Cele mai frecvente probleme de securitate WordPress în 2018

WordPress este unul dintre cele mai utilizate sisteme de management al conținutului (CMS) în ziua de astăzi. Site-urile web nu numai că vă permite să navigați în sistem, ci și să navigați fără problem ...

Publicat la data de 17.07.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

WordPress este unul dintre cele mai utilizate sisteme de management al conținutului (CMS) în ziua de astăzi. Site-urile web nu numai că vă permite să navigați în sistem, ci și să navigați fără probleme pe site-urile dvs. cu Managed WordPress Hosting. Cu toate acestea, ca orice alt sistem, WordPress este vulnerabil și nu este complet sigur atunci când vine vorba de atacuri.

În acest articol, vom vorbi despre problemele comune de securitate WordPress în 2018 și cum să le rezolvăm.

De ce este importantă securitatea WordPress?

Grija pentru site-ul dvs. este cea mai importantă, deoarece lipsa de securitate ar putea însemna probleme pentru acesta. WordPress este lider în ceea ce privește alimentarea a peste 31,1% din site-urile web la nivel global și o cotă netă de 59,9%. Indiferent de platformă ca și statistici, mai mult de cincizeci de mii de site-uri sunt atacate zilnic, iar site-urile WordPress sunt unele dintre platformele cele mai vizate de hackeri.

Iată trei motive pentru care securitatea WordPress este importantă:

1. Potrivit WordFence, „hackerii atacă site-urile WordPress atât mari, cât și mici, cu peste 90,978 atacuri pe minut”. Prin urmare, instalarea diferitelor mecanisme de securitate pentru site-ul dvs. este crucial, altfel site-ul dvs. putând fi compromis.

2. Dacă rulați un site de comerț electronic sau un site profesional, trebuie să fiți preocupați de securitatea site-ului web. Dacă site-ul dvs. nu este sigur, clienții dvs. pot fi sceptici în ceea ce privește navigarea și utilizarea site-ului dvs. web. Acest lucru ar putea conduce la un trafic redus care, la rândul său, ar reduce numărul de clienți și va afecta în cele din urmă afacerea dvs.

3. În versiunea actualizată Google Chrome 68, site-urile web care nu sunt sigure vor fi clasate la un nivel scăzut în motorul de căutare. Acest lucru va afecta partea de SEO a site-ului, precum și, numărul de clienți.

Acum, că am văzut importanța unui site securizat. Să vedem cele 3 probleme comune de securitate WordPress pe care un site WordPress le întâmpină și modalitățile de a le depăși.

1. Atacuri și injecții

WordPress ca platformă nu limitează încercarea de autentificare de către orice utilizator care dorește să se conecteze pe site-ul dvs. Web. Astfel, este vulnerabil la atacul de forță brută. Un atac de forța brută este un atac în care un hacker / bot continuă în mod repetat să introducă parole alături de nume de utilizator până când se găsește potrivirea perfectă. Acest atac este atât simplu, cât și exhaustiv. Chiar dacă hackerul nu obține acces la site-ul dvs., este posibil ca furnizorul dvs. de servicii să vă suspende contul, lăsând site-ul dvs. nefuncțional. De exemplu, dacă sunteți pe un plan de găzduire partajată, un atac de forță brută poate supraîncărca sistemul obligând providerul să vă suspende site-ul web.

În afară de aceste atacuri, WordPress este vulnerabil și la atacurile SQL Injection, Cross-Site Scripting (XSS). În cazul unei injecții SQL, aceasta vizează baza de date MySQL pentru a obține intrarea în site-uri web, iar WordPress utilizează o bază de date MySQL.

2. Accesul la fișierele sensibile

Dacă un hacker obține acces la conținutul de fișiere sensibile WordPress, atunci poate să exploateze site-ul dvs. Web. Codul PHP al site-ului WordPress este cel care poate fi vizat pentru a avea acces la fișiere. De obicei, hackerii au acces la fișierele dvs. prin intermediul încărcării fișierelor de la distanță prin intermediul unor teme sau pluginuri. Cum PHP permite ca temele și pluginurile să ruleze pe platforma WordPress.

Odată ce hacker-ul reușește să între pe site-ul dvs., el poate modifica fișierele wp-config.php care sunt utilizate în timpul instalării WP.

3. malware

Un alt tip de problemă de securitate cu care se poate confruntă un site web este un atac malware. Malware-urile obțin acces neautorizat la site-ul dvs. WordPress și vă infectează sistemul. Unele dintre malware-urile cu care WordPress este susceptibil sunt Backdoors, redirecționări rău intenționate, hack-uri Pharma și descărcări Drive-by. Una dintre cele mai frecvente moduri în care un program malware poate infecta site-ul dvs. este dacă versiunea dvs.WordPress nu este actualizată.

Văzând problemele comune de securitate, să vedem acum modalitățile de a vă asigura website-ul WordPress.

Păstrarea actualizată a WordPress:

1. Mențineți întotdeauna versiunea dvs. WordPress actualizată. Acest lucru se datorează faptului că echipa de securitate WordPress își actualizează defectele de securitate și vulnerabilitate pentru a păstra hackerii la distanță. Actuala versiune WordPress este 3.9

2. Instalarea pluginurilor de securitate:
Instalarea unei securități fiabile vă ajută să eliminați hackerii și să păstrați site-ul în siguranță. Există câteva pluginuri care limitează chiar și încercările de conectare, acest aspect împiedicând atacurile de forță brutale. Totuși, asigurați-vă că descărcați pluginurile numai din surse autentice și de încredere.

3. Calitatea găzduirii:
Un serviciu de găzduire ce are o calitate slabă poate face, de asemenea, site-ul dvs. WordPress mai puțin sigur. Atunci când alegeți furnizorul dvs. de găzduire asigurați-vă de seriozitatea acestora prin verificarea recenziilor online. Uneori, găzduirea partajată poate fi o țintă ușoară, deoarece are mai multe site-uri web găzduite pe același echipament. Una dintre opțiunile pe care le puteți explora pentru găzduire este WordPress Hosting, deoarece se ocupă în special de site-urile WordPress.

În general, problemele de securitate WordPress sunt sensibile, iar site-urile web pot fi atacate. Cu toate acestea, în calitate de proprietar al site-ului web, ar trebui să încercați să păstrați siguranța site-ului dvs., urmând punctele menționate mai sus. Acest lucru ajută la menținerea site-ului dvs. securizat prin minimizarea vulnerabilității.

0

Articole relevante

08 Jun2020

Contează locația furnizorului de găzduire web?

Citește mai departe
19 May2020

Dezavantaje pentru găzduire web ieftină

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
22 Apr2020

Cum se schimbă parola unui cont de e-mail în cPanel, 5 pași simpli

Citește mai departe
14 Apr2020

E-mailurile trimise „se întorc”? De ce?

Citește mai departe
07 Apr2020

Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT