+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

Cum ștergem automat activitatea web și istoricul locațiilor din contul Google

Google în sfârșit ne ia în serios intimitatea. La începutul acestui an, a lansat o modalitate mai simplă și mai transparentă de accesare a Istoricului locațiilor, Activității pe Web pe aplicații, și d ...

Publicat la data de 22.07.2019

Actualizat la data de 02.09.2019

Scris de George Pavelescu

2 minute rămase

Google în sfârșit ne ia în serios intimitatea. La începutul acestui an, a lansat o modalitate mai simplă și mai transparentă de accesare a Istoricului locațiilor, Activității pe Web pe aplicații, și de a șterge o parte sau în totalitate aceste informații. Însă această operațiune este eficientă numai dacă vă aduceți aminte să o faceți. Din fericire, acum, Google face mai ușor acest lucru.

Google lansează o nouă funcție a contului care vă permite să setați o dată de ștergere a datelor dvs. Opțiunile nu sunt extrem de granulate, însă puteți stabili o perioadă de ștergere de trei sau 18 luni, și chiar dacă ați uitat să îndepărtați istoricul site-urilor și locurilor pe care le-ați vizitat, acestea nu vor rămâne stocate permanent. Încă se actualizează pe dispozitive, deci dacă nu vedeți această opțiune pe telefon, o puteți găși pe web și invers. Iată cum se configurează:

Accesați-vă contul Google și dați clic pe Date și personalizare.

Selectați Gestionați opțiunile privind activitatea.

În ecranul următor, alegeți Gestionați activitatea.

Ar trebui să vedeți apoi un buton numit „Alegeți să ștergeți automat”. Faceți clic pe el și veți vedea o fereastră pop-up cu trei opțiuni: Păstrați până când șterg manual (care vă fi selectat în mod implicit), Păstrați timp de 18 luni și Păstrați timp de 3 luni. Alegeți opțiunea dorită, faceți click pe Înainte, iar datele dvs. vor fi șterse automat la frecvența aleasă.

Istoricul de locații

Pentru a începe, vă trebui să lansați Maps de pe un dispozitiv mobil, deoarece Google încă nu oferă aceste opțiuni și în varianta Web.

Atingeți TimeLine în meniul lateral.

Deschideți meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus și selectați Settings & Privacy.

Derulați în jos până la Automatically delete Location History.

Selectați opțiunea dorită, atingeți Next și apoi Done.

În cazul în care vă întrebați de ce ați dori să setați ștergerea automată a acestor date, Google are o explicație / avertizare: „Activitatea pe care o păstrați vă poate îmbunătăți experiența oriunde utilizați Contul Google. Ceea ce căutați, citiți și urmăriți poate funcționa împreună pentru a vă ajuta să faceți lucrurile mai rapid, să descoperiți noi conținuturi și să reluați totul de unde ați rămas.” Însă ce este un mic inconvenient cauzat de ștergerea acestor date regulat, în comparație cu liniștea sufleteasca în cazul în care dispozitivul dvs. poate ajunge pe mâini nedorite.

0

Articole relevante

23 Aug2019

Viteza de rețea, ce este și cum se măsoară

Citește mai departe
21 Aug2019

Diferențele dintre Linux și GNU/Linux

Citește mai departe
16 Aug2019

Cum poate un mallware să fure datele completate automat de către browser

Citește mai departe
30 Jul2019

Sfaturi pentru a vă asigura securitatea Web Gateway-ului

Citește mai departe
25 Jun2019

Cum monitorizăm activitatea pe un server Linux

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT