Cum să aflați adresa IP

O rețea de calculatoare TCP / IP utilizează două tipuri de adrese IP – publice (numite și externe) și private (uneori numite interne sau locale). Este posibil să aveți nevoie de adresa IP public ...

Publicat la data de 05.09.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

O rețea de calculatoare TCP / IP utilizează două tipuri de adrese IP – publice (numite și externe) și private (uneori numite interne sau locale).

Este posibil să aveți nevoie de adresa IP publică în cazul în care doriți să configurați un server de fișiere sau un site Web, în ​​timp ce adresa IP privată este utilă pentru comunicarea cu dispozitivele locale, redirecționarea porturilor de la un router sau accesarea routerului pentru a face schimbări de rețea.

Indiferent pentru ce aveți nevoie de adresa IP, mai jos sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a găsi adresa dvs. IP.

Cum să găsiți adresa IP publică, de Internet

Adresa IP publică este adresa menționată mai sus. Adică, este „fața” rețelei. Este o singură adresă IP pe care toate dispozitivele dvs. de rețea locală o utilizează pentru a accesa site-urile Web.

Într-o rețea de domiciliu, adresa IP publică poate fi găsită pe router, deoarece este aceea pe care ruterul trebuie să o stocheze, astfel încât să știe cum să comunice cu dispozitivele din afara rețelei locale.

Cu toate acestea, există modalități mai ușoare de a vă găsi adresa IP publică. Mai jos sunt câteva site-uri care vă pot identifica adresa IP publică. Doar accesați una dintre aceste adrese de pe computer sau smartphone pentru a afișa adresa de internet:

– WhatIsMyIPAddress.com
– IP Chicken
– WhatIsMyIP.com
– IP-Lookup

Notă: În cazul în care rulați o rețea VPN, adresa IP afișată pe unul dintre site-urile web de căutare a adresei IP, va afișa adresa pe care o utilizează VPN-ul, nu adresa adevărată pe care ISP-ul a atribuit-o rețelei dvs.

Întrucât aceste informații sunt publice, într-o anumită măsură, uneori puteți găsi proprietarul unei adrese IP căutând adresa adresa acestuia pe un site de căutare a adreselor IP.

Cum să vă găsiți adresa IP privată pe un computer

Adresa IP privată este adresa pe care fiecare dispozitiv dintr-o rețea locală trebuie să o aibă dacă dorește să comunice cu routerul și cu alte dispozitive. Ea facilitează comunicarea între toate dispozitivele locale și, în cele din urmă, permite fiecăruia să acceseze internetul.

Notă: Dacă mai multe dispozitive dintr-o rețea locală utilizează aceeași adresă IP, apare ceea ce numim un conflict de adresă IP.

Cum să găsiți adresa IP locală în Windows

În toate versiunile moderne de Windows, rularea utilitarului ipconfig din Command Prompt afișează o listă de adrese alocate PC-ului.

Dacă acesta este conectat la rețeaua locală prin Wi-Fi, adresa IP activă va fi afișată în secțiunea „Wireless Lan Adapter Wireless Network Connection” din ceea ce se afișează când este rulată comanda ipconfig. Dacă este conectat printr-un cablu Ethernet, adresa va fi afișată în dreptul „Ethernet adapter Local Area Connection”. Dacă este conectat simultan la ambele rețele, ambele adrese IP vor fi afișate.

Utilizatorii de Windows pot găsi alternativ adresa IP privată utilizând Panoul de control. Din Panoul de control, deschideți Network and Sharing Center. Pe ecranul respectiv, selectați Change adapter settings din partea stângă a ecranului și apoi veți găsi conexiunea prin cablu sau fără fir care apare în fereastra nouă.

De acolo, faceți dublu clic pe conexiune pentru a deschide proprietățile. Faceți clic pe Detalii … pentru a vedea toate setările de rețea ale conexiunii, inclusiv adresa IP privată.

Notă: Utilitatea winipcfg a fost utilizată pentru a identifica adresele IP numai pe versiuni extrem de vechi ale Windows (Win95 / 98 și Windows ME).

Cum să găsiți adresa IP locală în MacOS

Pe dispozitivele Apple Mac, adresele IP locale pot fi găsite în două moduri.

Primul este prin secțiunea Preferințe sistem. Deschideți panoul Rețea pentru a vedea adresa IP aflată sub „Status”.

Celălalt mod este puțin mai complicat. Deschideți utilitarul Terminal și executați comanda ifconfig. Adresa IP (împreună cu alte detalii privind configurația rețelei locale) vor fi afișate lângă numele „inet”.

Notă: Pe lista cu adresa IP există și o adresă de tip loopback. Puteți ignoră acea informație.

Cum se găsește adresa IP locală în Linux

Adresele IP Linux pot fi găsite executând utilitarul ifconfig. Adresa IP este menționată lângă numele „eth0”.

Cum să găsiți adresa IP privată pe un telefon

Această procedură variază în funcție de telefonul sau tabletă pe care o utilizați. De exemplu, pentru a găsi adresa IP pe majoritatea versiunilor iPhone:

1. Deschideți aplicația Setări.
2. Atingeți meniul Wi-Fi.
3. În dreptul rețelei la care este conectat telefonul (cel cu marcajul de selectare), atingeți litera (i).
4. Adresa IP locală și privată a telefonului este afișată lângă „Adresa IP”.

Sfat: De asemenea, pe acest ecran se regăsește și adresa IP a routerului la care este conectat telefonul. Această adresă IP nu este adresa IP publică a întregii rețele, ci o adresă locală pe care este configurat să o utilizeze, denumită și gateway implicit.

Deși acești pași sunt destinați iPhone-urilor, puteți urma o cale similară pe alte dispozitive mobile, căutând opțiunea sau un meniul în aplicația Setări sau într-un alt meniu legat de rețea.

Cum să găsiți adresa IP locală a routerului

Un router de rețea TCP / IP menține în mod normal două adrese IP proprii.

Una este adresa IP privată prin care trebuie să comunice routerul cu celelalte dispozitive din rețea. Este acea adresă pe care toate dispozitivele o au configurată ca adresă prestabilită a gateway-ului, deoarece toate informațiile de rețea trebuie să treacă prin adresa privată a router-ului înainte de a ieși în afară rețelei.

Este, de asemenea, aceeași adresă IP de care aveți nevoie atunci când vă conectați la router pentru a configura o rețea wireless sau pentru a efectua alte modificări ale setărilor.

Cealaltă adresă pe care un router o are este adresa IP publică ce trebuie alocată rețelei pentru ca dispozitivele din rețea să ajungă pe internet. Această adresă, denumită uneori adresa IP WAN, este stocată în locuri diferite, în funcție de router. Această adresă IP, totuși, nu este aceeași cu adresa locală a routerului.

0

Articole relevante

24 Feb2020

40 de comenzi utile pentru serverul Linux

Citește mai departe
05 Feb2020

CentOS 8 - Caracteristici noi și link de descărcare

Citește mai departe
03 Dec2018

Traducerea adreselor de rețea

Citește mai departe
29 Nov2018

Ce este adresa de rețea a unui computer

Citește mai departe
27 Nov2018

ARP - Protocolul de rezolvare a adreselor

Citește mai departe
05 Nov2018

DHCP și modul în care funcționează

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT