Cele mai bune 10 software-uri pentru a construi un forum

Crearea unui forum este o modalitate excelentă de a interacționa cu publicul țintă și de a promova comunicarea cu diferite comunități. Un forum online se concentrează de obicei pe un subiect specific, ...

Publicat la data de 13.10.2022

Actualizat la data de 13.10.2022

Scris de NAV Communications

11 minute rămase

Crearea unui forum este o modalitate excelentă de a interacționa cu publicul țintă și de a promova comunicarea cu diferite comunități.

Un forum online se concentrează de obicei pe un subiect specific, de la tehnologie și politică până la hobby-uri și tendințe recente. Mulți proprietari de afaceri folosesc platforme de forum pentru a-și comercializa produsele și serviciile către un public mai larg.

În acest articol, vom analiza cele mai bune 11 soluțîi pentru forum împreună cu o listă de argumente pro și contra de la fiecare software.

Vom discuta, de asemenea, ce ar trebui să cauți într-un software de forum online în ceea ce privește caracteristicile și funcționalitățile.

Cel mai bun software pentru forum – Cele mai bune alegeri ale noastre

Lista de mai jos este o colecție a celor mai bune 11 instrumente software pentru forum pe care le recomandăm celor care doresc să-și creeze propriile forumuri.

 1. Vanilla Forums – Câteva suplimente gratuite, mai multe extensii plătite
 2. WordPress – O mulțime de pluginuri plătite și gratuite disponibile
 3. Joomla! – Mai puține plugin-uri disponibile
 4. MyBB – Mai puține extensii disponibile
 5. phpBB – Sute de extensii gratuite disponibile
 6. FluxBB – Opțiuni de plugin limitate
 7. Flarum – Pluginuri gratuite și plătite disponibile
 8. Drupal – O mulțime de module plătite și gratuite disponibile
 9. Codoforum – Pluginuri gratuite și plătite disponibile
 10. Simple Machines Forum – Colecție mare de module disponibile

Să explorăm mai detaliat câteva dintre cele mai bune opțiuni de software pentru forumuri comunitare:

Vanilla Forums

Vanilla Forums oferă atât versiuni open-source, cât și versiuni premium. Prețul versiunii premium începe de la 689 USD/lună și este destinat în principal clienților la nivel de întreprindere.

Cu toate acestea, versiunea gratuită a lui Vanilla oferă mai mult decât suficiente funcțîi pentru a construi un forum comun obișnuit.

Platforma are o funcție de bază de cunoștințe încorporată în care companiile pot crea conținut centralizat în jurul produselor și serviciilor lor. Acest lucru permite clienților să găsească resursele și instrumentele de care au nevoie într-o clipă.

În general, Vanilla Forums iese în evidență față de alte software-uri datorită nivelului său ridicat de împachetare. Panourile de mesaje pe care le poți crea chiar de la început arată fantastic. De asemenea, ai acces la sisteme de teme și add-onuri.

Aceste caracteristici includ tot ce ai nevoie pentru a configura un forum modern. Pe lângă funcționalitatea de bază a forumului, ai și acces la secțiunile „Best Of”, funcții de salvare automată a postărilor.

Pro

 1. Iți permite să configuurezi forumuri online uimitoare folosind teme și suplimente
 2. Permite utilizatorilor să utilizeze un editor de text avansat cu o mulțime de funcții utile
 3. Include opțiunea de a crea grupuri private pentru utilizatorii tăi
 4. Iți permite să creezi un sistem de bază de cunoștințe cu articole de servicii pentru clienți și postări în comunitate

Contra

 1. Colecția generală de add-onuri și teme gratuite nu este atât de extinsă pe cât te-ai aștepta
 2. Chiar dacă Vanilla evidențiază software-ul premium pe pagina sa de pornire, versiunea sa gratuită este una dintre cele mai bune opțiuni de software de forum pe care le poți obține.

WordPress

Probabil ai mai auzit de WordPress, deoarece este cel mai popular sistem de gestionare a conținutului (CMS) astăzi. Ceea ce poate nu ști este că această platformă iți permite să creezi aproape orice tip de site web, de la un blog până la un magazin online, datorită colecției sale masive de plugin-uri.

Unele dintre cele mai bune opțiuni pentru a configura un forum folosind WordPress includ Asgaros Forum, wpForo Forum și bbPress. Toate aceste pluginuri oferă toate funcțiile de bază ale forumului online de care ai nevoie.

Ar putea părea contraproductiv să folosești o platformă multifuncțională pentru a-ți gestiona comunitatea online. Cu toate acestea, un CMS precum WordPress este una dintre cele mai bune alegeri dacă dorești să configurezi un site web obișnuit alături de un forum.

Pro

 1. Oferă acces la cea mai mare colecție de teme și pluginuri de pe web
 2. Iți permite să configurezi atât site-uri web obișnuite, cât și site-uri de discuții online
 3. Oferă o mare varietate de pluginuri de forum pentru o experiență extrem de personalizată

Contra

 1. WordPress nu este un software obișnuit pentru crearea de forumuri, așa că necesită anumite cunoștințe tehnice pentru a pune în funcțiune unul
 2. Dacă ești utilizator WordPress, este logic să utilizezi platforma pentru a iți configura noul forum. În plus, a ști cum să folosești WordPress poate deschide o mulțime de oportunități în viitor.

Joomla!

Joomla! este un alt CMS excelent care iți permite să construiești aproape orice tip de site web pe care ți-l poți imagina, inclusiv forumuri online. La fel că WordPress, are un plugin puternic și o colecție de teme, astfel încât platforma este incredibil de personalizabilă.

Diferența dintre WordPress și Joomla! este că acesta din urmă oferă un control mai mare asupra proiectelor tale. Cu toate acestea, se adresează utilizatorilor cu mai multă experiență de dezvoltare web, așa că nu este la fel de ușor ca WordPress.

Dacă dorești să utilizezi acest CMS robust pentru a-ți gestiona forumul, va trebui să alegi pluginul potrivit pentru a face acest lucru. Unele dintre alegerile noastre de top includ Kunena, ChronoForums și EasyDiscuss.

Pro

 1. Oferă mai mult control imediat asupra site-ului tău
 2. Iți permite să alegi dintre mai multe plugin-uri pentru a îți configura forumul online
 3. Oferă funcții puternice de securitate și SEO încorporate

Contra

 1. Începutul cu Joomla! este puțin mai complicat decât utilizarea altor platforme din această listă
 2. Opțiunile tale pentru pluginurile de forum sunt mai limitate în comparație cu WordPress
 3. În comparație, WordPress este mult mai ușor pentru începători, în timp ce Joomla! necesită un pic de experiență în dezvoltare web pentru a profita la maximum.

Cu toate acestea, este încă o soluție excelentă pentru construirea unui forum online bogat în funcții.

MyBB

Există unele funcționalități pe care te poți aștepta să le găsesti printre toate cele mai bune opțiuni de software de forum. Aceasta include capacitatea de a configura panouri de mesaje, de a activa înregistrarea utilizatorilor și de a efectua moderare.

MyBB împărtășește o mulțime de caracteristici cu phpBB. Acest software gratuit și open-source oferă pluginuri robuste și sisteme de teme, are o comunitate activă și este ușor de utilizat.

Vine cu un panou de control bogat în funcții, care iți permite să vizualizezi și să moderezi diferite aspecte ale forumului tău online, cum ar fi statistici, postări, utilizatori și grupuri.

Principala diferență este că MyBB nu oferă atât de multe extensii.

Cu toate acestea, are un avantaj față de phpBB când vine vorba de personalizare. Cu o selecție mai largă de teme, forumurile MyBB tind să arate mult mai moderne.

Pro

 1. Oferă pluginuri de comunicare pentru o mai bună implicare a utilizatorilor
 2. Include sisteme de reputație a utilizatorilor
 3. Ușurează utilizarea calendarelor pentru a programa evenimente

Contra:

 1. Nu este la fel de bogat în funcțîi precum phpBB sau alte programe din această listă
 2. MyBB oferă o alternativă excelentă la phpBB dacă dorești ceva care să arate mai modern și mai elegant. Deși phpBB oferă funcțîi mai avansate, MyBB este încă suficient de robust pentru a gestiona forumuri populare.

phpBB

phpBB este un software de forum gratuit flexibil care iți permite să creezi forumuri în care utilizatorii înregistrați pot posta mesaje. Odată ce ai configurat un forum, poți crea câte mesaje interne dorești.

Împreună cu unele funcționalități de bază, phpBB iți permite să utilizezi extensii pentru a adăuga noi funcțîi pe forum. Există sute de extensii gratuite pe care le poți folosi pentru a adăuga aproape orice funcție legată de forum pe care o dorești.

Designul său este responsive, permițându-ți să oferi cea mai bună experiență pe toate dispozitivele.

Mai mult, phpBB include un sistem de teme, pe care îl poți folosi pentru a schimba aspectul general al forumului. Utilizatorii au, de asemenea, o mulțime de opțiuni pentru personalizarea profilurilor și postărilor.

În cele din urmă, phpBB este open-source și beneficiază de o comunitate activă.

Pro

 1. Este un software puternic de forum cu mai multe opțiuni de ierarhie
 2. Permite utilizatorilor să își personalizeze postările și profilurile
 3. Oferă acces la o mulțime de opțiuni de moderare

Contra

 1. Majoritatea temelor phpBB par puțîn depășite
 2. În general, phpBB este o recomandare dacă ești în căutarea celui mai personalizabil software de forum pe care îl poți găsi. Cu extensii, ai acces la toate funcțiile de care ai nevoie pentru a începe un forum online.

FluxBB

Uneori nu este nevoie să utilizezi o platformă care te copleșește cu sute de funcții. FluxBB, de exemplu, se concentrează pe furnizarea unei alternative ușoare orientate spre performanță față de alte software-uri de forum.

Asta nu înseamnă că FluxBB nu are funcții. Oferă toate instrumentele esențiale de care ai nevoie pentru a configura un forum comunitar, cum ar fi panouri de mesaje, împreună cu o mulțime de opțiuni de moderare.

Sunt incluse sisteme de teme și pluginuri, deși îi lipsesc oarecum diferite opțiuni disponibile pentru oricare.

În general, FluxBB oferă o experiență fantastică dacă dorești o platformă simplă și eficientă.

Pro

 1. Oferă performanțe de top
 2. Include opțiuni avansate de personalizare a profilului și un sistem de clasificare a utilizatorilor

Contra

 1. Opțiunile sale de plugin și tema sunt limitate

FluxBB reușește să ofere funcțiile esențiale de care ai nevoie pentru a configura un forum robust. Este o alternativă perfectă dacă nu doriți să vă ocupați de software complicat și doriți să puneți ceva în funcțiune rapid.

Flarum

Flarum este o soluție software gratuită pentru forum optimizată pentru performanță și ușurință în utilizare, combinând PHP și JavaScript pentru a ajuta programul să se încarce eficient. Designul său este intuitiv și se adaptează pe diverse dispozitive.

Acest generator de forum open-source oferă, de asemenea, un proces ușor de configurare. Pur și simplu accesezi pagina de instalare (de exemplu, domeniultau.com/flarum), apoi completezi detaliile și aștepti finalizarea instalării.

Construită având în vedere experiența utilizatorului, interfața Flarum încorporează animațîi și alte funcțîi utile pentru a îmbunătăți implicarea utilizatorului. De asemenea, permite utilizatorilor să redacteze un mesaj și să parcurgă discuțiile în același timp.

În plus, Flarum permite conectarea la un public internațional. Descarcă, instalează și adaugă oricare dintre cele 32 de pachete de localizare disponibile. Sistemul va traduce automat interfața originală și va ajuta utilizatorii din întreaga lume să facă parte din comunitatea ta.

Acestea fiind spuse, Flarum este încă în dezvoltare timpurie, iar programul este în faze de testare. Astfel, cel mai bine este să-i faci un test rapid înainte de a instala Flarum pe serverul tău.

