E-mailurile trimise „se întorc”? De ce?

Chiar dacă o adresă IP din blacklist poate fi deranjantă pentru afacerea dvs., se pare că nu există suficientă dezbatere în jurul valorii și modalității de prevenire a acesteia. Ce înseamnă exact aces ...

Publicat la data de 14.04.2020

Actualizat la data de 14.04.2020

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Chiar dacă o adresă IP din blacklist poate fi deranjantă pentru afacerea dvs., se pare că nu există suficientă dezbatere în jurul valorii și modalității de prevenire a acesteia.

Ce înseamnă exact acest lucru pentru site-ul dvs. web?

În afară de daunele evidente ale reputației domeniului dvs., o adresă IP listată poate provoca, de asemenea, blacklist-area adresei IP principale a contului de găzduire web.

Și, pentru a spune asta, pur și simplu nu este bine.

Nu sunteți singur pe serverul de găzduire web shared, vă amintiți? Acest server este „împărtășit” cu alte câteva sute de utilizatori, ale căror e-mailuri pot fi direct compromise din acest motiv.

Cum să preveniți listarea unui IP pe lista neagră

În multe cazuri, dacă adresa dvs. de e-mail este listată, primul lucru pe care îl veți observa este că e-mailurile pe care le trimiteți vor reveni.

Care este motivul acestui lucru? În cazul unei reputații scăzute a serverului de ieșire, tot e-mailul de ieșire este respins de serverul primitor, iar în cazul listării – deoarece serverul se află pe una dintre „listele negre” ale unuia sau mai multor servicii RBL.

RBL reprezintă Lista Neagră în timp real și este un set de adrese IP globale ale „celor care au refuzat să înceteze spamul”.

Listele RBL sunt cel mai frecvent utilizate în faza de conectare SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) atunci când serverul dvs. de e-mail începe procesul de autentificare pentru a trimite e-mailuri destinatarilor.

Serverul SMTP care recepționează verifică dacă adresa IP a serverului transmițător este înscrisă pe una dintre listele RBL selectate.

Dacă serverul care transmite este listat, comunicarea este oprită chiar înainte de începerea transmiterii e-mailului.

În acest caz, este necesar să se găsească cauza listării, să se facă debug și testarea sistemului.

Rezolvarea acestor probleme poate fi destul de complicată, în principal, deoarece serviciile RBL care răspund de obicei solicitărilor pentru înlăturarea adreselor IP dureaza în medie 24-48 de ore de la solicitare.

Așadar, chiar și după ce echipa de asistență tehnică a rezolvat motivul pentru care adresa IP a fost listată în primul rând, este nevoie de câteva zile pentru ca serviciul RBL să răspundă și să elimine adresa IP din listă.

Vestea proastă este că, în timp ce serverul este într-un blacklist, e-mailurile dvs. vor accesa folderul SPAM al destinatarului. În unele cazuri, e-mailurile nu vor ajunge la destinatarul final.

De asemenea, în funcție de furnizorul de găzduire, se face și o verificare de ieșire, adică verificarea proactivă a destinatarului.

În acest caz, adresele IP ale destinatarilor dvs. sunt de asemenea verificate în listele RBL, iar dacă sunt pe lista neagră, ați ghicit – e-mailul nu va fi livrat.

Din acest motiv, sfătuim utilizatorii noștri să vegheze la starea adresei lor IP, astfel încât situațiile similare să existe doar în teorie.

Adresa mea este într-un blacklist! Ce fac?

În cazul în care adresa dvs. publică este într-o listă neagră, nu vă panicați.

Contactați furnizorul cât mai curând posibil și cereți asistență tehnică.

Cea mai sigură metodă este închirierea unei adrese IP dedicate.

De asemenea, verificați formularele de contact de pe site-ul dvs. și asigurați-le.

Nu sunt un robot – CAPTCHA

Ar fi bine să punem un fel de verificare de securitate pe pagini care necesită interacțiune cu utilizatorii, pentru a preveni spamarea masivă.

CAPTCHA s-a dovedit a fi cea mai eficientă metodă de prevenire a spamului. Acest sistem „Nu sunt un robot” a fost creat la Universitatea Carnegie Mellon în anul 2000.

Ideea din spatele sistemului este de a crea o provocare generată automat, care este ușor de utilizat pentru oameni. Cea mai comună CAPTCHA constă dintr-o imagine cu litere distorsionate, cu culori diferite, fundaluri colorate sau alte elemente.

Această tehnologie pare plictisitoare, dar credeți-o sau nu, de fiecare dată când introduceți litere și numere, conform cerințelor sistemului reCAPTCHA, vă ajutați la digitalizare. Mai exact, reCAPTCHA nu afișează cuvinte, numere și punctuație aleatoare, ci mai degrabă conținut din arhiva The New York Times și numeroase cărți din proiectul Google Books.

Site-urile care folosesc sistemul reCAPTCHA prezintă imagini cu cuvinte scanate pe care software-ul de recunoaștere a caracterelor optice nu le-a putut citi în timpul procesului de digitalizare a cărților și revistelor. Ideea este foarte simplă, dar eficientă și foarte inteligent implementată, întrucât se bazează pe „forța de muncă” globală a tuturor utilizatorilor de internet.

CAPTCHA este doar un aspect mic al protejării site-ului dvs. împotriva atacurilor de tip spam.

0

Articole relevante

05 Apr2021

Când am nevoie de un pachet de reseller hosting?

Citește mai departe
18 Jan2021

Ce înseamnă găzduire web?

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
27 Sep2020

De ce este important să actualizăm versiunea PHP?

Citește mai departe
22 Sep2020

5 motive pentru a alege găzduire pe un server dedicat

Citește mai departe
08 Jun2020

Contează locația furnizorului de găzduire web?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT