Ce este un server proxy și cum funcționează?

Un server proxy este un computer folosit ca un fel de intermediar între computerul dvs. și site-urile pe care le vizitați, pentru a putea naviga anonim sau pentru a ocoli abilitățile de blocare a site ...

Publicat la data de 18.06.2018

Actualizat la data de 19.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Un server proxy este un computer folosit ca un fel de intermediar între computerul dvs. și site-urile pe care le vizitați, pentru a putea naviga anonim sau pentru a ocoli abilitățile de blocare a site-urilor pe care le vizitați. Puteți să vă ascundeți adresa IP de domiciliu utilizând un server proxy.

Anonimatul cu serverele proxy

De exemplu, puteți lăsa un comentariu anonim pe un site Web dacă utilizați un server proxy. Proprietarul site-ului Web poate bloca adresa IP a proxy-ului, dar nu va va bloca adresa IP reală. Dacă ar încerca să urmărească adresa IP, ar fi dificil să o urmărească până la adresa IP reală.

Proxy serverele au fost singurele moduri în care cineva putea accesa web-ul, dar timpurile se schimbă. Proxy-urile sunt adesea folosite de hackeri pentru a pătrunde în spatele firewall-urilor de rețea.

Un exemplu potrivit ar putea fi utilizarea computerului unei clădiri ca proxy pentru a ajunge în spatele firewall-ului de rețea al acelei clădiri, deoarece adresa IP a acelui computer ar fi permisă acolo. Un server proxy este cel mai adesea un instrument de hacking, deși la un momentdat acesta era singurul mod în care oamenii puteau utiliza internetul. În trecut, computerele s-ar fi luptat unul cu altul în timp ce încercau să acceseze internetul, astfel un computer dintr-o clădire ar fi principalul – un proxy pentru toate ca celelalte computere de uz casnic să obțina o conexiune la internet.

Puncte contra Proxy Server

În general, proxy-urile au numeroase neajunsuri, în afară de viteza incredibil de scăzută, care este înrăutățită doar de conexiunile de internet lent și hardware-ul ineficient. Proxy-urile afectează toate browserele, deci dacă uitați să le dezactivați, puteți introduce informații pe care nu doriți să le introduceți în timp ce folosiți proxy-ul cuiva. La urma urmei, gândiți-vă de ce cineva vă va permite să vă folosiți calculatorul ca server proxy în primul rând. Proxy serverele sunt adesea instrumente hacker, astfel încât hackerii, în general, sunt cei care vor să le folosească, precum și să le creeze.

De ce ar oferi cineva computerul lor ca proxy public?

Pentru a obține cantități masive de informații de la cât mai multe persoane cu cât mai puțina muncă posibilă. Nu salvați niciodată parole pe un proxy. Orice informație pe care o introduceți este inițial trimisă prin acel server proxy și puteți paria că hackerii salvează aceste informații. În timp ce s-ar putea să folosiți un server proxy pentru anonimitate, oricine va furniza proxy-ul, probabil, îl va folosi în scopuri ilegale.

Proxy Server Pro

Totuși există mai multe utilizări pentru serverele proxy decât doar pentru hacking.

Confidențialitatea / Anonimatul

Principalul motiv este în continuare intimitatea. Puteți căuta fără ca site-urile să știe de unde a venit cererea inițială. Informațiile dvs. personale și navigarea rămân private.

Control

Companiile și școlile utilizează servere proxy pentru a controla navigarea online a angajaților și a studenților lor. Un server proxy permite, de asemenea, părinților și consiliilor școlare să monitorizeze obiceiurile de navigare ale copiilor și angajaților, astfel încât să poată vedea cât timp este petrecut pe site-urile care nu au nimic de-a face cu munca sau studiul.

Cum funcționează un server proxy?

Această explicație este un exemplu de funcționare al unui server proxy, nu o recomandare de a-l folosi pentru a ocoli firewall-urile școlare sau pe cele ale locurilor de muncă.

Puteți crede că serverele proxy sunt la fel ca serverele virtuale private (VPS), dar ele nu sunt aceleași. Singurul lucru pe care îl au în comun este faptul că ambele ascund adresa dvs. IP de acasă.
Cum se configurează un server proxy

Există mai multe moduri de a configura un server proxy dacă aveți nevoie de unul. Există site-uri web care vă vor permite să utilizați serverele proxy. Feriți-vă de hackeri care vă vor fura informațiile. Dacă aveți acces la serverul lor, aceștia aceștia vă pot accesa computerul. Aceste servere proxy de web acționează ca un browser privat pe Google. Există, de asemenea, un serviciu pe care îl puteți utiliza care modifică adresa dvs. IP la fiecare minut pentru a maximiza anonimatul și ocolirea. Se numește un serviciu de schimbare proxy și este scump.

0

Articole relevante

11 Nov2020

Importanța backup-ului datelor și a recuperării în caz de dezastru

Citește mai departe
11 May2020

Ce este un data center?

Citește mai departe
30 Mar2020

Considerații cheie ce trebuiesc luate in considerare înainte de migrarea în cloud

Citește mai departe
18 Feb2020

Calculator unități de rack

Citește mai departe
16 Jan2019

Nodurile dintr-o rețea de calculatoare explicate

Citește mai departe
11 Dec2018

Ce sunt serverele Proxy

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT