (în afară de birou sau de acasă) pentru a o menține în siguranță.

Cât de multe, cât de des?

WordPress ne recomandă să creăm copii de siguranță ale site-ului în cel puțîn trei medii diferite (cloud, hard disk extern și compania de hosting). Cu cât ai mai multe copii de siguranță, cu atât va fi mai puțin probabil să pierzi informațiile. Cu toate acestea, nu păstra fiecare instanță de rezervă. Nu este nevoie să ocupi prea mult spațiu sau să îți încetinesti site-ul web. Păstreaza cea mai recentă copie de rezervă. Dacă faci o copie de rezervă a site-ului o dată pe lună, nu ai nevoie să o păstrezi pe cea pe care ai făcut-o cu o lună în urmă. După ce backup-ul este complet, îl poți șterge pe cel mai vechi.

În cazul în care site-ul Web este actualizat zilnic, este posibil să dorești să faci o copie de rezervă zilnică. Cu toate acestea, nu aștepta mai mult de o lună, fără a face backup la site-ul.

Cum se face backup cu WordPress:

 1. Navighează la folderul wp-content din WordPress
 2. Transferă acel director pe computer
 3. Salvează-l în iCloud, că fișier zip sau ca o copie pe HDD

Cum se face backup cu FTP:

 1. Descarcă o aplicație FTP (cum ar fi Cyberduck, Filezilla, etc.)
 2. Introdu informațiile despre conexiune
 3. Navighează la folderul wp-content din WordPress
 4. Transferă acel folder

În concluzie, realizarea de backup-uri pentru site-urile WordPress este o practică esențială și recomandată pentru toți proprietarii de site-uri WordPress. Un backup va asigura că datele și fișierele tale sunt protejate și că poți reveni la o versiune anterioară a site-ului în cazul unei probleme.

0

Articole relevante

14 Dec2023

Ghid pas cu pas pentru crearea unui site web de succes

Citește mai departe
09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe

Comentarii