Ce este MySQL?

MySQL este un sistem de gestionare a bazelor de date relaționale open source care este utilizat în principal pentru aplicațiile online. MySQL poate crea și gestiona baze de date foarte utile (cum ar f ...

Publicat la data de 03.09.2019

Actualizat la data de 03.09.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

MySQL este un sistem de gestionare a bazelor de date relaționale open source care este utilizat în principal pentru aplicațiile online. MySQL poate crea și gestiona baze de date foarte utile (cum ar fi informații despre angajați, inventar și multe altele), la fel ca alte sisteme, cum ar fi popularul Microsoft Access. În timp ce Microsoft Access, MySQL și alte sisteme de gestionare a bazelor de date servesc scopuri similare (de a găzdui datele), utilizarea diferă foarte mult.

Să discutăm despre MySQL.

După cum am menționat mai sus, MySQL este o bază de date relațională. Ce înseamnă asta este că datele găzduite în structură sunt capabile să recunoască relațiile dintre informațiile stocate. Fiecare bază de date conține tabele. Fiecare tabel (denumit și o relație) conține una sau mai multe categorii de date stocate în coloane (denumite și atribute). Fiecare rând (denumit, de asemenea, o înregistrare sau „tuple”) conține o informație unică (altfel menționată ca și cheie) pentru categoriile definite în coloane.

Să zicem, de exemplu, că aveți o bază de date care include un tabel pentru informațiile angajaților, cum ar fi:

Nume
Prenume
Data de naștere
Numărul angajatului
Poziţia

Acum să zicem că există un alt tabel în acea bază de date care stochează informații despre salarii precum:

Numele poziției
Salariul per poziție
Poziție per proiect

Aceste două tabele vor putea să relaționeze unul cu celalalt. Dacă o coloană pentru angajatul 001 listează poziția persoanei respective ca Writer, atunci se poate raporta la tabelul de salarizare pentru a afla dacă această poziție este plătita pe oră sau cu salariu lunar. Acesta este un mod de a gândi o bază de date relațională.

Aici se diferențiază MySQL de Microsoft Access. Spre deosebire de Access, baza de date MySQL nu include o interfață grafică, ușor de utilizat pentru a permite utilizatorilor să introducă date. Deși există o mulțime de instrumente terțe pentru acest scop (cum ar fi MySQL Workbench și phpMyAdmin), acestea tind să fie mai dificile pentru utilizatorii obișnuiți. Atunci de ce să folosim MySQL, dacă utilizatorii nu pot introduce cu ușurință date în tabelele bazei de date? Există și un punct central al problemei.

Baza de date MySQL este folosită în principal ca mijloc de a stoca date pentru aplicații mari, bazate pe web. Site-uri precum WordPress, iStock, GitHub, Facebook, NASA, Marina SUA, Tesla, Scholastic, Spotify, YouTube, Netflix, Glasses Direct, Symantec (și multe altele) folosesc baza de date MySQL ca mijloc de stocare a datelor pe din interiorul sau exteriorul site-urilor web și serviciilor interne. Ce înseamnă asta pentru un utilizator mediu? Înseamnă că utilizați indirect MySQL în fiecare zi.

Există un acronim popular în industria tehnologiei: LAMP. Acest acronim înseamnă Linux Apache MySQL PHP și este unul dintre cele mai populare „web stack-uri” de pe planetă (un „stack” este o stivă de software care interacționează împreună). MySQL funcționează perfect pe platforma Linux și poate fi instalat cu ușurință pe aproape orice distribuție.

MySQL a apărut pentru prima dată În 1995. La scurt timp, MySQL a fost dezvoltat pentru a funcționa împreună cu sistemul de operare Linux. La 8 ianuarie 1998, o versiune a MySQL a fost lansată și pentru Windows, ceea ce a condus la stiva WAMP (Windows Apache MySQL PHP). Deci, chiar dacă nu sunteți familiarizat cu Linux, puteți folosi în continuare puterea oferită de MySQL. Dacă sunteți fan al macOS-urilor, există și o versiune a MySQL pentru această platformă.

Este posibil să nu folosiți MySQL pentru utilizarea de zi cu zi. De ce? Deoarece pentru a rula MySQL într-o astfel de modă, ați avea nevoie de:

Un server care să găzduiască baza de date

Baza de date instalată

Cunoașterea liniei de comandă MySQL

Un instrument terț pentru introducerea eficientă a datelor

Un alt terț care să vizualizeze și să utilizeze eficient datele

MySQL nu a fost proiectat pur și simplu pentru folosirea la nivel de utilizator final. Cu excepția cazului în care trebuie să folosiți puterea unei baze de date relaționale bazată pe server, cel mai bun sfat este să vă orientați către o soluție precum Access, Filemaker Pro Advanced (un program de baze de date proiectat pentru Apple) sau LibreOffice Base (o alternativă open source pentru MS Access ). Cu oricare dintre aceste instrumente, puteți crea baze de date (care sunt stocate local pe computer) și care pot fi gestionate dintr-un instrument cu interfață grafică încorporat și simplu de utilizat.

0

Articole relevante

05 Apr2021

Când am nevoie de un pachet de reseller hosting?

Citește mai departe
12 Jan2021

Practici bune pentru securitatea parolei

Citește mai departe
11 Nov2020

Importanța backup-ului datelor și a recuperării în caz de dezastru

Citește mai departe
17 Aug2020

Care este diferența dintre serviciul pentru clienți relații cu clienții și asistența pentru clienți

Citește mai departe
08 Jun2020

Contează locația furnizorului de găzduire web?

Citește mai departe
19 May2020

Dezavantaje pentru găzduire web ieftină

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT