Ce înseamnă găzduire web?

Punerea la dispoziție a unui site web pe Internet. Un site web conține pagini cu informații stocate pe un server, care este un computer ce rulează software și este conectat la Internet. Majoritatea or ...

Publicat la data de 18.01.2021

Actualizat la data de 18.01.2021

Scris de NAV Communications

1 minute rămase

Punerea la dispoziție a unui site web pe Internet. Un site web conține pagini cu informații stocate pe un server, care este un computer ce rulează software și este conectat la Internet.

Majoritatea organizațiilor folosesc un serviciu de cloud computing sau un furnizor de servicii de internet (ISP) pentru a-și găzdui site-urile web. O companie poate necesita un server dedicat sau mai multe servere web, în timp ce multe companii mici partajează un singur server cu alți clienți. Pentru a pune echipamentul în perspectivă, până la 40 de servere se pot încadra într-un singur rack care ocupă patru metri pătrați de spațiu într-un centru de date.

Clienții cu acces rezidențial la Internet pot încerca să ruleze site-uri web pe propriile servere web, dar furnizorii de servicii Internet blochează adesea traficul serverului web către un abonat care nu este de afaceri/business. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, costul găzduirii web a scăzut considerabil, iar oamenii pot avea site-uri web găzduite pentru câțiva euro pe lună.

Găzduire web pe propriul tău server

Unele întreprinderi își gestionează propriile site-uri web în interior; totuși, își pot muta serverele la un centru de colocare pentru a evita să fie nevoiți să găzduiască, să alimenteze și să răcească echipamentul. – Vezi serviciul de colocare servere.

Site-uri personale

Furnizorii de astfel de servicii pot găzdui un site web personal și nu numai, cu anumite limite. Pentru a arăta o față profesională lumii, persoanele fizice pot înregistra un nume de domeniu unic și își pot găzdui site-ul sub acest nume; de exemplu, www.doar_un_exemplu.ro – Vezi serviciile de înregistrare domenii.

0

Articole relevante

08 Apr2024

Domeniile Premium: Ce sunt și ce le face atât de valoroase?

Citește mai departe
25 Jan2024

Ce este Whois și cum poate fi utilizat în Lumea Digitală

Citește mai departe
23 Jan2024

Mail Exchange (MX): Cum funcționează și de ce este important

Citește mai departe
01 Jun2023

Cât poate valora un domeniu web

Citește mai departe
23 Jan2023

Este numele de domeniu important?

Citește mai departe
05 Dec2022

Ce înseamnă statusul unui domeniu "Pending Delete" la ROTLD?

Citește mai departe

Comentarii