Codurile de stare HTTP

Codurile de stare HTTP (numite și coduri de eroare browser/internet) sunt coduri de răspuns standard date de serverele web de pe internet. Codurile ajută la identificarea cauzei problemei atunci când ...

Publicat la data de 15.09.2022

Actualizat la data de 23.09.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Codurile de stare HTTP (numite și coduri de eroare browser/internet) sunt coduri de răspuns standard date de serverele web de pe internet. Codurile ajută la identificarea cauzei problemei atunci când o pagină web sau altă resursă nu se încarcă corect.

Termenul „cod de stare HTTP” este de fapt termenul comun pentru linia de stare HTTP care include atât codul de stare HTTP, cât și motivul pentru care apare această eroare HTTP.

De exemplu, linia de stare HTTP 500: Eroare internă de server este alcătuită din codul de stare HTTP 500 și motivul erorii HTTP: Eroare internă de server.

Există cinci categorii de erori HTTP; acestea sunt cele două grupuri majore:

4xx Eroare client

Acest grup le include pe acelea în care cererea pentru o pagină web sau altă resursă conține o sintaxă greșită sau nu poate fi completată dintr-un alt motiv, probabil din vină clientului (care navighează pe internet).

Unele coduri comune de eroare HTTP ale clientului includ 404 (Negăsit), 403 (Interzis) și 400 (Solicitare greșită).

Eroare server 5xx

Acest grup le include pe cele în care cererea pentru o pagină web sau altă resursă este înțeleasă de serverul site-ului web, dar este incapabil să o rezolve din anumite motive.

Unele dintre cele obișnuite includ popularul 500 (Eroare internă a serverului), împreună cu 504 (Gateway Timeout) și 502 (Bad Gateway).

Mai multe informații despre codurile de stare HTTP

Alte coduri de stare HTTP există în plus față de codurile 4xx și 5xx. Există, de asemenea, coduri 1xx, 2xx și 3xx care sunt informaționale, confirmă succesul sau, respectiv, dictează o redirecționare. Aceste tipuri suplimentare nu sunt erori, așa că nu ar trebui să fiți avertizat despre ele în browser.

Pagina Registrului codurilor de stare a protocolului de transfer (HTTP) IANA este sursa oficială pentru codurile de stare HTTP. Dar Windows include erori suplimentare, mai specifice, care explică informații suplimentare.

De exemplu, în timp ce codul 500 înseamnă eroare server Internet, Microsoft Internet Information Services (ISS) utilizează 500.15 ceea ce înseamna că solicitările directe pentru Global.aspx nu sunt permise.

Iată încă câteva exemple pentru codurile de stare HTTP:

404.13 are motivul de eroare HTTP pentru: Lungimea conținutului este prea mare.

500.53 înseamnă că a apărut o eroare de rescriere în timpul procesării notificărilor RQ_RELEASE_REQUEST_STATE. A apărut o eroare de execuție a regulii de ieșire. Regula este configurată pentru a fi executată înainte ca memoria cache a utilizatorului să fie actualizată.

502.3 înseamnă Gateway greșit: Eroare de conectare a redirecționarului (ARR).

Aceste așa-numite subcoduri generate de Microsoft ISS nu înlocuiesc codurile de stare HTTP, ci se găsesc în diferite zone ale Windows, cum ar fi fișierele de documentație.

Nu toate codurile de eroare au legătură între ele

Un cod de stare HTTP nu este același cu un cod de eroare pentru Manager dispozitive. Codurile de sistem partajează numere de cod cu coduri de stare HTTP, fiind erori diferite cu mesaje asociate complet diferite.

De exemplu, codul de stare HTTP 403.2 înseamnă acces de citire interzis. Cu toate acestea, există și un cod de eroare de sistem 403 care înseamnă că procesul nu este în modul de procesare pe fundal.

În mod similar, codul de stare 500 care înseamnă eroare server Internet ar putea fi ușor confundat cu un cod de eroare de sistem 500. Ceea ce înseamnă că profilul utilizatorului nu poate fi încărcat.

Cu toate acestea, acestea nu sunt legate și nu ar trebui tratate în mod similar. Unul se afișează într-un browser web și explică un mesaj de eroare despre client sau server. In timp ce celălalt apare în altă parte în Windows și nu implică deloc browserul web.

Dacă întâmpini probleme în a identifica eroarea pe care o primești, fii atent unde este apare mesajul. Dacă vezi erori în browserul web, pe pagină web, sunt codurile de stare HTTP. Codurile de eroare de sistem sunt afișate în Windows, codurile POST sunt date în timpul testării automate la pornire, joc/aplicație.

0

Articole relevante

26 May2023

Introducere în HTML: Limbajul de bază al paginilor web

Citește mai departe
17 May2023

Ce este PHP?

Citește mai departe
10 May2023

Ce este Web Design?

Citește mai departe
04 May2023

Conexiunea prin fibră optică

Citește mai departe
02 May2023

Ce sunt administratorii de rețea?

Citește mai departe
24 Apr2023

Ce este o rețea?

Citește mai departe

Comentarii