Ce este administrarea găzduirii?

Cu administrarea găzduirii, furnizorul de hosting are grijă de siteul web pe parte de actualizări și optimizarea pentru accesarea rapidă. Administrarea gazduirii este un serviciu în care providerul de ...

Publicat la data de 03.01.2023

Actualizat la data de 03.01.2023

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Cu administrarea găzduirii, furnizorul de hosting are grijă de siteul web pe parte de actualizări și optimizarea pentru accesarea rapidă.

Administrarea gazduirii este un serviciu în care providerul de servicii gestionează anumite componente ale serviciului de găzduire web. Prin achiziționarea unui plan de găzduire, vei închiria hardware împărțit între tine și alți clienți sau exclusiv pentru serverul tau. Prin urmare, serviciile de găzduire cu management pot fi furnizate ca planuri de găzduire partajată sau dedicată.

Definiția găzduirii administrate

Pachetele de administrare a contului pot include gestionarea diferitelor sub-servicii în cadrul unui plan de găzduire. De exemplu, aceste servicii pot include insalarea serverului, implementarea platformelor și aplicațiilor software etc. Prin urmare, principala diferența dintre găzduirea administrată și cea neadministrată este aceea că, optând pentru cea din urmă, iti revine responsabilitatea pentru gestionarea serverului.

Hostingul administrat și cel neadministrat pot diferi în funcție de tipurile de servicii care sunt incluse în plan. Planurile neadministrate fiind mai potrivite pentru utilizatorii avansați și pentru întreprinderile care au personal tehnic propriu.

Gestionarea serviciilor cum ar fi opțiunile de backup și restaurare a siteului, sunt esențiale pentru orice site web. Cu planurile de management, utilizatorii se pot concentra la activitățile lor principale și pot rula numai componente ale siteului legate de crearea de conținut. Compania de hosting va fi responsabilă de menținerea securității siteului, de furnizarea actualizarilor de software necesare și de susținerea fiabilității globale a siteului web.

Controlul utilizatorului pentru administrarea gazduirii

Utilizatorii de obicei interacționează cu serverele lor de găzduire prin cPanel. Acest software permite utilizatorului să gestioneze anumite aspecte ale siteului. Acestea includ înregistrările DNS, redirectionarile de pagină, conturile de email și statisticile privind performanța siteului web. Accesul root la server se face, de obicei, doar de către compania de hosting astfel decât ei să poată gestiona opțiunile de server mai avansate. Această limitare este pentru oferirea unui anumit nivel de securitate și protecție.

În concluzie, administrarea gazduirii nu are legătură cu gestionarea conținutului de pe siteul tau. Este vorba despre furnizarea de sevricii suplimentare ce acoperă optiunile de management al siteului și al serverului pentru care utilizatorul nu are experiență. Serviciile tipice acoperite de companiile de hosting includ, dar nu se limitează doar la acestea, întreținerea și actualizările de hardware și software, serviciile de backup și restaurare, verificările și actualizările de securitate, precum și administrarea bazei de date a serverului și a siteului web.

0

Articole relevante

14 Dec2023

Ghid pas cu pas pentru crearea unui site web de succes

Citește mai departe
09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
05 Apr2023

Backup la site-ul WordPress

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe

Comentarii