Cum să facem o parolă puternică

Deși sunt puțin câte puțin eliminate în favoarea altor mijloace de autentificare, cum ar fi autentificarea în doi factori, parolele sunt încă în folosite și probabil vor mai fi pentru mulți ani. Cel m ...

Publicat la data de 20.12.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Deși sunt puțin câte puțin eliminate în favoarea altor mijloace de autentificare, cum ar fi autentificarea în doi factori, parolele sunt încă în folosite și probabil vor mai fi pentru mulți ani. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja parola este urmarea unor reguli de bun simț atunci când construiți o nouă parolă sau actualizați o parolă care a devenit învechită.

Dacă oricare dintre parolele contului dvs. sunt: 123456, parolă, rockyou, prințesă sau abc123, felicitări, aveți una dintre primele 10 cele mai frecvente (și ușor de spart) parole, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de securitate de la Imperva.

Cum puteți să faceți parola suficient de puternică pentru a nu fi spartă de băieții răi? Iată câteva sfaturi despre construirea parolelor pe care le puteți utiliza și pentru a vă îmbunătăți parola.

Puneți o parolă cu cel puțin 12-15 caractere

Cu cât este mai lungă parolă, cu atât mai bine. Instrumentele automate de spargere a parolelor folosite de hackeri pot sparge cu ușurință parole sub 8 caractere într-o perioadă scurtă de timp. Mulți oameni cred că hackerii încearcă să ghicească o parolă de câteva ori și apoi să renunțe pentru că sistemul îi blochează sau își îndreaptă atenția către un alt cont. Nu este cazul. Având suficient timp și resurse de calcul, majoritatea parolelor slab construite vor fi sparte. Cu cât este mai mare și mai complexă parola, va fi nevoie de mai mult timp pentru ca un hacker să testeze toate combinațiile posibile pentru a găsi o potrivire.

Adăugarea de câteva cifre la parola dvs. poate crește timpul necesar pentru ca aceasta să fie spartă de la câteva minute la câțiva ani.

Utilizați caractere speciale și combinații de litere mari și mici

Utilizați cel puțin două majuscule, două litere mici, două numere și două caractere speciale (cu excepția celor comune, cum ar fi „! @ # $”). Dacă parola dvs. este alcătuită numai din litere mici din alfabet, atunci tocmai ați redus numărul de opțiuni posibile ale fiecărui caracter la 26. Chiar și o parolă destul de lungă, formată dintr-un tip de caracter, poate fi spartă rapid. Utilizați o varietate și folosiți cel puțin două din fiecare tip de caracter.

Evitați utilizarea informațiilor personale

Nu utilizați inițialele, data nașterii, numele copilului dvs., numele animalului dvs. sau orice altceva care ar putea fi obținut din profilul dvs. de pe Facebook sau din alte surse publice de informații despre dvs.

Evitați utilizarea modelelor de tastatură

O altă dintre primele 20 de parole cele mai comune a fost „QWERTY”. Mulți oameni devin leneși și ar prefera să-și plimbe degetele peste tastatură, în loc să trebuiască să tasteze o parolă complexă. Având în vedere acest fapt, dicționarul de parole folosit de hackeri testează parolele bazate pe tipare de tastatură. Încercați să evitați folosirea oricărui tip de model de tastatură sau a oricărui model în general.

Cheia pentru construirea unei parole puternice se reduce la o combinație de lungime, complexitate și aleatorie. Dacă urmați aceste principii de bază, atunci ar putea dura o perioadă foarte lungă înainte ca băieții răi să vă spargă parola. Sau poate că vor renunța și toți putem trăi în pace. Continuați să visați, deoarece nu o să se întâmple acest lucru.

0

Articole relevante

13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
22 Apr2020

Cum se schimbă parola unui cont de e-mail în cPanel, 5 pași simpli

Citește mai departe
07 Apr2020

Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Citește mai departe
16 Mar2020

Cum să creați o adresă de e-mail din cPanel și cum configurați un client de e-mail

Citește mai departe
24 Feb2020

40 de comenzi utile pentru serverul Linux

Citește mai departe
07 Feb2020

Cum să aflați erorile din PrestaShop

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT