Cele mai importante apsecte în găzduirea E-commerce

Știm cu toții cât de important este să găsim gazdă web potrivită. Cu toate acestea, este și mai important atunci când desfășurați o afacere de comerț electronic. Site-ul dvs. trebuie să fie sigur în o ...

Publicat la data de 22.05.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Știm cu toții cât de important este să găsim gazdă web potrivită. Cu toate acestea, este și mai important atunci când desfășurați o afacere de comerț electronic. Site-ul dvs. trebuie să fie sigur în orice mod și în orice moment. Aveți de-a face cu datele și așteptările clienților. Afacerea dvs. va suferi dacă veți avea clienți nemulțumiți. Nu vă vor da o a doua șansă. O mare parte din această responsabilitate revine companiei de web hosting cu care colaborați, deci asigurați-vă că atunci când începeți o afacere de comerț electronic o veți alege pe cea mai potrivită.

Ce să căutați atunci când alegeți o gazdă web pentru afacerea dvs. de comerț electronic

1 – viteză

Clienții nu vor aștepta mult timp pentru ca site-ul dvs. să se încarce. Dacă acesta se mișcă lent, ei vor merge în curând la concurență dvs. pentru produsele sau serviciile de care au nevoie. Viteza de încărcare poate afecta și poziția dvs. în clasamentele de căutare Google. Prin urmare, este în interesul dvs. să vă asigurați că site-ul dvs. se încarcă cât mai repede posibil. Verificați cu compania de hosting dacă aceștia vă pot oferi viteza de care aveți nevoie. Dacă utilizați găzduirea partajată și site-ul dvs. este lent, este posibil să vă gândiți la mutarea serverului web în cloud.

2 – Securitate

Când desfășurați o afacere de comerț electronic, veți intra în contact cu o mulțime de date despre clienți. Numele, adresele, chiar și detaliile cărților de credit. Este responsabilitatea dvs. să păstrați aceste date în siguranță.

Asigurați-vă că gazda dvs. vă oferă un certificat Secure Sockets Layer (SSL), care oferă autoritate site-ului dvs. și acceptă criptarea datelor despre clienți. Asigurați-vă că gazda dvs. vă atribuie și o adresă IP dedicată. Ambele măsuri vor ajuta la protejarea site-ului împotriva hackerilor.

3 – Uptime

Timpul de funcționare, sau timpul în care site-ul dvs. este online, este esențial pentru buna funcționare a unei afaceri de comerț electronic. Orice nefuncționare pe site-ul dvs. afectează veniturile și rentabilitatea. De asemenea, aceasta subminează încrederea clienților în brandul dvs.
Asigurați-vă că gazda vă garantează un timp de uptime de cel puțin 99,9% în fiecare lună.

4 – Suport

Un nivel bun de suport tehnic este esențial pentru gazda dvs. web. Așa cum am spus mai sus, dacă site-ul dvs. devine offline sau se confruntă cu probleme, poate afecta grav afacerea dvs. Veți avea nevoie de ajutor instantaneu.

Asigurați-vă că alegeți o gazdă web cu suport non-stop. În plus, asigurați-vă că aceștia sunt disponibili prin intermediul unui mediu în care vă simțiți confortabil, fie că este vorba de telefon, e-mail sau chat live. Cel mai bun serviciu va fi, de obicei, live la telefon.

În plus, asigurați-vă că în contractul dvs. aveți garanția unui anumit nivel de suport. Gazda dvs. poate promite multe, dar dacă nu sunt forțați să le îndeplinească, promisiunile lor vor fi simple vorbe. Asigurați-vă că sunt garantate aspecte de genul uptime.

5 – Preț

Cu găzduirea web, veți obține ceea ce veți plăti. Puteți încerca să achiziționați o găzduire web ieftină, cu un pachet de shared hosting care beneficiază de discount. Cu toate acestea, dacă desfășurați o afacere de comerț electronic, este probabil o greșeală. Nu veți obține viteze, asistență sau orice altceva de care aveți nevoie.

Este nevoie să vă asigurați că nu sunteți stors de bani, dar și că, aveți toate caracteristicile de care veți avea nevoie înainte de a vă face griji cu privire la preț.

6 – Opțiuni de actualizare

Sperăm că afacerea dvs. de comerț electronic va avea succes și va crește. În timp ce pachetul dvs. de găzduire poate fi perfect pentru nevoile dvs. acum, va fi la fel și peste 5 ani? Asigurați-vă că pachetul dvs. de găzduire vă permite să adăugați facilități și resurse cu ușurință.

Dacă aveți nevoie să adăugați servere sau să faceți upgrade la un serviciu de găzduire cloud sau dedicat, asigurați-vă că gazda dvs. poate onora aceste servicii.

7 – Ușurința în utilizare

Veți fi ocupat să vă atrageți clienți și să căutați produse noi pe care să le vindeți în afacerea dvs. de comerț electronic. Nu veți dori să vă chinuiți cu utilizarea site-ulului. Dacă angajați dezvoltatori web, doriți ca aceștia să-și continue activitatea, fără să fie nevoiți să învețe noi procese.

Asigurați-vă că pachetul dvs. de găzduire web este suficient de ușor de utilizat, să îl modificați și să îl actualizați fără bătaie de cap.

8 – Compatibilitate

Firmele de comerț electronic au nevoie de software pentru a funcționa. Controlul stocurilor, trimiterea, plata și multe altele, toate controlate de software. Asigurați-vă că atunci când alegeți o gazdă web, software-ul dvs. de e-commerce rulează fără probleme cu pachetul de găzduire web.

9 – Caracteristici

Asigurați-vă că gazda web vă oferă funcții suplimentare care să ajute la funcționarea afacerii dvs. de comerț electronic. Backup-urile automate sunt esențiale în cazul în care ceva nu este în regulă cu site-ul dvs., alegeți o gazdă care oferă neapărat această caracteristică. Funcțiile staționare sunt utile dacă vă reproiectați site-ul. Căutați peste tot pentru a găsi caracteristicile potrivite pentru dvs.

10 – Recenzii bune

Verificarea unei revizuiri potențiale a companiei de hosting este una dintre cele mai bune modalități de a evalua cât de profesională este aceasta. Verificați online pentru recenzii ale gazdelor web și vedeți ce spun utilizatorii. Dacă aceștia se plâng de asistență slabă, viteze reduse, niveluri reduse de uptime și multe altele, ar putea fi util să căutați în altă parte.

Cu puțin efort, puteți găsi gazda web potrivită pentru afacerea dvs.

0

Articole relevante

14 Dec2023

Ghid pas cu pas pentru crearea unui site web de succes

Citește mai departe
09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
05 Apr2023

Backup la site-ul WordPress

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe

Comentarii