Pro

 1. Oferă integrare cu Pusher, permițând utilizatorilor să activeze o funcție interactivă de chat live
 2. Deoarece majoritatea funcțiilor sunt disponibile prin extensii, utilizatorii le pot activa sau dezactiva cu ușurință în funcție de nevoile lor

Contra

 1. Software-ul necesită server web Apache sau Nginx, PHP 7.3+, MySQL 5.6+ precum și acces SSH pentru a rula Composer

Deși Flarum este încă în testare beta, oferă deja caracteristici esențiale găsite în alte soluțîi software de forum consacrate. Numeroasele sale extensii funcționează cu tot felul de comunități.

În plus, interfața simplă și directă este potrivită pentru începători.

Drupal

Drupal este un alt CMS popular, dar se află cu un pas deasupra WordPress și Joomla! în ceea ce privește caracteristicile implicite.

Când vine vorba de funcționalitate, Drupal este una dintre cele mai puternice platforme CMS disponibile. Cu toate acestea, aceste caracteristici adăugate înseamnă, de asemenea, că există o curbă abruptă de învățare. Încercarea de a folosi Drupal fără nicio experiență de dezvoltare poate fi puțîn copleșitoare.

Acestea fiind spuse, platforma oferă o colecție solidă de module și teme pentru a iți personaliza forumul. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizezi nicio extensie pentru a configura un forum cu Drupal – platforma include această funcționalitate printre caracteristicile sale de bază.

În plus, unele module iți permit să extinzi opțiunile implicite, cum ar fi Forumul avansat.

Pro

 1. Oferă tone de opțiuni de personalizare
 2. Oferă funcționalitate încorporată de forum, fără a fi nevoie de pluginuri suplimentare
 3. Oferă acces la module și selecțîi de teme pentru a îmbunătăți forumul online

Contra:

 1. Poate fi dificil să începi cu Drupal dacă nu ai experiență anterioară în dezvoltarea web
 2. În general, Drupal este o alegere puternică în cazul în care cauți caracteristici și scalabilitate la nivel de întreprindere.

Dacă ești un dezvoltator web, nu ar trebui să ai nicio problemă la lansarea primului forum folosind această platformă.

Codoforum

Codoforum este în esență un software de forum gratuit construit cu PHP și MySQL. Creatorii afirmă că experiența utilizatorului este unul dintre principalele puncte de interes ale software-ului. Prin urmare, oferă o interfață curată, simplă și caracteristici fundamentale pentru a crea o comunitate online înfloritoare.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui software este că îl poți instala pe orice server care acceptă PHP și MySQL. Simultan, tot ceea ce ai nevoie de la zero se află pe pagina să de documentație ușor de utilizat.

Codoforum are un design de aspect receptiv care se adaptează automat la diferite dimensiuni de ecran. Cu pluginul său Single Sign-on (SSO), utilizatorii își pot integra, de asemenea, site-urile web și forumurile, permițând vizitatorilor să folosească o singură autentificare pentru a se conecta.

În plus, Codoforum oferă o funcție de rezumat zilnic și săptămânal, astfel încât să poți trimite vizitatorilor actualizări recente, evenimente sau conținut printr-un e-mail frumos conceput.

Pro

 1. Oferă documentație oficială detaliată
 2. Sistemul său de etichetare permite utilizatorilor să separe subiectele în mai multe categorii
 3. Permite utilizatorilor să seteze niveluri de notificare de la răspunsuri la mențiuni

Contra

 1. Trebuie să obții un plan plătit pentru a accesa corecțiile de securitate și upgrade-uri
 2. Versiunea gratuită include un filigran „Powered by”.
 3. De-a lungul timpului, Codoforum a primit mai multe actualizări majore și este o alegere excelentă pentru a lansa un forum online de succes.

Software-ul a fost creat având în vedere dezvoltatorii, dar oferă o interfață simplă și ușor de utilizat, care funcționează excelent pentru începători.

Simple Machines Forum

În cazul în care cauți o comparație rapidă, Simple Machines Forum este cel mai asemănător cu phpBB. Ceea ce diferențiază acest software pentru crearea de forumuri este flexibilitatea absolută a modulelor și a sistemelor de teme.

Simple Machines Forum folosește un manager de pachete care face instalarea și actualizarea modulelor un proces simplu. În plus, oferă cea mai extinsă colecție de pluginuri și teme pe care o poți găsi pentru software-ul de forum open-source.

În plus, Simple Machines Forum acceptă abonamente plătite pentru membrii forumului, precum și toate celelalte funcțîi pe care te aștepti să le găsești de la orice instrument premium de forum.

Pro

 1. Oferă acces la o colecție largă de module și teme
 2. Iți permite să comuți între mai multe limbi cu un singur click
 3. Simplifică configurarea opțiunilor de abonament premium pentru utilizatori

Contra

 1. Majoritatea temelor sale par destul de depășite
 2. Nu oferă multe opțiuni de personalizare a profilului
 3. Pe scurt, acest software de forum este o opțiune excelentă dacă dorești să ai acces la cât mai multe module și teme posibil. Aceste diferite opțiuni iți permit să implementezi aproape orice funcție dorești pe forumul tău online.

Cu toate acestea, dacă dorești ceva care să arate mai elegant, Simple Machines Forum ar putea să nu fie pentru tine.

Ce face un software de forum grozav?

Majoritatea forumurilor online îți permit să înregistrezi un cont, să creezi subiecte și să postezi răspunsuri la mesajele altor utilizatori.

În multe cazuri, forumurile includ sisteme de rol de utilizator, astfel încât să poți avea administratori și moderatori care să gestioneze site-ul, în timp ce utilizatorii obișnuiți păstrează permisiuni minime.

Pe lângă funcționalitatea de bază, iată câteva caracteristici suplimentare de care trebuie să ții cont atunci când alegi un software de forum online:

 1. Personalizarea profilului. Permite utilizatorilor să-și personalizeze profilurile și contribuie la creșterea gradului de implicare, oferindu-le mai multă flexibilitate și control.
 2. Editor de text puternic. Forumurile sunt aproape 100% bazate pe text. De aceea, un editor de text ușor de utilizat este esențial pentru ca utilizatorii să își creeze și să-și personalizeze postările.
 3. Mesaje private. Multe forumuri sunt despre discuții în comunitate, dar activarea mesajelor private este o modalitate excelentă de a promova relațiile interpersonale.
 4. Comentează semnăturile. La fel ca personalizarea profilului, această opțiune te poate ajuta să crești implicarea și să le ofere utilizatorilor șansa de a se distra mai mult.
 5. Sisteme de realizare. Unele forumuri online stabilesc „niveluri de utilizator” care pot fi deblocate după un anumit nivel de activitate sau perioadă de timp. Acesta recompensează utilizatorii pentru participarea frecventă la forumul tău.
 6. Indiferent de software-ul de creare de forum pe care îl alegi, nu trebuie să ofere toate aceste caracteristici. Ceea ce ai nevoie cel mai mult depinde de tipul de experiență pe care dorești să o oferi.

De exemplu, dacă obiectivul tău este să creezi un forum care să permită utilizatorilor să trimită interogări de asistență pentru clienți, ar putea fi inutil să activezi semnăturile sau realizările.

Cu toate acestea, majoritatea forumurilor pot beneficia de cât mai multe funcții moderne. Oferirea unei experiențe cât mai apropiate de o platformă de social media poate atrage utilizatorii să revină în continuare.

Din acest motiv, încearcă să cauți software-ul de forum care oferă cât mai multe dintre aceste funcțîi, chiar dacă nu intenționezi să le utilizezi imediat.

0

Articole relevante

23 Jan2023

Este numele de domeniu important?

Citește mai departe
17 Jan2023

Cum să am mai multe vizite pe site?

Citește mai departe
29 Dec2022

Cum îmi instalez SSL din cPanel? 

Citește mai departe
28 Nov2022

Trucuri Linux ce te pot scuti de probleme

Citește mai departe
22 Nov2022

Cum îmi dezvolt o companie de hosting?

Citește mai departe
15 Nov2022

Domeniu .ro expirat. Cum îl prelungesc?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT