Cât de importantă este viteza de încărcare a site-ului?

Cât de frustrant este să faceți click pe un link numai pentru a afla că acelei pagini îi ia foarte mult să se încarce? Probabil că nu veți aștepta și veți trece la altă căutare. Este o dezamăgire mare ...

Publicat la data de 30.06.2022

Actualizat la data de 30.06.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Cât de frustrant este să faceți click pe un link numai pentru a afla că acelei pagini îi ia foarte mult să se încarce? Probabil că nu veți aștepta și veți trece la altă căutare. Este o dezamăgire mare pentru dvs. dar și mai mare pentru proprietarul site-ului, care își poate pierde afacerea pentru o problemă ce poate fi rezolvată. Site-ul dumneavoastră se încarcă rapid sau pierdeți vizitatori? Vom afla în cele ce urmează de ce se încarcă mai greu prima pagina a site-ului dvs.

Problemă utilizator sau problemă server?

Există doi factori principali care contribuie la mărirea timpului de încărcare a paginii de start. Utilizatorul (computerul utilizatorului care vizualizează pagina web) și partea de server (computerul pe care este găzduit site-ul web).

Puteți tine cont de pașii de mai jos pentru ca propriul computer să obțină cele mai bune viteze de încărcare / descărcare pe un site web.

Creșterea vitezei de încărcare pentru utilizatorii de site-uri web

Compoziția paginilor

Rezoluția monitorului va afecta în mod direct ceea ce vedeți pe o pagină web. Utilizarea unui monitor mai vechi sau a unui monitor care are mai puține FPS-uri (cadre pe secundă) va aduce o diferență considerabilă în experiența dvs. de vizionare a site-ului.

Performanța computerului

Tipul de computer, puterea de procesare și actualizările la zi vor ajuta la creșterea vitezei de încărcare a paginilor. Dacă vizitați o pagină web care are o mulțime de efecte speciale sau cum ar fi videoclipuri sau popup-uri, este posibil să aveți o experiență neplăcută dacă le rulați pe un computer cu Windows XP și un procesor generația 1. Este timpul să faceți upgrade la un computer de generație mai nouă.

Viteza conexiunii

Din perspectiva utilizatorului, viteza de încărcare va scădea drastic, la viteze mici de internet. Este posibil să trebuiască să faceți upgrade la un pachet mai rapid sau la un alt furnizor de servicii. Viteza medie a internetului este de aproximativ 5 MBps.

Creșterea vitezei de încărcare pentru proprietarii de site-uri Web

În calitate de proprietar al unui site web exista câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că pagina dvs. principală se încarcă rapid pentru vizitatorii dvs.

Serviciul de găzduire pe care îl alegeți pentru site-ul dumneavoastră web este cea mai importantă decizie pe care va trebui să o luați în ceea ce privește viteza de încărcare a paginilor. Va trebui să vă interesați în legătură cu modul în care compania de găzduire se ocupă de serverele lor.

Calitatea codului

Calitatea codului scris este coloana vertebrală a site-ului dvs. și, dacă este scris bine, va reduce presiunea asupra a ceea ce serverul trebuie să proceseze. Asigurați-vă că, codul site-ului dvs. este eficient și nu este plin cu resurse în cazul în care vă scrieți pripriul cod.

Performanța serverului

Acest lucru merge mană în mană cu performanța computerelor utilizatorilor. Dacă serverul de găzduire este vechisi depășit, veți avea ca rezultat o calitate slabă.
Serverul trebuie să poată rezista la mii de vizite pe minut, dacă nu mai mult, și trebuie să aibă putere mare de procesare pentru a fi capabil să preia cererile utilizatorilor, apoi să scape de informații. Cunoașterea configurației și a configurării serverului de la compania de hosting ar trebui să fie primul pas în alegerea serviciilor de la aceștia. În zilele noastre este un fapt știut că cele mai populare companii de găzduire au recenzii mari datorita serverelor de mare performanță. Acesta poate fi cel mai important factor în ceea ce privește viteza de încărcare a paginilor site-ului dvs.

Locația serverului

Dacă cineva din China încearcă să acceseze site-ul dvs. care este găzduit în Romania, viteza de încărcare va avea de suferit în comparație cu cineva care face același lucru dar din Romania. Cu cât un utilizator care încearcă să acceseze site-ul dvs. are mai multe hop-uri (pași) de făcut pentru a ajunge la conținutul acestuia, cu atât viteza de încărcare va scădea. Un aspect de avut în vedere pentru a evita această problemă este căutarea unui serviciu de găzduire care oferă CDN (rețea de livrare conținut). Aceasta este în principiu o rețea care este configurată pentru a furniza conținut bazat pe geo-locația utilizatorului, acest lucru reducând hop-urile necesare pentru a ajunge la conținutul site-ului dvs. Cele mai multe servicii de găzduire vor include un CDN, acest aspect fiind extrem de important în cazul în care conținutul paginii dumneavoastră este destinat unui public global.

Cunoașterea publicului vă va ajuta să luați decizii cu privire la serviciile de care aveți nevoie de la un furnizor de hosting. Scopul numărul unu este satisfacția utilizatorilor și reputația site-ului dvs. Păstrați viteza de încărcare a primei pagini cât mai mare.

0

Articole relevante

27 Sep2022

Regula de backup 3-2-1

Citește mai departe
26 Sep2022

Magazin online și trafic crescut, cum fac asta?

Citește mai departe
20 Sep2022

Casa inteligentă este sigură?

Citește mai departe
12 Sep2022

Site Mobile-Friendly. Ai așa ceva?

Citește mai departe
08 Sep2022

Plan de întreținere a site-ului web. Ai nevoie?

Citește mai departe
06 Sep2022

Navigarea web privată. Mituri comune

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT