Cum să faci tranzacții online sigure

În calitate de antreprenor, este important să oferi clienților o modalitate sigură de a face tranzacții online. Trebuie să te asiguri că informațiile personale și financiare ale clienților tăi sunt pr ...

Publicat la data de 17.11.2022

Actualizat la data de 17.11.2022

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

În calitate de antreprenor, este important să oferi clienților o modalitate sigură de a face tranzacții online. Trebuie să te asiguri că informațiile personale și financiare ale clienților tăi sunt protejate de încălcări ale datelor, deoarece Internetul este întotdeauna susceptibil la amenințări.

Cele mai bune practici pentru asigurarea de tranzacții online sigure

Există multe moduri în care o afacere poate asigura tranzacții online sigure pentru clienți. Unele dintre cele mai bune practici pentru asigurarea tranzacțiilor online includ:

Criptarea oricăror date sensibile de la clienți. Acest lucru asigură accesul numai persoanelor din cadrul companiei care au autorizație pentru aceasta, reducând riscul ca datele să fie piratate. Te poți asigura că aceste date sunt păstrate în siguranță utilizând chei criptografice și parole puternice.

Asigură-te că ai cunoștințe despre recentele încălcări ale datelor și despre tendințele actuale de încălcare a datelor, astfel încât să poți pune în aplicare măsuri pentru a preveni orice potențial risc. Cu cât afacerea ta adoptă mai multe practici, cu atât procesul de plăți online va fi mai sigur pentru clienți.

Oferă metode tranzacții online sigure

În calitate de antreprenor, ar trebui să te asiguri că oferi metode de plată sigure pentru clienții tăi, astfel încât aceștia să fie încrezători să-și dea datele atunci când efectuează o tranzacție.

Cele mai sigure metode de plată online sunt cardurile de credit, cardurile de debit, transferurile bancare și portofelele mobile.

Cardurile de credit sunt sigure, deoarece companiile trebuie să respecte PCI DSS dacă acceptă aceasta metodă de plată. Când achizițiile se fac cu un card de credit, banii sunt preluați de la compania emitentă a cardului de credit.

Cardurile de debit sunt, de asemenea, controlate de conformitatea PCI. Nici Visa, nici Mastercard nu vor face utilizatorul cardului răspunzător pentru plățile care au fost considerate neautorizate.

Transferurile bancare sunt tranzacții online sigure între banca aferentă companiei și cea a clientului. Atâta timp cât ambele bănci au o reputație puternică, fără istoric de încălcare a datelor, aceasta este o metodă sigură de plată online.

Portofelele mobile precum Apple Pay sunt una dintre cele mai sigure metode de plată online. Acestea ascund numerele cardului de credit/debit și au o amprentă digitală, PIN sau recunoaștere facială pentru a verifica tranzacția. Aceasta înseamnă că nu există șanse mari ca afacerea ta să accepte carduri bancare false, deoarece portofelele mobile trebuie să fie conectate la un cont real.

Utilizarea tranzacțiilor online 3D securizate adaugă un nivel de securitate pentru afacerea ta și pentru clienți. Tranzacția online 3D securizată înseamnă că plățile online sunt efectuate printr-un gateway de plată. Ceea ce înseamnă că, clientul trebuie să își verifice identitatea cu o parolă sau un cod de autentificare.

Autentificare cu doi factori

Utilizarea autentificării cu doi factori este o modalitate de a asigura tranzacții online sigure. Acesta este un nivel suplimentar de securitate pentru a te asigura că datele tale de conectare sunt protejate de persoanele care încearcă să le acceseze.

Verificarea de tranzacții online

Poți implementa un sistem de verificare personală prin care utilizatorii trebuie să se verifice cu un act de identitate. De asemenea, poți utiliza serviciu de verificare a adresei sau coduri de securitate ale cardului pentru a confirma identitatea plătitorului.

Asigură conformitatea PCI

Trebuie să te asiguri că respecți standardele de securitate a datelor din industria cardurilor de plată (PCI DSS). Aceste standarde PCI se asigură că toate plățile efectuate pe site-ul tău sunt sigure.

Evită stocarea informațiilor despre clienți

Nu este recomandabil să stochezi informații despre clienți, fie personale sau financiare. Acestea pot fi exploatate de către infractorii cibernetici. În ceea ce privește colectarea datelor de la clienți, ar trebui să colectezi doar date relevante. Folosește butoane care solicită numai date relevante, pentru a te asigura că afacerea ta nu este responsabilă în cazul unei încălcări a datelor.

Utilizează tokenizarea și criptarea

Unele opțiuni pentru a te asigura că datele și tranzacții online sunt sigure sunt luate prin tokenizare și criptare. Tokenizarea elimină datele dintr-un sistem și le înlocuiește cu o valoare asociată sub forma unui token, în timp ce criptarea lasă datele originale așa cum sunt, dar le face inaccesibile fără o cheie. Asigurarea că datele sunt criptate este vitală, deoarece adaugă un alt nivel de securitate.

Alege o platformă de comerț electronic sigură

Alegerea unei platforme securizate de comerț electronic și a unui procesator cunoscut este importantă pentru a ajuta la securitatea tranzacțiilor online. Platformele de comerț electronic de încredere sunt actualizate în mod constant pentru a avea cele mai actuale măsuri de securitate.

Asigură-ți site-ul pentru tranzacții online

Iți poți securiza site-ul web obținând un certificat SSL pentru site-ul tău, asigurându-te că site-ul, precum și informațiile personale ale clienților tăi sunt securizate. Alți factori, cum ar fi găzduirea securizată, contează pentru plățile securizate, deoarece acest lucru asigură accesarea site-ului tău folosind HTTPS (Hyper Transfer Protocol Secure), care criptează toate comunicațiile dintre browser și site.

Să fii la curent

Este important să te menții cu tehnologia la zi, precum și să îți informezi personalul cu privire la cele mai recente modele sau tendințe de fraudă a plăților și încălcări ale datelor, astfel încât orice problemă să poată fi detectată din timp de către angajații care știu ce caută, apoi rezolvate rapid. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la reducerea erorilor umane legate de încălcarea datelor.

Concluzie

Ia măsuri pentru a te asigura că utilizatorii pot face tranzacții online în siguranță pentru a-și proteja datele personale și financiare.

0

Articole relevante

29 May2024

Ce sunt layerele de rețea?

Citește mai departe
27 May2024

Cum gestionăm atacurile de tip Brute Force

Citește mai departe
29 Apr2024

Rețelele private

Citește mai departe
25 Apr2024

Social Media Marketing și cum poate ajuta afacerea ta

Citește mai departe
24 Apr2024

R1Soft: Soluția pentru Backup și Recuperare

Citește mai departe
19 Apr2024

Ghidul complet al conexiunilor Gigabit

Citește mai departe

Comentarii