De ce se elimină interfața Horde webmail din cPanel?

Începând cu data de 28 noiembrie 2022, versiunea PHP 7.4 nu mai este disponibilă. Din același motiv, cei de la cPanel au hotărât să elimine anumite caracteristici din panoul de control. Printre aceste ...

Publicat la data de 07.02.2023

Actualizat la data de 07.02.2023

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Începând cu data de 28 noiembrie 2022, versiunea PHP 7.4 nu mai este disponibilă. Din același motiv, cei de la cPanel au hotărât să elimine anumite caracteristici din panoul de control. Printre acestea, Horde este un serviciu care trece prin același stadiu. Odată cu versiunea 108, nu mai există suport și toți utilizatorii sunt obligați să treacă pe alt client de email.

Ce înseamnă această schimbare cPanel pentru afacerea ta?

În principiu, zona webmail din cPanel are acum mai mult focus pe RoundCube. Astfel, adresele tale personalizate și mesajele vor fi disponibile acolo. Cel mai probabil nu vei pierde deloc conținut, fiindcă există o serie de scripturi și pluginuri ce vor efectua o migrare completă pentru tine. Acestea vor fi pornite automat de fiecare dată când te autentifici în noua interfață, fiind astfel garantată siguranța informațiilor.

Ce să faci dacă lipsesc anumite contacte sau evenimente de calendar?

Unele evenimente de calendar setate în Horde cPanel sau contacte nu vor putea fi migrate automat sau s-ar putea să nu apară corect. Dacă ți se întâmplă asta, atunci tot ce ai de făcut este să realizezi modificări în mod manual. Acest proces este destul de simplu și nu necesită cunoștințe tehnice avansate.

Cum se poate realiza migrarea datelor?

Pentru migrarea manuală se va efectua inițial un export al informațiilor, iar apoi un import în noul client. Primul pas este acela de a intra în interfață și de a porni scriptul:

/usr/local/cpanel/scripts/export_horde_calendars_to_ics

Ulterior fișierele de tip .ics vor fi copiate în HOME/.cpanel/icals.

Importarea va avea loc după ce te loghezi în Roundcube și se va efectua pentru fiecare email în parte. Pluginul cpanelicsimport se poate ocupa de tot procesul. Alternativ, poți da click pe iconița care conține calendarul și să faci totul de unul singur.

Cum se poate realiza migrarea contactelor cPanel?

Pentru migrarea contactelor etapele sunt unele asemănătoare, cu excepția faptului că vei utiliza scriptul următor pentru fișierele .vcf:

 /usr/local/cpanel/scripts/export_horde_contacts_to_vcf 

Comanda va fi sub forma:

 cp -a /home/cptest/contacts/*.vcf /home/cptest/.cpanel/vcards

Importul se mai poate face prin intermediul butonului din interfața Roundcube din cPanel care prezintă contactele. Acesta este tot un plugin, care va avea legătură directă cu zona home directory. Tot procesul are loc într-o singură carte de adrese. Pentru importul separat se pot crea câmpuri group assignments.

De ce este important să nu pierzi datele din email?

Indiferent de clientul pe care-l utilizezi pentru email, mesajele pe care le primești au legătură cu afacerea ta. Astfel, trebuie să te asiguri că dispui întotdeauna de adresele clienților și de conversații pentru a nu forma o impresie greșită.  Respectând pașii de mai sus vei putea realiza importarea datelor, iar website-ul tău va putea funcționa în continuare!

0

Articole relevante

27 May2024

Cum gestionăm atacurile de tip Brute Force

Citește mai departe
17 May2024

Site Mobile-Friendly

Citește mai departe
20 Mar2024

Cum ne ferim de phishing: Ghid pentru protejarea datelor

Citește mai departe
26 Feb2024

Cele mai bune Aplicații pentru Magazinul Online

Citește mai departe
12 Feb2024

Tutorial pas cu pas pentru Configurarea Rețelei în CentOS

Citește mai departe
28 Dec2023

Schimbarea nameserverelor pentru site-ul tău

Citește mai departe

Comentarii