Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Unii dintre cei care vizitează site-ul dvs. web pot să întâmpine o pagină de eroare 404 – pagină care nu a fost găsită. Poate că acel vizitator a scris în mod incorect un URL sau chiar a dat cli ...

Publicat la data de 07.04.2020

Actualizat la data de 07.04.2020

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Unii dintre cei care vizitează site-ul dvs. web pot să întâmpine o pagină de eroare 404 – pagină care nu a fost găsită. Poate că acel vizitator a scris în mod incorect un URL sau chiar a dat clic pe un link care l-a dus la o pagină care nu există pe site-ul dvs. web.

Oricare ar fi motivul pentru care au ajuns la o eroare 404 pagină care nu a fost găsită, trebuie să înțelegeți, însă aceste vizite la paginile de eroare îți afectează afacerea. De ce? Deoarece paginile care nu s-au găsit produc o expertiză nesănătoasă a utilizatorilor, iar o expertiză proastă a utilizatorului îi determină pe oameni să plece de pe site-ul dvs. Pe scurt, asta înseamnă că pierzi clienți.

Îți poți permite să pierzi clienți? Desigur că nu. Odată găsită, pentru a preveni pierderea clienților datorită erorii 404, trebuie să reparați fiecare eroare 404 pe care o întâmpină oaspeții. Există modalități de remediere a erorilor care vizează caracterul erorii și, prin urmare, impactul pe care îl are eroarea.

Ce este o eroare 404 sau „fișierul nu a fost găsit”?

O eroare HTTP 404 sau „file not found” este faptul că codul permanent pe care-l returnează serverul care găzduiește site-ul dvs. către browser-ul utilizatorului care încearcă să acceseze o adresă URL specifică a domeniului dvs. care, în urma problemei, nu poate fi găsit și, prin urmare, nu există conținut care să fie afișat vizitatorului.
Cu alte cuvinte, din moment ce pagina către care se adresează adresa URL nu există, ca urmare a unei legături stricate, deoarece sintaxa URL-ului este greșită sau pentru că această pagină nu există direct.

Nu trebuie să uităm niciodată că orice element sau caracter al unei adrese web care nu coincide corect cu originalul, le va transmite utilizatorilor erori. Astfel, dacă acesta adresă nu există, acest avertisment va fi generat.
Acesta este principalul motiv pentru care este atât de important să personalizezi această pagină. În alți termeni mai tehnici, acest lucru înseamnă că browserul a reușit să găsească serverul unde este găzduit domeniul, dar, cu toate acestea, nu a reușit să găsească adresa exactă de internet sau adresa URL pe care încercați să o accesați.
În plus, site-urile web pot utiliza denumiri ușor total diferite pentru această eroare. De exemplu, este posibil să vedeți lucruri de genul:

404
404 Resource not found
Error 404
HTTP 404
404 Not Found
Error 404 Not Found
404 Page Not Found
404 File or Directory Not Found

Toate înseamnă același lucru. Așadar, aruncăm o privire la unele lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să remediați o eroare 404.

Rezolvare eroare 404?

Acum că am descoperit erori 404, ce facem? Există patru strategii pe care le puteți utiliza pentru a remedia erorile 404.

Redirecționați eroarea 404 în altă parte => Cu o redirecționare, direcționați oamenii de la pagina de eroare la o pagină de lucru de pe site-ul dvs. web. Acest lucru împiedică oamenii să ajungă la eroare. De exemplu, dacă oamenii ajung la o pagină de eroare cu adresa URL invalidă, puteți spune serverului dvs. să redirecționeze oamenii către o pagina de lucru validă.

Corectați legătura sursă => Dacă link-ul care trimite trafic către pagina de eroare care nu a fost găsită există pe site-ul dvs. web și este sub controlul dvs., puteți corecta legătura la sursă.
Acest lucru este valabil și pentru erorile care se găsesc pe alte proprietăți din controlul dvs., cum ar fi rețelele de socializare. Cu toate acestea, cele mai multe link-uri greșite sunt localizate pe surse pe care nu le controlați, astfel încât, în aceste cazuri, nu puteți repara legătura și nu puteți redirecționa persoanele către pagina corectă.

Restaurați paginile șterse => Uneori, ștergeți paginile de pe site-ul dvs. web și oamenii încă revin pe site-ul dvs. web pentru a căuta paginile pe care le-ați șters. Dacă cineva încearcă să găsească o pagină ștersă, va primi o eroare 404. Poate exista un motiv bun pentru eliminare (a se vedea corecția nr. 4 de mai jos). Cu toate acestea, dacă există încă o cerere mare pentru conținut eliminat, poate doriți să restaurați pagina ștersă.

Ignorați eroarea 404 => Uneori, pentru erori cu prioritate mică care nu sunt găsite, care nu vă costă clienții și nu vă afectează performanța SEO, puteți doar să ignorați eroarea 404. În alte cazuri, este o pagină pe care ați eliminat-o în mod intenționat și nu este nicăieri relevant să redirecționați URL-ul de eroare (de exemplu, ați eliminat un produs de pe site-ul dvs. web și nu există o versiune nouă a acelui produs la care să fie redirecționat).

În general nu este corect să lasați o eroare nerezolvată, dar uneori remedierea erorilor nu este doar soluția potrivită. Lăsând eroarea 404 în loc, pagina respectivă va cădea din indexul motoarelor de căutare și nu va mai primi trafic (eventual).

3

Articole relevante

05 Apr2021

Când am nevoie de un pachet de reseller hosting?

Citește mai departe
18 Jan2021

Ce înseamnă găzduire web?

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
27 Sep2020

De ce este important să actualizăm versiunea PHP?

Citește mai departe
22 Sep2020

5 motive pentru a alege găzduire pe un server dedicat

Citește mai departe
08 Jun2020

Contează locația furnizorului de găzduire web?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT