Ce este SMTP

SMTP înseamnă protocol simplu de transfer de e-mail(simple mail transfer protocol). Este posibil să fi auzit anterior de protocoalele POP și IMAP folosite pentru a primi e-mailuri. Practic, de fiecare ...

Publicat la data de 04.04.2022

Actualizat la data de 04.04.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

SMTP înseamnă protocol simplu de transfer de e-mail(simple mail transfer protocol). Este posibil să fi auzit anterior de protocoalele POP și IMAP folosite pentru a primi e-mailuri. Practic, de fiecare dată când primiți un e-mail, indiferent dacă utilizați POP sau IMAP, aceste protocoale vă permit să primiți un e-mail.

SMTP este un protocol pentru trimiterea de e-mailuri; vă permite să trimiteți e-mailuri. SMTP este un set de comenzi pe care le utilizează clientul dvs. de e-mail care autentifică și direcționează transferul de e-mailuri pe care le trimiteți.

Cum funcționează protocolul SMTP?

S: ending
M: ail
T:o
P:eople

Cel de mai sus este un acronim pentru SMTP. După cum s-a menționat mai sus, atunci când trimiteți un e-mail printr-un client de e-mail, e-mailul pe care l-ați trimis călătorește de pe computer la serverul dvs. de e-mail utilizând protocolul SMTP. Dacă e-mailul pe care l-ați trimis nu poate fi transferat pe serverul dvs. de e-mail, nici nu va fi transferat în căsuța de e-mail a destinatarului.

Cum funcționează un server SMTP?

Serverul de e-mail care vă permite să trimiteți e-mailuri este serverul SMTP (puteți configura aceste opțiuni în clientul dvs. de e-mail). Odată ce e-mailul este transferat pe serverul SMTP, folosind protocolul SMTP, serverul SMTP este cel care vă transferă e-mailul în căsuța de primire a destinatarului. Apoi, destinatarul își accesează contul de e-mail și descarcă e-mailul de pe serverul său de e-mail folosind POP sau IMAP sau poate accesa e-mailul printr-un webmail.

SMTP și TCP

SMTP utilizează un protocol TCP. Un protocol TCP este un protocol orientat spre conexiune și garantează că toate e-mailurile sunt livrate. Adică, dacă ați notat adresa de e-mail corectă a destinatarului dvs., protocolul TCP va asigura că e-mailul dvs. va ajunge în căsuța de e-mail corespunzătoare.

Dacă, de exemplu, ați scris greșit adresa de e-mail a destinatarului sau dacă destinatarul și-a șters adresa de e-mail și aceasta nu mai există, veți primi un mesaj de livrare e-mail nereușită care vă informează că e-mailul nu a putut fi trimis.

Practic, SMTP este ca un poștaș care ne ridică scrisorile și le livrează în cutia poștală a destinatarului. Fără SMTP, contactarea contactelor noastre prin e-mail ar fi o provocare. Ar fi ca și cum poștașul nu ar fi venit niciodată la noi acasă să ne ridice scrisorile și să le transfere la adresa corectă. SMTP permite și asigură că e-mailurile noastre ajung la destinație cu succes.

0

Articole relevante

11 Jan2023

Ce este Softaculous și la ce folosește?

Citește mai departe
03 Jan2023

Ce este administrarea găzduirii?

Citește mai departe
22 Dec2022

Ar trebui să-mi găzduiesc blogul pe un server dedicat?

Citește mai departe
21 Dec2022

Cum și unde: găzduire web?

Citește mai departe
12 Dec2022

Virtualizare KVM vs OpenVZ

Citește mai departe
28 Nov2022

Ce este Uptime-ul în Găzduire Web?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT