Diferența dintre găzduirea pe bază de VPS și cea dedicată

Dacă aveți o afacere on-line cu creștere rapidă, alegerea tipului de găzduire potrivită determină cât de bine poate fi stocată baza dvs. imensă de date și, mai important, păstrată în siguranță. Găzdui ...

Publicat la data de 17.04.2019

Actualizat la data de 17.04.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Dacă aveți o afacere on-line cu creștere rapidă, alegerea tipului de găzduire potrivită determină cât de bine poate fi stocată baza dvs. imensă de date și, mai important, păstrată în siguranță. Găzduirea VPS și găzduirea dedicată sunt două tipuri de găzduire dintre care dumneavoastră, ca și companie, puteți alege.

Însă înainte de a afla ce tip de hosting este cel mai potrivit pentru afacerea dvs. și diferențele dintre VPS vs găzduirea dedicată să vedem în primul rând ce este fiecare tehnologie:

Găzduirea dedicată:

Găzduirea dedicată este o platformă fizică ce găzduiește resursele dumneavoastră dedicate exclusiv pentru a fi folosite de către site-ului dumneavoastră. Găzduirea dedicată vine cu anumite specificații hardware în funcție de tipul de site pe care îl aveți. Cu toate acestea, un server dedicat poate fi configurat pentru a se potrivi nevoilor de afaceri în ceea ce privește site-ul dvs.

Găzduirea VPS:

VPS (Virtual Private Server) este o combinație de două tipuri de hosting, mai exact găzduirea dedicată și găzduirea partajată (Shared). Ne putem gândi la un server VPS ca la un server fizic compartimentat în câteva servere mai mici, fiecare având propriul spațiu privat.

Avantajele găzduirii VPS

Cu serverul VPS, echipamentul fizic. este împărțit în mai multe servere mai mici. Aceste servere individuale au resurse proprii, acces complet root și stocare SSD, ceea ce sporește performanțele dvs.
Chiar dacă găzduirea VPS este mai costisitoare în comparație cu găzduirea shared, este perfectă pentru un site de la care se dorește caracteristici ale unui server dedicat, dar la o scară mai mică și un cost mai mic. Acesta este punctul de mijloc între shared și dedicat.
Cu serverul VPS, chiar dacă spațiul dvs. de server este divizat, veți obține resurse independente cum ar fi CPU, RAM, OS și spațiu pe disc.

Avantajele găzduirii dedicate

Cu găzduirea dedicată, veți obține întregul server fizic cu acces complet la root și, prin urmare, puteți personaliza serverul conform necesităților site-ului dvs. Dacă aveți cunoștinte din punct de vedere tehnic, puteți alege să vă administrați singur serverul sau puteți opta pentru pachetele de administrare a serverului.
Găzduirea dedicată oferă instanțe puternice de server pentru nevoi de calcul performante, îmbunătățind performanța și, de asemenea, minimizând posibilitatea de pierdere a datelor cu ajutorul configurației RAID, asigurând o redundanță maximă.
În găzduirea dedicată, deoarece sunteți singurul client de pe server, aveți control complet asupra mediului dvs. de găzduire.

0

Articole relevante

19 May2020

Dezavantaje pentru găzduire web ieftină

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
27 Apr2020

Ce este un VPS sau găzduire VPS?

Citește mai departe
17 Apr2020

Păstrarea site-ului securizat în timp ce lucrați de acasă

Citește mai departe
07 Apr2020

Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT