Cele mai bune pluginuri SEO pentru WordPress

Unul dintre lucrurile grozave despre găzduirea WordPress este că e atât de prietenoasă cu optimizarea motoarelor de căutare (SEO). Însă, întotdeauna există loc de îmbunătățire. În acest ghid vom anali ...

Publicat la data de 18.10.2022

Actualizat la data de 18.10.2022

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Unul dintre lucrurile grozave despre găzduirea WordPress este că e atât de prietenoasă cu optimizarea motoarelor de căutare (SEO).

Însă, întotdeauna există loc de îmbunătățire. În acest ghid vom analiza cele mai bune plugin-uri SEO pentru WordPress și cum să profităm la maxim de ele pentru a ne oferi șansa de a crește în clasamentul motoarelor de căutare.

Nu va trebui să instalezi toate aceste plugin-uri. Acest articol este mai degrabă un ghid pentru a găsi cel mai bun plugin SEO pentru nevoile tale. Dacă decizi să optezi pentru un plugin SEO all-in-one, atunci acesta este probabil singurul pe care îl vei folosi pentru a ajuta SEO site-ul tău WordPress.

Deși poți folosi un plugin gratuit pentru a aborda elementele de bază ale SEO (și a obține niște clasamente SEO respectabile), probabil că va trebui să plătesti pentru funcțiile avansate.

Acum, iată lista noastră cu cele mai bune plugin-uri SEO.

8 dintre cele mai bune pluginuri SEO WordPress

Yoast SEO

Yoast este unul dintre cele mai bune pluginuri SEO pentru WordPress, deoarece combină ușurința de utilizare cu informații utile SEO.

Iți permite să modifici rapid și ușor descrierile meta și titlurile paginilor, și iți oferă o analiză a cuvintelor cheie și a lizibilității postărilor de blog.

Versiunea gratuită ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru bloggerii începători și companiile mici. În timp ce upgrade-ul premium ar trebui luat în considerare de bloggerii consacrați și de companiile mai mari.

All in One SEO Pack

Este pluginul original WordPress SEO și încă are o mulțime de fani. Oferă suport pentru o gamă largă de opțiuni, inclusiv Google AMP, Google Analytics și Schema.org. (Împreună cu tot ce te aștepti, cum ar fi generarea de hărți XML a site-ului.)

Dacă acest lucru pare puțin tehnic, nu te teme – creatorul pluginului spune că începătorii nu trebuie să-și facă griji cu privire la manipularea opțiunilor. Pluginul începe să funcționeze automat odată ce este instalat.

Utilizatorii mai avansați vor putea să ajusteze lucrurile după bunul lor plac, valorificând la maximum opțiunile disponibile.

SEOPress

Acesta este un alt instrument SEO multifuncțional. De fapt, creatorii lui susțin că, dacă utilizezi SEOPress, nu va trebui să mai utilizezi alte pluginuri SEO.

Oferă o gamă largă de funcții gratuite, inclusiv analiza de conținut, editarea meta descrierilor, integrarea Google Analytics, generarea de sitemap XML și multe altele.

Dacă plătesti pentru versiunea premium, vei avea acces și la funcții precum generarea automată a schemei site-ului, SEO local și multe altele.

Squirrly SEO

Majoritatea pluginurilor WordPress SEO necesită un nivel minim de cunoștințe tehnice pentru a fi utilizate. Squirrly SEO este conceput pentru a ghida începătorii prin fiecare pas al procesului de optimizare a motoarelor de căutare.

Vei primi solicitări care vizează să te ajute să îmbunătătesti SEO site-ului tău WordPress, care, la rândul său, ar trebui să îți sporească locul în clasamentul SEO. Dacă ești în căutarea unui plugin SEO grozav, aceasta ar putea fi alegerea potrivită pentru tine.

Are o gamă largă de funcții la care te-ai aștepta de la pluginuri SEO all-in-one WordPress și, ca și cu multe dintre cele mai bune pluginuri SEO WordPress, funcționează pe bază de freemium, ceea ce înseamnă că funcțiile de bază sunt disponibile gratuit, dar trebuie să plătești pentru funcțiile avansate.

