Google simplifică Managerul de parole

În lupta dintre Managerul de parole de la Google și serviciile dedicate oferite de 1Password și Bitwarden, opțiunile terță parte ies cu ușurință pe primul loc. Google caută să schimbe acest lucru, tot ...

Publicat la data de 07.07.2022

Actualizat la data de 07.07.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

În lupta dintre Managerul de parole de la Google și serviciile dedicate oferite de 1Password și Bitwarden, opțiunile terță parte ies cu ușurință pe primul loc.

Google caută să schimbe acest lucru, totuși, iar mișcarea îndrăzneață a companiei este o actualizare majoră a managerului de parole încorporat. Această actualizare aduce multe îmbunătățiri serviciului, inclusiv gruparea mai multor parole pentru aceleași site-uri sau aplicații într-un singur câmp.

De asemenea, a existat o serie de îmbunătățiri la versiunea Android a managerului de parole, deoarece acum arată și se simte la fel ca omologul său bazat pe Chrome, iar setările se transferă automat între cele două. Utilizatorii Android pot accesa managerul chiar și printr-o singură atingere pe ecranul de pornire, datorită unei noi comenzi rapide.

Serviciul va semnala acum parolele slabe și reutilizate pe dispozitivele Android, informând utilizatorii și permițându-le să remedieze rapid problemele. Această funcție de verificare a parolei este disponibilă și pentru utilizatorii Chrome pe sistemul de operare Chrome, iOS, Windows, macOS și Linux.

În plus, serviciul Google le permite utilizatorilor să adauge manual parole la manager și să salveze parole atunci când se conectează la diferite conturi. Compania adaugă, de asemenea, o funcție de autentificare care folosește verificarea biometrică. Deocamdată, aceasta va fi disponibilă numai pentru utilizatorii Android și va apărea ca o suprapunere în partea de jos a ecranului dispozitivului.

Pentru utilizatorii iOS, compania a adăugat posibilitatea de a seta Chrome ca furnizor de completare automată, facilitând utilizatorilor Google Password Manager să se conecteze la aplicații pe iPhone și iPad.

Google creditează Google Safety Engineering Center (GSEC), o echipă de experți în confidențialitate și securitate cu sediul în Germania, pentru aceste inovații. De asemenea, ei spun că mai multe îmbunătățiri vor fi lansate în lunile următoare.

0

Articole relevante

11 Apr2024

HTML5: Viitorul Web-ului este aici

Citește mai departe
01 Apr2024

Ce este un pachet de date

Citește mai departe
27 Mar2024

Java: Cel mai popular limbaj de programare

Citește mai departe
25 Mar2024

WiFi 6: Tehnologia care Conduce Viitorul Conexiunilor Wireless

Citește mai departe
11 Mar2024

Programarea în Linux: O Introducere Esențială

Citește mai departe
07 Mar2024

Web Design-ul: Definiție și Rol

Citește mai departe

Comentarii