Gazduirea cPanel

Pentru a ști ce înseamnă exact gazduirea cPanel, este esențial să știți mai întâi ce înseamnă găzduirea web. Găzduirea web este un serviciu care permite companiilor sau persoanelor fizice să găzduiasc ...

Publicat la data de 03.08.2022

Actualizat la data de 30.09.2022

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Pentru a ști ce înseamnă exact gazduirea cPanel, este esențial să știți mai întâi ce înseamnă găzduirea web. Găzduirea web este un serviciu care permite companiilor sau persoanelor fizice să găzduiască site-ul sau pagina web pe internet. Pentru a găzdui site-ul dvs., veți avea nevoie de propriul dvs. domeniu. Odată ce veți obține propriul dvs. domeniu, veți obține, de asemenea, propria adresă de e-mail.

Găzduirea propriului site este una. Dar, ca proprietar al site-ului, va trebui să gestionați fișierele, să controlați e-mailurile sau să adăugați domenii sau subdomenii. Într-un astfel de caz, gestionarea acestor active importante ale site-urilor dvs. web nu ar trebui să fie dificilă. Aceasta necesită o interfață care vă va permite să gestionați serviciile furnizate de server. În astfel de cazuri, găzduirea unui panou de control devine necesară. Un panou de control este o interfață bazată pe web care permite utilizatorilor și administratorilor să gestioneze serverul prin intermediul browserului lor Web. Unele dintre cele mai populare nume care oferă aceste panouri includ cPanel, Plesk, Venta, Sentora, InterWorx etc. Din toate numele disponibile, cPanel este cel mai popular.

Ce este gazduirea cPanel?

cPanel este un panou de control online care vă ajută să gestionați serviciul de găzduire bazat pe Linux. Acesta vă permite să aveți grijă de sarcinile administrative, cum ar fi manevrarea e-mailurilor prin crearea și gestionarea conturilor. În afară de aceasta, cPanel permite utilizatorilor să creeze și să descarce arhive de rezervă de pe site-urile lor.

Ce face cPanel popular printre profesioniștii din domeniul web?

cPanel este un favorit pentru profesioniștii din domeniul web datorită interfeței grafice simple (Graphic User Interface), care permite utilizatorilor să gestioneze ușor fișierele. Dacă nu utilizați un constructor de site-uri web și căutați să evitați dificultatea gestionării administratorilor de sistem, gazduirea cPanel este o alegere excelentă. Acestea fiind spuse, există și alte câteva motive care fac cPanel un favorit printre profesioniștii din domeniul web. În acest articol, veți afla care sunt caracteristicile și avantajele cPanel web hosting și de ce este acesta o alegere preferată pentru gestionarea web hosting.

Care sunt caracteristicile găzduirii web cPanel?

Găzduirea web cu cPanel are mai multe caracteristici care acoperă securitatea, gestionarea fișierelor și instalarea aplicațiilor. Să ne uităm la ele unul câte unul pentru a vedea despre ce este vorba.

Gestionarea conturilor FTP

Protocolul FTP sau File Transfer Protocol este un protocol care permite utilizatorilor să încarce, să descarce, să șteargă sau să-și mute fișierele de pe server. Gazduirea cPanel vă permite să gestionați acest lucru cu ușurință. Odată ce achiziționați găzduirea cPanel, un cont FTP este creat automat în cPanel. De asemenea, puteți crea mai multe conturi FTP fără a oferi acces utilizatorilor nejustificați. Gazduirea cPanel vă oferă, de asemenea, controlul pentru a decide care utilizator trebuie să primească acces și ce nivel de acces atribuiți acelui utilizator pentru un anumit director.

Sprijin solid pentru baza de date

cPanel este susținut de MySQL și PostgreSQL. Ambele limbaje de interogare structurate sunt probabil cele mai răspândite limbaje utilizate pentru a prelua informații din bazele de date. Cu găzduirea web cPanel, site-ul dvs. devine fortificat cu un sistem solid de gestionare a bazelor de date. Mai mult, puteți utiliza și cPanel pentru a configura accesul remote la bazele de date MySQL. Cu această opțiune, bazele de date MySQL pot fi accesate prin intermediul unor gazde externe.

Adăugați domenii conform planurilor de găzduire

Puteți adăuga mai multe domenii atunci când implementați găzduirea web cPanel și puteți să editați, de asemenea, fișierele de zone ale acestor domenii, făcând modificări în înregistrările lor. Dacă doriți ca site-ul dvs. să fie disponibil printr-un nume de domeniu diferit, puteți face acest lucru cu ajutorul funcției de alias-uri de domenii din cPanel. În afară de crearea de pseudonimuri de domeniu, puteți redirecționa, de asemenea, o anumită pagină Web către alt domeniu, cu ajutorul funcției Redirecționare. Mai mult, gazduirea cPanel vă permite de asemenea să adăugați și subdomenii.

Managementul e-mailurilor conform planurilor de găzduire

cPanel web hosting oferă nenumărate modalități de gestionare a e-mailurilor dvs. Să nu mai vorbim de spațiul de disc nelimitat de care beneficiati la majoritatea planurilor atunci când alegeți cPanel shared hosting. De asemenea, vă oferă o opțiune de listă de adrese pentru a simplifica trimiterea de e-mailuri către mai mulți utilizatori. Puteți, de asemenea, să filtrați e-mailurile conform alegerii dvs. și să trimiteți e-mailuri către persoanele pe care le doriți. Unele caracteristici cheie ale găzduirii e-mail cPanel sunt că vă oferă Apache Spam Assassin care vă ajută să identificați mesajele spam nesolicitate și să le ștergeți pentru totdeauna. În plus, puteți utiliza și BoxTrapper pentru a filtra mailurile spam din căsuța de e-mail prin verificarea răspunsului. Prin această verificare, aveți control asupra adreselor de e-mail care pot ajunge în căsuța dvs. poștală. Pe scurt, BoxTrapper vă salvează de mesajele nedorite.

AWStats

Cu gazduirea cPanel puteți vizualiza numărul de vizitatori pe site-ul dvs. prin AWStats. Acest lucru vă permite să știți cât de bine funcționează site-ul dvs. și vă ajută să identificați ce puteți face pentru a îmbunătăți performanța site-ului web.

Scripturi Softaculous care pot fi instalate în cPanel

Găzduirea web cPanel permite utilizatorilor să automatizeze instalările aplicațiilor lor cu ajutorul programului de instalare a script-urilor Softaculous. Acest lucru permite utilizatorilor să instaleze mai mult de 400 de aplicații printr-un singur clic. Unele dintre ele includ WordPress, Joomla, Magento și Drupal. Acest lucru face cPanel web hosting tot mai popular printre profesioniștii web, deoarece cPanel nu preferă un set special de aplicații. Există de toate pentru toată lumea.

Cloudflare și Port 80

Găzduirea web cPanel oferă utilizatorilor acces la Cloudflare, o rețea de distribuire a conținutului care asigură și accelerează site-urile Web. Odată ce aveți acces la Cloudflare prin intermediul găzduirii web cPanel, traficul dvs. web este direcționat printr-o rețea globală care optimizează livrarea paginilor web, astfel încât paginile vizitatorilor să se încarce mai repede. De asemenea, Cloudflare vă protejează de DDoS și de alte atacuri. În afară de Cloudflare, utilizatorii care permit portul 80 prin găzduirea web cPanel pot bloca spam-urile și se pot proteja de atacuri. Acest lucru face cPanel o găzduire web mai sigură în comparație cu alți furnizori de găzduire și panou de control.

Găzduirea cPanel web servește ca un pachet complet atunci când vine vorba de control, securitate și libertatea de a gestiona site-ul dumneavoastră.

0

Articole relevante

02 Dec2022

Ce sunt serverele Proxy?

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe
28 Nov2022

Ce este Uptime-ul în Găzduire Web?

Citește mai departe
25 Nov2022

Ce este cPanel și cu ce mă ajută?

Citește mai departe
23 Nov2022

Ce este DNS cache și cum funcționează?

Citește mai departe
21 Nov2022

Latența afectează calitatea Internetului?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT