Ce este LiteSpeed și cum te poate ajuta

Suport complet pentru LiteSpeed Enterprise Web Server, care este acum disponibil pe anumite servere ale NAV. Aflați mai multe în acest articol cum poate ajuta la îmbunătățirea performanței și a cerinț ...

Publicat la data de 17.03.2022

Actualizat la data de 18.03.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Suport complet pentru LiteSpeed Enterprise Web Server, care este acum disponibil pe anumite servere ale NAV. Aflați mai multe în acest articol cum poate ajuta la îmbunătățirea performanței și a cerințelor de securitate ale aplicațiilor PHP cu încărcare mare.

LiteSpeed: îmbunătățirea vitezei site-ului dumneavoastră.

Motive pentru care ar trebui să utilizați găzduire web cu LiteSpeed Enterprise Web Server

LiteSpeed este un server web de înaltă performanță și un echilibrator de încărcare, care poate fi o opțiune mai bună pentru site-urile web de comerț electronic cu trafic mare în comparație cu Apache sau NGINX.

Deși Apache este unul dintre cele mai răspândite servere web din lume, are unele dezavantaje de performanță și scalabilitate care îl fac să nu fie potrivit pentru site-uri web cu încărcare mare.

Folosind LiteSpeed, vă puteți gestiona sarcinile cu instrumentele familiare Apache, deoarece LiteSpeed Web Server este pe deplin compatibil cu Apache Web Server în ceea ce privește formatul fișierelor de configurare. Și, de asemenea, obțineți o soluție extrem de scalabilă similară cu NGINX.

Mai jos sunt câteva motive pentru care ar trebui să considerați găzduire web pe LiteSpeed ca înlocuitor pentru furnizorul dumneavoastră actual:

1. Unul dintre principalele avantaje ale LiteSpeed este performanța sa. Poate fi de până la 6 ori mai rapid decât Apache și de până la 5 ori mai rapid decât NGINX în timp ce deservește fișiere statice și cu până la 50% mai rapid decât Apache pentru site-urile web PHP. Înseamnă că site-ul dumneavoastră web poate gestiona mult mai mulți vizitatori și cumpărători care utilizează aceeași infrastructură. Pe lângă creșterea numărului de tranzacții pe secundă, LiteSpeed poate reduce timpul de răspuns (latența) site-ului dumneavoastră de până la 2 ori, ceea ce este important pentru proprietarii de site-uri web, deoarece poate îmbunătăți rata de respingere a site-ului dumneavoastră și clasarea pe Google.

2. În comparație cu NGINX, LiteSpeed are performanțe similare, dacă nu mai bune, atunci când furnizează conținut static. Totul depinde de setările specifice. Cel puțin caracteristică de tip out-of-box, LiteSpeed ocolește de obicei instalările standard NGINX din pachetele de distribuție. Dar LiteSpeed depășește cu siguranță pachetul NGINX + PHP-FPM. Dezvoltat special pentru acest server PHP LSAPI (LiteSpeed Server Application Programming Interface) se scalează mai bine la sarcini mai mari decât PHP-FPM.

3. Mărește viteza de stocare în cache a fișierelor dumneavoastră statice datorită LiteSpeed Cache, care îmbunătățește semnificativ performanța site-ului dumneavoastră web.

4. LiteSpeed consumă mai puține resurse decât Apache și NGINX. Sarcina procesorului de pe server este redusă, precum și utilizarea memoriei RAM, datorită căreia serverul rulează mai repede, ceea ce are un efect benefic asupra activității site-urilor.

5. LiteSpeed contracarează automat atacurile DDoS. De obicei, un astfel de serviciu se plătește separat.

0

Articole relevante

09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
05 Apr2023

Backup la site-ul WordPress

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe
11 Jan2023

Ce este Softaculous și la ce folosește?

Citește mai departe

Comentarii