W3 Total Cache

Când vine vorba de SEO, viteza contează. Timpii de încărcare lenți pot face ca Google să ocolească urcarea în clasament a site-ului tău.

W3 Total Cache crește viteza de încărcare prin reducerea cantității de date care trebuie încărcate atunci când o pagină de pe site-ul tău este vizualizată.

Totuși W3 Total Cache poate fi puțin complicat de configurat, dar poate oferi și beneficii masive pentru site-urile WordPress.

Dacă lucrezi cu un expert WordPress în timp ce îți configurezi site-ul, poate dorești să discuți cu acesta despre instalarea și configurarea acestui plugin SEO.

Dacă nu, producătorii pluginului oferă suport aprofundat pentru configurarea W3 Total Cache.

Redirection

Paginile lipsă (erori 404) pot enerva vizitatorii site-ului web și prea multe pot avea un impact negativ asupra SEO.

Însă pentru a-i spune lui WordPress că o pagină a dispărut și unde ar trebui să trimită vizitatori (numită redirecționare 301) necesită de obicei cunoștințe despre Apache sau Nginx și, prin urmare, este dincolo de utilizatorul WordPress non-tehnic.

Aici intervine pluginul Redirection SEO. Urmărește erorile 404 și îți permite să implementezi cu ușurință redirecționările 301.

Un plugin foarte util pentru site-urile WordPress mai mari, mai vechi, care s-au schimbat de-a lungul anilor.

Broken link checker

Iți faci griji că site-ul tău ar putea conține link-uri întrerupte sau imagini lipsă? Broken link checker este pluginul SEO pentru tine.

Este ușor și simplu de utilizat și ți se vor trimite detalii despre orice trebuie reparat.

Singurul dezavantaj potențial este că poate consuma resurse, așa că este posibil să nu dorești să-l lași în funcțiune tot timpul, ci să îl utilizezi pentru a scana site-ul periodic.

Sucuri

Google nu dorește ca utilizatorii săi să fie infectați cu programe malware, așa că dacă detectează că un site a fost piratat, va face tot posibilul să împiedice oamenii să-l viziteze. Aceasta ar putea include eliminarea unui site din rezultatele motorului său de căutare.

Acesta este unul dintre motivele pentru care o atitudine proactivă față de securitatea site-ului tău este atât de importantă.

Pluginul Sucuri te va ajuta să îți protejezi site-ul împotriva atacurilor, reducând probabilitatea ca malware-ul să îți infecteze site-ul.

Cu toate acestea, versiunea gratuită nu oferă protecție completă. Pentru asta va trebui să faci upgrade la varianta premium.

O recomandare pentru utilizarea pluginurilor WordPress

Adăugarea unui plugin la WordPress este de obicei un proces simplu, dar uneori pot apărea probleme neașteptate. Din acest motiv, ar trebui să faci o copie de rezervă a site-ului tău înainte de a instala un nou plugin, astfel încât să poți restabili rapid site-ul la starea de funcționare în cazul în care ceva nu merge bine.

Rezumat

Folosite corect aceste plugin-uri vor îmbunătăți șansele ca site-ul tău WordPress să se clasifice bine în motoarele de căutare.

Dacă întâmpini probleme cu oricare dintre ele, nu iți fie teamă să ceri ajutor dezvoltatorului sau altor utilizatori. Cele mai bune plugin-uri au o comunitate activă, așa că adresează orice întrebări pe care le ai pe pagina de suport a plugin-ului.

0

Articole relevante

23 Jan2023

Este numele de domeniu important?

Citește mai departe
17 Jan2023

Cum să am mai multe vizite pe site?

Citește mai departe
29 Dec2022

Cum îmi instalez SSL din cPanel? 

Citește mai departe
28 Nov2022

Trucuri Linux ce te pot scuti de probleme

Citește mai departe
22 Nov2022

Cum îmi dezvolt o companie de hosting?

Citește mai departe
15 Nov2022

Domeniu .ro expirat. Cum îl prelungesc?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT