Centrele de date din Marea Britanie nu pot face față căldurii

Mai multe centre de date cloud din Marea Britanie au suferit întreruperi în această săptămână, deoarece temperaturile record au lovit țara. Pe măsură ce temperaturile din Marea Britanie au atins un re ...

Publicat la data de 25.07.2022

Actualizat la data de 25.07.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Mai multe centre de date cloud din Marea Britanie au suferit întreruperi în această săptămână, deoarece temperaturile record au lovit țara.

Pe măsură ce temperaturile din Marea Britanie au atins un record de 40 de grade Celsius (104 de grade Fahrenheit) marți, centrele de date aparținând Oracle și Google Cloud au raportat defecțiuni legate de răcire, provocând probleme clienților care încercau să acceseze serviciile.

Mai multe servicii Oracle Cloud Infrastructure au fost întrerupte, inclusiv resurse de rețea, stocare și resurse de calcul, toate fiind alimentate de servere din sudul Angliei, unde temperaturile au fost printre cele mai ridicate înregistrate în istorie.

Un mesaj a apărut pe pagina de stare a Oracle la 4:41 p.m. BST afirmând: „Ca urmare a temperaturilor nesezoniere din regiune, un subset al infrastructurii de răcire din Centrul de date din Regatul Unit de Sud (Londra) a întâmpinat o problemă.”

Începând cu 4:57 a.m. BST miercuri dimineață, pagina de stare a Oracle încă arăta întreruperi ale serviciului pentru un subset de resurse Oracle Integration Cloud, compania afirmând că „inginerii lucrează activ pentru a pastra în funcțiune resursele de serviciu rămase”.

Google Cloud a identificat pentru prima dată o problemă cu centrul său de date la 6:13 p.m. BST, informând clienții prin intermediul paginii de actualizare a stării că a avut loc „o defecțiune legată de răcire” într-una dintre clădirile sale care găzduiește zona europe-west2 pentru regiunea europe-west2.

Google a adăugat că, pentru a preveni deteriorarea mașinilor și o întrerupere prelungită, „am oprit o parte a zonei și limităm lansările anticipate Google Compute Engine (GCE).

Începând cu ora 4:45 a.m. BST, pagina de stare a Google Cloud a spus că problema legată de răcire a fost rezolvată, dar a remarcat că „un număr mic de volume de disc persistente susținute de HDD încă se confruntă cu un impact și vor prezenta erori de IO”, clienții care se confruntă în continuare cu probleme li se spune să contacteze serviciul de asistență pentru produse Google Cloud.

Centrele de date nu au fost singurele care au avut de suferit în mijlocul temperaturilor în creștere. O mare parte a infrastructurii Marii Britanii nu a fost construită pentru a rezista la căldura de 40 de grade Celsius, ceea ce a cauzat topirea pistelor aeroportuare, focul liniilor electrice aeriene de pe căile ferate, șinele feroviare să se cedeze și incendiile sălbatice au izbucnit în mai multe regiuni.

0

Articole relevante

22 Jul2022

Ar trebui să vă găzduiți blogul pe un server dedicat?

Citește mai departe
15 Jul2022

Netflix adaugă un nivel de abonament susținut de reclame

Citește mai departe
08 Jul2022

17 avantaje și dezavantaje ale cumpărăturilor online

Citește mai departe
01 Jul2022

Metaverse - aceeași lume, realitate diferită

Citește mai departe
28 Jun2022

Rezultatele căutărilor Google afectate din cauza modificării algoritmului?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT