Ce este HTTP Apache?

Serverul Apache HTTP (de obicei numit Apache) este în general recunoscut ca cel mai popular server web HTTP din lume. Este rapid, sigur și rulează peste jumătate din toate serverele web din întreaga l ...

Publicat la data de 03.09.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Serverul Apache HTTP (de obicei numit Apache) este în general recunoscut ca cel mai popular server web HTTP din lume. Este rapid, sigur și rulează peste jumătate din toate serverele web din întreaga lume.

Apache este, de asemenea, un software gratuit, distribuit de Apache Software Foundation, care promovează diverse tehnologii web avansate gratuite și open source. Serverul web Apache oferă o gamă completă de funcții, inclusiv CGI, SSL și domenii virtuale; de asemenea, acceptă module plug-in pentru extensibilitate.

Deși Apache a fost conceput inițial pentru mediile Unix, aproape toate platformele (peste 90%) rulează pe Linux. Cu toate acestea, este disponibil și pentru alte sisteme de operare, cum ar fi Windows.

Notă: Apache are un alt server numit Apache Tomcat, care este util pentru Servlet-urile Java.

Ce este un server Web HTTP?

Un server, în general, este un computer operat de la distanță care servește fișiere la solicitarea clienților. Un server web, atunci, este mediul în care rulează un site web; sau mai bine, computerul care deservește site-ul web.

Acest lucru este adevărat indiferent de ce livrează serverul web sau de modul în care este livrat (fișiere HTML pentru pagini web, fișiere FTP etc.) și nici de software-ul utilizat (de exemplu, Apache, HFS, FileZilla, nginx, lighttpd).

Un server web HTTP este un server web care oferă conținut prin HTTP sau prin Hypertext Transfer Protocol, în comparație cu altele ca FTP. De exemplu, atunci când accesați nav.ro în browserul dvs. web, în final contactați serverul web care găzduiește acest site, astfel încât să puteți comunica cu acesta pentru a solicita pagini web (ceea ce ați făcut deja pentru a vedea această pagină) .

De ce să utilizați serverul HTTP Apache?

Există o serie de beneficii pentru serverul HTTP Apache. Cea mai notabilă ar putea fi faptul că este complet gratuit atât pentru uz personal, cât și pentru uz comercial, deci nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să plătiți pentru el; chiar și micile taxe unice sunt inexistente.

Apache este, de asemenea, un software de încredere și este actualizat de multe ori din moment ce este încă menținut activ. Acest lucru este important atunci când luați în considerare ce server web să utilizați; veți dori unul care nu numai că va oferi în mod continuu caracteristici noi și mai bune, dar și ceva care va continua să se actualizeze pentru a oferi patch-uri de securitate și îmbunătățiri ale vulnerabilității.

În timp ce Apache este un produs gratuit și actualizat, acesta nu scapă de caracteristici. De fapt, este unul dintre serverele web HTTP pline de caracteristici disponibile, ceea ce este un alt motiv pentru care este atât de popular.

Modulele sunt folosite pentru a adăuga mai multe funcții software-ului; autentificarea pe bază de parolă și certificatele digitale; puteți personaliza mesajele de eroare; o instalare Apache poate livra către mai multe site-uri capacitățile sale virtuale de găzduire; modulele proxy sunt disponibile; suportă SSL și TLS și compresie GZIP pentru a accelera paginile web.

Iată o serie de alte caracteristici pe care le veți întâlni în Apache:

IPv6
XML
FTP
Perl, Lua și PHP
Lățimea de bandă
WebDAV
Load balancing
HTTP / 2
.htaccess
Moduri multiple de procesare a solicitărilor (MPM)
Rescrierea URL-ului
Urmărirea sesiunii
Geolocație bazată pe adresa IP

Mai mult este faptul că, deși există o mulțime de caracteristici, nu trebuie să vă faceți griji atât de mult despre modul în care veți învăța să le folosiți pe toate. Apache este folosit atît de mult încât răspunsurile la aproape orice întrebare pe care o puteți adresa au fost deja oferite (și postate online).

0

Articole relevante

14 Feb2020

Diferența dintre subdomenii, domeniile addon și domeniile parcate

Citește mai departe
07 Feb2020

Cum să aflați erorile din PrestaShop

Citește mai departe
03 Feb2020

Addon Domains - Gestionarea mai multor domenii dintr-un singur cont de găzduire

Citește mai departe
28 Jan2020

Cum se schimbă versiunea și extensiile PHP din cPanel?

Citește mai departe
11 Apr2019

Gazduirea: SSD sau HDD

Citește mai departe
03 Jan2019

Copiați site-ul dvs. utilizând FTP

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT