Cum îmi dezvolt o companie de hosting?

În momentul în care te gândești să vinzi servicii de găzduire web, ai nevoie de un plan bine pus la punct. Deși ideea de a deveni reseller poate fi una profitabilă, competiția este puternică și trebui ...

Publicat la data de 22.11.2022

Actualizat la data de 22.11.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

În momentul în care te gândești să vinzi servicii de găzduire web, ai nevoie de un plan bine pus la punct. Deși ideea de a deveni reseller poate fi una profitabilă, competiția este puternică și trebuie să găsești o strategie prin care să te diferențiezi de ceilalți. Pentru a face lucrurile mai simple în hosting, urmează sfaturile de mai jos!

Găsește-ți o nișă specifică

Cu excepția cazului în care dispui de un buget masiv pentru marketing, nu poți începe acest tip de afacere concurând direct cu brandurile mari. În schimb, ar fi mai bine să targetezi un grup specific de clienți și să răspunzi nevoilor acestora. Spre exemplu, ai putea vinde host doar pentru cei care se află în industria de marketing afiliat. Un alt segment popular este cel de bloggeri, care lucrează adesea în WordPress. Indiferent de preferințe, cei care se vor regăsi în nișa ta vor aprecia faptul că ai creat soluții speciale pentru ei. Astfel, creșterea inițială va avea loc mai rapid și te vei putea extinde mai simplu.

Alege un furnizor de încredere

Deși nu poți concura pe baza prețului, trebuie să existe costuri la serviciile tale apropiate de cele din piață. Pentru asta va fi necesar să găsești un furnizor de găzduire web care oferă planuri de reseller accesibile la costuri. Verifică informațiile oficiale despre companie pentru a te asigura că este vorba de un brand de încredere și compară resursele disponibile. Planurile care se vor putea vinde bine sunt cele care nu includ limite stricte. Verifică să ai parte de posibilitatea de a crea conturi de email nelimitate și de trafic necontorizat. În acest fel, vei evita plățile adiționale și vei putea să ai un avantaj major față de alte branduri.

Investește într-un software pentru plăți

Pentru a putea vinde hosting, ai nevoie de un sistem de procesare al plăților special conceput pentru aceeași industrie. Aceasta este singura modalitate prin care conturile se vor crea automat și vei putea primi plăți recurente. Cea mai bună opțiune la momentul actual este WHMCS, care a devenit un software recunoscut pentru funcțiile oferite. După ce alegi un plan lunar, vei putea crea facturi pentru clienți și vei administra toate domeniile într-o interfață ușor de utilizat. În plus, va fi posibil pentru oricine să creeze tichete și să te contacteze dacă există nelămuriri sau probleme ce trebuie rezolvate.

Construiește un website profesional

Pentru a-ți construi un website princare să vinzi hosting, nu ai nevoie neapărat de investiții masive. În schimb, poți alege un CMS precum WordPress și să instalezi o temă premium prin care să ieși în evidență. Dacă ai nevoie de ajutor, angajează un freelancer care să se ocupe de partea tehnică. Pe lângă pagina cu pachete, vei avea nevoie de una pentru a descrie compania, una pentru contact și o pagină de bun venit care să atragă potențialii clienți. Pentru a te putea promova mai ușor, atașează la toate acestea un blog. Așa vei putea scrie conținut despre nișa ta și să ajungi la un număr mai mare de persoane.

Investește în reclamele plătite

De îndată ce îți lansezi compania, vei avea nevoie de o sursă de trafic pentru a putea obține primele rezultate. Din același motiv, este esențial să investești în reclamele de tip Google Ads sau în cele pe social media. Urmând acest sfat, vei obține expunere încă din prima zi și vei avea vânzări, ceea ce îți va oferi motivație să continui. Alege unul dintre planurile de găzduire reseller puse la dispoziție de nav.ro și îți poți începe afacerea chiar acum!

0

Articole relevante

14 Dec2023

Ghid pas cu pas pentru crearea unui site web de succes

Citește mai departe
09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
05 Apr2023

Backup la site-ul WordPress

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe

Comentarii