+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

Câteva mementouri care vă ajută să păstrați în cyber-siguranța afacerea dvs.

Atacurile cibernetice reprezintă o amenințare apărută în perioada modernă. În mod neintenționat, puteți să vă dezvăluiți informațiile personale dacă nu sunteți precauți cu acțiunile dvs. pe web. Nici ...

Publicat la data de 15.06.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de George Pavelescu

4 minute rămase

Atacurile cibernetice reprezintă o amenințare apărută în perioada modernă. În mod neintenționat, puteți să vă dezvăluiți informațiile personale dacă nu sunteți precauți cu acțiunile dvs. pe web. Nici o entitate prezentă pe internet nu este sigură. Astfel, siguranța cibernetică este prioritară.
Intenția hackerilor ilegali este de a modifica caracteristicile unui site / sistem, care nu este în concordanță cu dvs. Cele mai multe încălcări ale securității au intenția de a utiliza serverul ca un releu de e-mail pentru spam sau de a crea un server web temporar pentru încărcarea conținutului rău intenționat. Băncile și companiile mari sunt ținte comune pentru hackeri, dar, uneori, sunt vizate și companiile mai mici sau calculatorul unei persoane specifice.

Indiferent dacă sunteți web designer, reseller sau proprietar al unui e-business, securitatea cibernetică este un criteriu pentru a vă menține în siguranță. Nimeni nu dorește ca site-urile lor să fie compromise. Iată câteva exploatări comune pe care hackerii le folosesc, la care trebuie să fiți atenți.

INJECTARE SQL

1) Ce este?
Injectarea SQL este folosită de hackeri pentru a fura datele de la organizații. Este probabil una dintre cele mai comune tehnici de atac ale aplicațiilor folosite. Comenzile SQL sunt injectate de hackeri, deoarece codarea necorespunzătoare a aplicațiilor web le oferă o pârghie pentru a face acest lucru. Datele pot fi accesate în baza dvs. de date dacă un hacker injectează comenzi SQL într-o formă de conectare.

2) Cum funcționează cu precizie?
Utilizatorii site-ului prin intermediul aplicațiilor web au permisiunea de a trimite și de a prelua date către / din baza de date. Baza de date este sistemul central al site-urilor web. Stochează informații privind clienții, angajații și furnizorii. Statisticile companiei, acreditările utilizatorilor, informațiile financiare și de plată pot locui într-o bază de date dată și pot fi accesate de diferiți utilizatori. Atacurile SQL Injection permit hackerilor să vizualizeze informații din baza de date sau chiar să le ștergă. Aceasta reprezintă o mare amenințare pentru afacerea / organizația dvs.

3) Cum pot preveni atacurile SQL Injection?
Dacă un hacker poate vedea datele stocate în baza de date sau nu, într-adevăr depinde de modul în care site-ul dvs. este codificat. Ceea ce este sigur este că atacatorul va putea executa comenzi arbitrare SQL pe sistemul vulnerabil. Pachetele de securitate pentru separatori, baze de date, limbi de programare și sisteme de operare ar trebui să vă întărească apărarea împotriva atacurilor legate de SQL.

ÎNCĂRCĂRI DE FIȘIERE POTENȚIAL PERICULOASE

Există câteva riscuri în ceea ce privește permiterea încărcării conținutului pe site-ul dvs., dar cât de importante sunt pentru dvs. va depinde probabil de exact cum va funcționa site-ul pe care îl proiectați. Permițând utilizatorilor să încarce fișiere pe site-ul dvs. Web poate fi un risc mare. Iată câteva exemple despre ce poate încărca un atacator pentru a vă face rău:

1. Încărcarea de programe malware – Dacă un atacator poate încărca malware pe site-ul dvs. și dacă acesta este descărcat și executat de utilizatori, este posibil să fie o problemă.

2. Încărcare activă a conținutului – De exemplu, dacă site-ul dvs. utilizează php, hackerii pot încărca un script php și îl pot rula ca parte a aplicației dvs. și, eventual, vor prelua controlul asupra serverului.

3. Conținut ilegal – dacă nu permiteți conținut generat de utilizatori, este cel mai probabil să faceți acest lucru mai devreme sau mai târziu.

3. Un atacator ar putea încărca fișiere personalizate HTML sau JavaScript.

Soluția recomandată este de a împiedica accesul direct la încărcarea fișierelor. De asemenea, asigurați-vă că aveți un firewall configurat.
Dacă permiteți că fișierele să fie încărcate de pe Internet, utilizați metode de transport securizate pe serverul dvs., cum ar fi SSH sau SFTP.

FORTIFIFICAȚI PAROLELE DUMNEAVOASTRĂ

Este elementar în ziua de astăzi să vă păstrați parolele în siguranță pentru a evita o breșă a securității cibernetice. Ideea cea mai evidentă este să le facem lungi cu un model alfa-numeric. Pe scurt, utilizați o combinație de litere mari și mici cu simboluri și numere. Nu ați vrea că infractorii ciberici să vadă viețile membrilor familiei dvs. sau informațiile dvs. financiare, nu-i așa?

1. Asigurați-vă că vă schimbați periodic parolele

2. Nu utilizați nume sau numere asociate cu dvs., cum ar fi data nașterii, aniversarea etc.

3. Cu cât este mai mare parola, cu atât mai bine.

CERTIFICATELE SSL

SSL fiind un acronim pentru „Secure Sockets Layer” creează o conexiune criptată între browserul web al vizitatorilor dvs. și pagina dvs. web, permițând astfel schimbul de informații private. Atacatorii așteaptă să profite dacă mediul de schimb de informații nu este sigur.
Certificatele SSL trebuie să fie activate pe un site Web. Puteți observa că este sigur în partea stângă a URL-ului din bara de căutare a browserului. . Majoritatea certificatelor SSL asigură un singur domeniu sau un subdomeniu. Dar un certificat de tip „wildcard” vă va ajuta să vă asigurați mai multe domenii sau subdomenii.
Certificatele SSL Comodo sunt cele mai rentabile pentru a proteja instituțiile online. Pe lângă faptul că este perfect pentru întreprinderile mici și mijlocii, Comodo oferă o multitudine de tipuri de certificate.

Urmați aceste reguli simple pentru a vă menține site-ul în siguranță.

0

Articole relevante

23 Aug2019

Viteza de rețea, ce este și cum se măsoară

Citește mai departe
21 Aug2019

Diferențele dintre Linux și GNU/Linux

Citește mai departe
16 Aug2019

Cum poate un mallware să fure datele completate automat de către browser

Citește mai departe
30 Jul2019

Sfaturi pentru a vă asigura securitatea Web Gateway-ului

Citește mai departe
22 Jul2019

Cum ștergem automat activitatea web și istoricul locațiilor din contul Google

Citește mai departe
25 Jun2019

Cum monitorizăm activitatea pe un server Linux

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT