Cum și unde: găzduire web?

Dacă îți dorești să creezi un website, s-ar putea să te simți copleșit de numărul alternativelor pentru serviciile de găzduire web. Poate că ai investigat puțin planurile și ți-ai făcut o idee cu priv ...

Publicat la data de 21.12.2022

Actualizat la data de 21.12.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Dacă îți dorești să creezi un website, s-ar putea să te simți copleșit de numărul alternativelor pentru serviciile de găzduire web. Poate că ai investigat puțin planurile și ți-ai făcut o idee cu privire la resursele cele mai potrivite pentru situația ta. Pe de altă parte, poate fi destul de greu să iei o decizie cu atât de multă competiție. Mai jos vei găsi câteva sfaturi care te vor ajuta să faci asta într-un mod mai eficient!

Nu opta pentru un hosting gratuit

Un serviciu de găzduire web gratuit va părea interesant la prima vedere, însă calitatea nu va fi deloc pe măsura așteptărilor. Spre exemplu, blogurile create prin platforme precum wordpress.com sau blogger.com nu pot fi monetizate. Cu alte cuvinte, renunți la posibilitatea de a-ți forma un brand încă de la început.

Pe lângă asta, nimic nu este gratuit în adevăratul sens al cuvântului. Un serviciu de găzduire web de acest tip:

  1. Nu te lasă să ai propriul nume de domeniu. Vei avea o denumire de tipul site.wordpress.com, ceea ce va reduce gradul de autoritate și va convinge multe persoane să te evite.
  2. Nu permite personalizarea temei sau a modulelor. Această restricție apare din cauza riscurilor de securitate și al efortului suplimentar pe care angajații ar trebui să-l depună pentru a controla mediul.
  3. Există limite stricte cu privire la design și funcțiile disponibile, ceea ce reprezintă un dezavantaj enorm.
  4. Îți pune website-ul la risc: Un website pe care nu-l cumperi nu-ți aparține. Contul creat poate fi închis oricând, fără avertizare și fără posibilitatea de a-l recupera. Astfel, întreagă ta muncă va fi eliminată peste noapte.

Dacă ai planuri pe termen lung, cel mai bine ar fi să alegi un serviciu de găzduire web plătit. Acesta îți va permite să-ți construiești o audiență interesată de produsele sau serviciile tale. Precum și să câștigi bani într-un mod cât se poate de eficient.

Alege un serviciu de găzduire web de la Nav.ro

Brandul Nav.ro este activ încă din anul 1997 și oferă servicii de hosting care se adresează unei categorii variate de clienți din toate sectoarele de activitate. Utilizând serviciile noastre, ai garanția faptului că primești resurse adaptate la vremurile din prezent și poți rezista în mediul online pe termen lung.

Pachetele de hosting trebuie studiate în funcție de fiecare situație. Dacă îți dorești să deschizi un blog sau un website de prezentare, atunci un plan clasic de shared hosting sau un pachet de găzduire WordPress ar putea fi opțiunea ideală. Pe de altă parte, cei care se gândesc să lanseze un magazin online sau vor mai mult control asupra serverului vor găsi mai utile serviciile de găzduire VPS. Indiferent de preferințe, analizează spațiul disponibil și celelalte caracteristici pentru a fi sigur că nu există lipsuri. Dacă dispui de un buget de marketing consistent pentru promovare, ia în calcul utilizarea unui plan mai puternic.

Înregistrează un domeniu

După ce decizi care este serviciul potrivit, următorul pas este să înregistrezi un domeniu. Acesta reprezintă adresa website-ului și conține o extensie specifică. Cele mai multe persoane aleg utilizarea unui domeniu .ro sau .com, însă ai la dispoziție și alte soluții. Poți efectua acest pas direct în coșul de cumpărături, iar la final vei primi toate datele de autentificare direct pe email.

După ce ai efectuat achiziția, așteaptă până când website-ul îți devine activ. Acest proces are adesea loc instant, însă uneori pot apărea mici întârzieri. La final, vei efectua instalarea unui software și vei putea să începi să lucrezi la noua ta afacere online. Prin intermediul serviciilor de hosting de la Nav.ro, beneficiezi atât de securitate precum și de o performanță înaltă oferită de tehnologia SSD!

0

Articole relevante

14 Dec2023

Ghid pas cu pas pentru crearea unui site web de succes

Citește mai departe
09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
05 Apr2023

Backup la site-ul WordPress

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe

Comentarii