Găzduire: SSD sau HDD

Afacerile moderne încep să realizeze tot mai mult importanța serviciilor de găzduire agile. Este evident că un serviciu de găzduire calitativ determina succesul câtorva parametri, cum ar fi SEO și red ...

Publicat la data de 19.08.2022

Actualizat la data de 29.09.2022

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Afacerile moderne încep să realizeze tot mai mult importanța serviciilor de găzduire agile. Este evident că un serviciu de găzduire calitativ determina succesul câtorva parametri, cum ar fi SEO și reducerea ratei de respingere. Având în vedere relevanța acestor factori în determinarea succesului oricărei afaceri, companiile au început să caute servicii de găzduire mai rapide și mai bune.

Au dispărut zilele în care companiile se bazau doar pe opțiunile oferite de dezvoltatorii site-urilor web. Astăzi, companiile caută cele mai bune soluții posibile și evaluează factorii ce ar putea fi ideali pentru acestea. În timp ce majoritatea organizațiilor au făcut deja trecerea de la serviciile de gazduirea partajata la cele de gazduire VPS, organizațiile inteligente cauta în continuare sa gaseasca avantajele dintre serviciile de găzduire VPS bazate pe SSD vs cele pe HDD. Vom încerca să aflăm care sunt diferentele dintre SSD și HDD si sa determinam care este cea mai bună opțiune.

Mecanismul de functionare

Înainte de a vedea diferențele dintre SSD și HDD, trebuie să înțelegem mecanismul de functionare al celor două tehnologii. HDD-ul este un dispozitiv cu o tehnologie veche de zeci de ani bazată pe mecanismul înregistrărilor pe vinil. Unitatea HDD stochează datele în modele magnetice. Are un disc subțire de metal numit platan, care se rotește cu o viteza de 7200 RPM pentru a înregistra și citi datele. Fiecare echipament este echipat cu senzori capabili să citească datele și să le trimită catre placa de bază.

Problema apare din cauza faptului că discul se roteste de aproximativ 3,8 miliarde de ori pe an, ceea ce va duce la o defectiune. Pe de altă parte, SDD-ul nu conține părți în mișcare. Stochează date pe cipurile de memorie flash interconectate. Acesta poate considerat ca o versiune moderna și avansată a unităților de stocare de tip memory stick. SSD-ul utilizează o memorie flash bazată pe tehnologia NAND, făcând-ul mai sigur, chiar și atunci când dispozitivul este oprit.

Viteza

Mecanismul de functionare joacă un rol semnificativ în dictarea rezultatelor testelor de viteza SSD vs. HDD. HDD-ul este echipat cu piese în mișcare, care generează viteze reduse de citire și de scriere în comparație cu SSD-ul. SSD-ul, cu memoria flash NAND este capabil să înregistreze viteze de citire și scriere substanțial ridicate. Latența vitezei de rotatie pentru HDD duce la viteze mai scăzute în comparație cu SSD.

Este evident că serverele de găzduire care utilizează SSD ofera viteze mai bune decât furnizorii care utilizează stocarea pe HDD. Un site cu o viteza mare de încărcare va da un impuls semnificativ pentru SEO și va îmbunătăți clasamentul Google. Motoarele de căutare dau importanță timpului de încărcare a site-ului pentru determinarea clasamentelor. Google și alte motoare de căutare recompensează site-urile cu timpi de încărcare mici, deoarece oferă o experiență mai bună pentru clienți.

Un site ce se incarca rapid oferă o experiență mai bună, deoarece clienții pot naviga fără timp de așteptare. De asemenea, având în vedere ca vitezele Internetului sunt tot mai mari, veti avea o fereastră relativ îngustă pentru a atrage un client înainte ca acesta sa decida navigarea catre alt site web.

Securitatea datelor

Securitatea datelor este un alt parametru crucial care vă poate afecta grav organizația. Serverele de găzduire sunt operaționale 24 / 7, si diferă de mediul de producție. Suprasolicitarea hardware-ului cu cereri de I / O poate duce la defectarea hard disk-ului. Un astfel de eșec poate determina deconectarea site-ului dvs. și generarea de incertitudini privind recuperarea datelor. În timp ce de cele mai multe ori centrele de date păstrează o copie de rezervă a datelor, există totusi posibilitatea să pierdeți anumite date din cauza unor circumstanțe neprevăzute. Este demn de remarcat costul recuperării datelor, care este vizibil mai mare in ceea ce priveste HDD-ul decat cel pentru SSD.

SSD-ul vine cu un timp de procesare mai rapid, reducând riscul de eșec datorită creșterii cererilor de I / O. Acestea nu au, de asemenea, părți mecanice care pot suferi uzură în decursul unei perioade de timp, ceea ce poate duce la defecțiuni mecanice. Deci, datele dvs. sunt extrem de sigure cu gazduirea bazata pe SSD.

Factori de mediu

Utilizarea dispozitivelor SSD în centrele de date are ca rezultat un consum redus de energie în comparație cu dispozitivele HDD. Acest lucru se datorează faptului că acesta din urmă generează căldură din cauza pieselor mecanice în mișcare și necesită mai multă energie pentru a se răci. Unitatea SSD, dimpotrivă, nu generează deloc căldură în timpul funcționării sale. Pe lângă salvarea mediului, optarea pentru găzduirea pe SSD va salva, de asemenea, resursele financiare, planurile fiind comparativ mai ieftine.

Concluzie

Beneficiile menționate anterior indică în mod clar faptul că găzduirea site-ului dvs. pe bază de SSD va avea beneficii pe termen lung pentru compania dvs. Deși este esențial să evaluați nevoile organizației dvs. înainte de a trece la găzduirea SSD. Dacă aveți un site static bazat pe HTML, este posibil să nu aveți beneficii substanțiale. Cu toate acestea, in cazul in care compania dvs. are un site web de înaltă performanță cu trafic zilnic ridicat, veți avea parte cu siguranta de beneficii majore cu serviciul de gazduire bazat pe SSD.

0

Articole relevante

09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
05 Apr2023

Backup la site-ul WordPress

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe
11 Jan2023

Ce este Softaculous și la ce folosește?

Citește mai departe

Comentarii