Google vrea un alt cablu submarin Asia-Pacific

Noul cablu de fibră optică va conecta Australia, Singapore şi Indonezia Google investeşte într-un alt cablu din fibră optică masivă ca parte din planurile sale de a aduce conectivitate în intreaga lum ...

Publicat la data de 05.04.2017

Actualizat la data de 19.02.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Noul cablu de fibră optică va conecta Australia, Singapore şi Indonezia

Google investeşte într-un alt cablu din fibră optică masivă ca parte din planurile sale de a aduce conectivitate în intreaga lume. Compania a anunţat miercuri că ajută la finanţarea unui proiect numit Indigo, care va face legătură între Jakarta, Singapore, Perth şi Sydney.

Cablul se va întinde pe aproximativ 9000 de kilometri (aproape 5600 mile) şi va oferi o capacitate de aproximativ 18Tbps (biţi pe secundă). Acesta este construit pentru a aduce utilizatorilor mai multă conectivitate într-o regiune care are tot mai multă nevoie de creşterea vitezei de internet.

Google a investit până acum în cinci cabluri submarine în regiunea Asia-Pacific şi şapte în general. Prin aceste investiţii, compania speră să concureze mai bine cu alţi furnizori de cloud şi companii de internet pentru consumatori.

Alcatel Submarine Networks va construi cablul, iar Google se aşteaptă ca acesta să fie finalizat până la mijlocul anului 2019. Alţi investitori în proiectul Indigo sunt companiile de telefonie prin cablu SubPartners şi ISP-urile AARNet, Indosat Ooredoo, Singtel şi Telstra.

Numai Google şi ceilalţi investitori vor putea utiliza Indigo, deşi Signtel şi Telstra vor putea să vândă servicii clienţilor lor ca parte a afacerilor de telecomunicaţii.

Google şi ceilalţi utilizatori ai cablului vor putea să-şi extindă capacitatea prin tehnologii viitoare pentru a ţine pasul cu nevoile în creştere. Indigo are două perechi de fibră, cu o treime mai mult decât cablul trans-Pacific Faster pus în funcţiune anul trecut, unde Google a fost, de asemenea, un investitor major.

Interesant este faptul că Indigo are 9000 de kilometri având astfel aceeaşi lungime cu Faster. Este atât de lung din cauza căii de curbură pe care trebuie să o ia pentru a conecta cele patru oraşe de-a lungul lungimii sale.

0

Articole relevante

18 Jul2022

Este timpul să trecem exclusiv la NVMe?

Citește mai departe
05 Jul2022

De ce durează atât de mult adoptarea IPv6?

Citește mai departe
11 Nov2020

Importanța backup-ului datelor și a recuperării în caz de dezastru

Citește mai departe
11 May2020

Ce este un data center?

Citește mai departe
30 Mar2020

Considerații cheie ce trebuiesc luate in considerare înainte de migrarea în cloud

Citește mai departe
18 Feb2020

Calculator unități de rack

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT