Când va fi lansat Debian 10

Debian nu urmează un program fix pentru lansarea noilor produse, ceea ce face oarecum dificilă cunoașterea precisă a momentului în care va fi disponibilă o nouă versiune. Dacă așteptați cu nerăbdare D ...

Publicat la data de 14.05.2019

Actualizat la data de 21.05.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Debian nu urmează un program fix pentru lansarea noilor produse, ceea ce face oarecum dificilă cunoașterea precisă a momentului în care va fi disponibilă o nouă versiune. Dacă așteptați cu nerăbdare Debian 10, nume de cod Buster, acest articol este aici pentru a vă spune când vă puteți aștepta și ce caracteristici noi va conține cel mai probabil această versiune.

Debian 9, nume de cod Stretch, a fost lansat pe 17 iunie 2017. Acesta conține un upgrade major al Kernel-ului, trecând de la versiunea 3.16 la 4.9. De asemenea, a fost introdus LibreOffice 5.2, Plasma 5 și Qt 5.7, printre multe altele. Privind istoricul lansărilor Debian, este clar că lansările se fac aproximativ la fiecare doi ani, ceea ce înseamnă că Debian 10 va fi probabil lansat la jumătatea anului 2019.

Într-un anunț recent, echipa Debian a declarat: „Nu avem o dată fixă de lansare, însă, având în vedere ritmul versiunilor anterioare, este probabil ca data lansării să fie fixată la mijlocul anului 2019. Cu siguranță sperăm să îmbunătățim durata de așteptare, asigurându-vă că suntem gata pentru aceste etape „, a adăugat echipa Debian în același anunț.

Caracteristici noi Debian 10

Până în prezent, se pare că Buster va fi una dintre acele versiuni fără prea multe caracteristici noi cu care se confruntă utilizatorii, dar cu o mulțime de îmbunătățiri de bază.

Buster va avea un nou Kernel cu suport pentru acțiuni criptate SMB3 montate via CIFS / SMB. SMB3 a debutat în Windows 8, reprezentând o actualizare semnificativă față de versiunea anterioară. De asemenea, va sprijini instalarea automată a actualizărilor de securitate prin intermediul componentei pkgsel.

Versiunea Debian Installer Buster Alpha 2 aduce suport pentru multe computere single-board, cum ar fi: FriendlyArm NanoPi M1 Plus, Marvell 8040 MACHIATOBin, A20-OLinuXino-LIME2-eMMC, Marvell Armada 8040 DB, Solo / DualLite, SolidRun HummingBoard, Olimex și este probabil ca suportul pentru mai multe modele să fie adăugat în versiunile viitoare alfa.

Cum puteți să încercați Debian 10 chiar acum

Dacă doriți să încercați Debian 10 Buster acum, puteți face acest lucru prin actualizarea depozitului de pachete Debian 9 Stretch în Debian Buster. Modificați „/etc/apt/sources.list” pentru a arăta astfel:

deb http://httpredir.debian.org/debian buster main

deb http://httpredir.debian.org/debian buster-updates main

deb http://security.debian.org buster/updates main

Apoi, actualizați indexul de pachete:

apt-get update

În final, faceți upgrade la Debian 10 Buster:

apt-get upgrade

apt-get dist-upgrade

Concluzie

Dacă totul decurge conform planului, Debian 10 Buster va fi disponibil la mijlocul acestui an. Pentru a face ca așteptarea să fie mai suportabilă, puteți configura o mașină virtuală și să încercați Buster chiar acum cu câteva comenzi simple. Odată ce ați instalat Buster, există multe modalități prin care puteți contribui la proiectul Debian și puteți ajuta Buster să aducă o versiune și mai stabilă.

0

Articole relevante

26 Jan2021

Oferta NAV pentru VPS hosting a devenit mai atractivă!

Citește mai departe
01 Oct2020

Apple lansează un nou pachet care combină serviciile sale majore pentru consumatori -Apple One

Citește mai departe
11 Feb2020

Raritan® introduce nouă generație Economical KVM-over-IP

Citește mai departe
05 Feb2020

CentOS 8 - Caracteristici noi și link de descărcare

Citește mai departe
22 Jan2020

Suport Steam Valve pe sistemul de operare Chrome OS?

Citește mai departe
13 Jan2020

Update vital pentru Windows 7 - Microsoft avertizează că milioane de utilizatori ar putea avea probleme

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT