Google simplifică Managerul de parole

În lupta dintre Managerul de parole de la Google și serviciile dedicate oferite de 1Password și Bitwarden, opțiunile terță parte ies cu ușurință pe primul loc. Google caută să schimbe acest lucru, tot ...

Publicat la data de 07.07.2022

Actualizat la data de 07.07.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

În lupta dintre Managerul de parole de la Google și serviciile dedicate oferite de 1Password și Bitwarden, opțiunile terță parte ies cu ușurință pe primul loc.

Google caută să schimbe acest lucru, totuși, iar mișcarea îndrăzneață a companiei este o actualizare majoră a managerului de parole încorporat. Această actualizare aduce multe îmbunătățiri serviciului, inclusiv gruparea mai multor parole pentru aceleași site-uri sau aplicații într-un singur câmp.

De asemenea, a existat o serie de îmbunătățiri la versiunea Android a managerului de parole, deoarece acum arată și se simte la fel ca omologul său bazat pe Chrome, iar setările se transferă automat între cele două. Utilizatorii Android pot accesa managerul chiar și printr-o singură atingere pe ecranul de pornire, datorită unei noi comenzi rapide.

Serviciul va semnala acum parolele slabe și reutilizate pe dispozitivele Android, informând utilizatorii și permițându-le să remedieze rapid problemele. Această funcție de verificare a parolei este disponibilă și pentru utilizatorii Chrome pe sistemul de operare Chrome, iOS, Windows, macOS și Linux.

În plus, serviciul Google le permite utilizatorilor să adauge manual parole la manager și să salveze parole atunci când se conectează la diferite conturi. Compania adaugă, de asemenea, o funcție de autentificare care folosește verificarea biometrică. Deocamdată, aceasta va fi disponibilă numai pentru utilizatorii Android și va apărea ca o suprapunere în partea de jos a ecranului dispozitivului.

Pentru utilizatorii iOS, compania a adăugat posibilitatea de a seta Chrome ca furnizor de completare automată, facilitând utilizatorilor Google Password Manager să se conecteze la aplicații pe iPhone și iPad.

Google creditează Google Safety Engineering Center (GSEC), o echipă de experți în confidențialitate și securitate cu sediul în Germania, pentru aceste inovații. De asemenea, ei spun că mai multe îmbunătățiri vor fi lansate în lunile următoare.

0

Articole relevante

11 Jan2023

Ce este Softaculous și la ce folosește?

Citește mai departe
09 Jan2023

Adresa de rețea a unui computer

Citește mai departe
27 Dec2022

Malware vs Viruși

Citește mai departe
20 Dec2022

Ce este gateway implicit în rețea?

Citește mai departe
16 Dec2022

Ce s-a întâmplat cu IPv5?

Citește mai departe
14 Dec2022

Ce este Linux?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT