Ce este Administrarea Găzduirii?

Cu gestionarea găzduirii, furnizorul de hosting are grijă de managementul și administrarea siteului web pe parte de actualizări, întreținere, securitate și optimizarea pentru accesarea rapidă. Găzduir ...

Publicat la data de 24.07.2016

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Cu gestionarea găzduirii, furnizorul de hosting are grijă de managementul și administrarea siteului web pe parte de actualizări, întreținere, securitate și optimizarea pentru accesarea rapidă.

Găzduirea administrată este un serviciu în care providerul de servicii gestionează anumite componente ale serviciului de găzduire web. Prin achiziționarea unui plan de găzduire, veți închiria hardware, cum ar fi spațiu pe serverul fizic și putere de calcul, care este împărțită între dvs. și alți clienți sau este rezervată exclusiv pentru dvs. Prin urmare, serviciile de găzduire cu management pot fi furnizate ca planuri de găzduire partajată sau că dedicată.

Definiția găzduirii administrate

Pachetele de administrare a contului pot include gestionarea diferitelor sub-servicii în cadrul unui plan de găzduire. De exemplu, aceste servicii pot include insalarea serverului, implementarea platformelor și aplicațiilor software, servicii de back-up și restaurare, întreținerea serverului, precum și gestionarea diferitelor funcții de securitate. Prin urmare, principala diferența dintre găzduirea administrată și cea neadministrată ete aceea că, optând pentru cea din urmă, vă asumați responsabilitatea pentru gestionarea serverului.

Hostingul administrat și cel neadministrat pot diferi în funcție de tipurile de servicii care sunt incluse în plan, însă planurile neadministrate sunt mai potrivite pentru utilizatorii avansați și pentru întreprinderile care au personal tehnic propriu.

Gestionarea serviciilor cum ar fi opțiunile de backup și restaurare a siteului, securitatea generală a serverului, precum și optimizarea accesului rapid sunt esențiale pentru orice site web. Cu planurile de găzduire administrată, utilizatorii se pot concentra la activitățile lor principale și pot rula numai componente ale siteului care sunt legate de crearea de conținut, de marketing sau de furnizarea unui serviciu online. Compania de hosting va fi responsabilă de menținerea securității siteului, de furnizarea actualizarilor de software necesare și de susținerea fiabilității globale a siteului web.

Controlul utilizatorului asupra găzduirii administrate

Utilizatorii de obicei interacționează cu serverele lor de găzduire prin cPanel. Acest software permite utilizatorului să gestioneze anumite aspecte ale siteului, cum ar fi înregistrările DNS, redirectionarile de pagină, conturile de email și statisticile privind performanța siteului web. Accesul root la server se face, de obicei, doar de către compania de hosting astfel decât ei să poată gestiona opțiunile de server mai avansate. Această limitare este pentru oferirea unui anumit nivel de securitate și protecție.

Backupurile, de exemplu,, joacă un rol semnificativ în furnizarea de servicii neîntrerupte deoarece orice site web trebuie să aibe opțiunea de a reveni la versiunea anterioară în cazul în care apare o eroare. Serviciul de găzduire cu administrare are grijă să facă backup-uri regulate, care permit proprietarului de site să aibe serviciul online într-un timp foarte scurt în cazul unei defecțiuni neașteptate. Cei mai mulți furnizori de hosting stochează aceste copii de rezervă pe un alt server, ceea ce oferă o preotectie suplimentară.

În concluzie, găzduirea administrată nu are legătură cu gestionarea conținutului de pe siteul dvs. Este vorba despre furnizarea de sevricii suplimentare ce acoperă otiunile de management al siteului și al serverului pentru care utilizatorul nu are experiență. Serviciile tipice acoperite de companiile de hosting includ, dar nu se limitează doar la acestea, întreținerea și actualizările de hardware și software, serviciile de backup și restaurare, verificările și actualizările de securitate, precum și administrarea bazei de date a serverului și a siteului web.

0

Articole relevante

28 Nov2022

Ce este Uptime-ul în Găzduire Web?

Citește mai departe
25 Nov2022

Ce este cPanel și cu ce mă ajută?

Citește mai departe
22 Nov2022

Cum îmi dezvolt o companie de hosting?

Citește mai departe
18 Nov2022

Diferența între un server dedicat și un VPS în cloud

Citește mai departe
02 Nov2022

Web Hosting vs Găzduire WordPress

Citește mai departe
06 Oct2022

Prioritatea pentru serviciul de suport oferit clienților noștri

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT